Csökkenő nyereséggel számol a Samsung

Czipperer Dia - 2014. október 9.

A Samsung nem túl bizakodó a nyereséget illetően. A vállalat hétfő éjjel arra figyelmeztetett, hogy a harmadik negyedéves eredményei gyengébbek lesznek, mint amire számított. A csökkenés okát a telefonok átlagárának esésének tulajdonítják.

Egyre több olyan gyártó bukkan fel Kínában, amelyek sokkal olcsóbban kínálják készülékeiket, amely már a vállalat előző negyedéves eredményein is meglátszott. A Samsungnak pedig az új iPhone-ok sem kedveznek, hiszen az újító Apple stratégia sokak tetszését elnyerheti, és alternatíva lehet a Samsung mobilokkal szemben, hiszen bár nem olcsóbb megoldást kínál, de egy egészen új felhasználói élményt az iOS rendszerrel.

Többek között ebből is kifolyólag a dél-koreai technológiai óriás nem vár kecsegtető eredményeket a harmadik negyedévre vonatkozóan. Mint azt ők maguk is közölték, a működési profit terén 60%-os csökkenést várnak az előző évhez képest. 

Nagyjából 4,1 billiárd wonnal, azaz kevesebb, mint 4 milliárd dollárral számolnak. Ez az összeg az előző negyedévben 7,19 billiárd won volt. 

 

 

Forrás: Businessinsider.com; Kép: tweaktown.com

Vissza