Bemutatkozott a Lenovo iPhone 6-másolata – Sisley S90

Farkas Norman - 2014. november 7.

A kínai gyártó leleplezte Sisley S90 névre hallgató okostelefonját, amely szinte megtévesztésig hasonlít az iPhone 6-ra, ráadásul az internetes adatlapja is az Apple által megálmodott ötleteket veszi alapul.

Már többször is hírt adtunk a Lenovo műhelyében készülő androidos iPhone 6 klónról, amely lényegében egy középkategóriás, korrekt felszereltséggel és ütős előlapi kamerával megáldott mobil, mely már-már pofátlanul hasonlít az Apple újdonságára.

A Sisley S90 nevű készülék a napokban hivatalosan is bemutatkozott, és elérhetővé vált internetes adatlapja, amelyet nézegetve rögtön szembetűnik a látogatóknak, hogy a kínai gyártó ezen a fronton sem volt rest kölcsönvenni az Apple ötleteit. A termékoldal megjelenése és tartalma egyértelműen az amerikaiak stílusát veszi alapul – még a fotók is olyanok, mint amilyeneket az iPhone 6-hoz készített az Apple.

 

 

Visszatérve magára a készülékre, nemcsak dizájn, hanem méret frontján is az új iPhone-t követi, ám esetében egy 5 hüvelykes, 1280 x 7201 pixel felbontású Super AMOLED kijelző feszít az előlapon, ami fölött egy 8 megapixeles „szelfi kamera” kapott helyet. Az 1999 jüant, vagyis kb. 80 ezer forintot kóstáló Sisley lelke egy négymagos 1,2GHz-es Snapdragon 400 processzor, amit 1GB RAM, 16GB tárhely, 2300mAh kapacitású akkumulátor, 13 megapixeles, LED vakuval segített hátlapi kamera, valamint két SIM foglalat vesz körül. Az arany, ezüst, szürke és pink színekben elérhető telefonból nem maradt ki az NFC, Bluetooth, GPS és WiFi modul sem, a fedélzetén pedig az Android 4.4.4 KitKat operációs rendszer várja a felhasználókat.

A Lenovo Sisley S90 Kínán kívüli megjelenéséről egyelőre nincs információ.

 

[Forrás: GSM Arena]

Vissza