Sikeres a hirdetésmentes, pornóbarát közösségi oldal

Czipperer Dia - 2014. szeptember 30.

Az elmúlt időszakban rohamosan nőtt az Ello felhasználók száma. A hirdetésmentes, pornóbarát anti-Facebook közösségi oldalra egyelőre csak meghívóval lehet regisztrálni, ám így is nagy érdeklődés övezi. 3-4 naponta megduplázódik a felhasználói bázis.

Az Ello közösségi oldal hihetetlen népszerűségre tett szert az elmúlt napokban. Bár egyelőre még csak meghívóval lehet valaki tagja a közösségnek, így is telített az oldal. Csütörtökön például befagyasztották a meghívókat egy rövid időre az üzembiztos működés érdekében.

Az Ello nem egy új oldal, több mint egy éve nyilvános, ám az elmúlt időben hallatott magáról igazán, mivel rohamosan nő a felhasználók száma. A reklámoktól mentes oldalra nem szükséges saját névvel regisztrálni, amely szintén vonzó lehet a csatlakozók számára.

 

 

Az Ello ígérete szerint nem adják el harmadik félnek a felhasználók adatait, melyet többek között az is alátámasztani látszik, hogy nem szükséges valódi névvel jelen lenni a közösségben. Egyelőre az adatvédelmi szabályozások hiányoznak még, így arra sincs lehetőség, hogy blokkoljunk valakit, aki például sértő tartalmat tesz közzé. Azonban az Ello már értesítette a felhasználókat arról, hogy hamarosan érkeznek ezek a funkciók is. 

Paul Budnitz, a közösségi oldal társalapítója a Techcrunch-nak úgy nyilatkozott, hogy a jövőben sem lesznek reklámok az Ellón: ahogy fogalmazott, ők maradnak a hirdetésmentes és pornóbarát oldal. 

Az Ello kezdetben magánoldalként indult. Hét művész és programozó hozta létre saját célra, ám egy év elteltével úgy döntöttek, a nagyközönség előtt is megnyitják az utat. A szolgáltatás pedig olyannyira népszerűvé vált, hogy 3-4 naponta megduplázódik a felhasználók száma. A meghívásos rendszerbe egy ismerősön keresztül lehet bekerülni, vagy közvetlenül az oldal működtetőitől is lehet igényelni meghívót

Egyelőre még nem rukkoltak elő mobilalkalmazással: a tervezőkre, művészekre és alkotókra fókuszálva ez csak később érkezik majd.

 

Forrás: Techcrunch.com

Vissza