A magyar nyelvet is támogatja a Swype iOS verziója

Czipperer Dia - 2014. november 6.

A Swype virtuális billentyűzet iOS-re szánt verziója kibővült nyelvtámogatással áll a felhasználók rendelkezésére. Az újdonságok között a magyar is ott lapul.

Újabb 16 nyelvet támogat a Swype iOS verziója, köztük a magyart is. Az újonnan támogatott nyelvek között megtaláljuk még a románt, az oroszt és a hinglish nyelvet is, amely a hindi és az angol keveréke. Ez azt jelenti, hogy a szofter immáron 21 különféle nyelvet támogat.

A frissített verzió már iOS 8 operációs rendszerhez optimalizálva készült. Az új Swype különféle emotikonokat is felajánl a felhasználónak az üzenetben található szavak alapján. Például, ha valaki a boldog, izgatott szavakat írja le, akkor a vidám hangulatjeleket ajánlja fel a rendszer.

Az egyes, program számára ismeretlen szavak pedig felvehetők a szótárba. A betűkiosztás is változtatható: a felhasználók QWERTY, QWERTZ illetve AZERTY elrendezés közül is választhatnak, vagy iPaden kifejezetten az eszközhöz optimalizált kiosztást kérhetnek. Az iPad tulajdonosok pedig ingyen válogathatnak a különféle Swype témák közül is.
 

 

 

Forrás: Engadget.com

Vissza