LG Aka – Szemezz a mobiloddal!

Farkas Norman - 2014. november 12.

A kisebbik dél-koreai gyártó bemutatta új okostelefonját, aminek – némi túlzással – lelke van. Az Aka névre hallgató újdonság négy színben kerül piacra és árnyalattól függően más-más személyiséget rejt, aminek jellemvonásaira könnyen rájöhetünk a tokból kikandikáló szempár alapján.

Az LG egy igazán ötletes újdonsággal rukkolt elő azok számára, akik nemcsak használati tárgyként, hanem egyfajta társként tekintenek okostelefonjukra. Egy új, több árnyalatban piacra kerülő középkategóriás mobilról van szó, amit egy mókás háttérsztorival és egy egyszerű, de nagyon cuki funkcióval próbáltak vonzóvá tenni.

A négy színben megjelenő Aka legfőbb érdekessége a szempár, amit a kijelző felső részen láthatunk, amikor a telefon épp tokban van. Változattól függően más és más a szemek rajzolata, így a készülék „személyisége” is: az LG földönkívüli invázióra épülő háttértörténete alapján a sárga modellben a szerelmes Eggy lakozik, a rózsaszín „ruha” alatt a duci YoYo bújik meg, a harcias Wooky fehérben jár és a sötétkék Aka szemeivel a zene- és táncimádó Soul néz ránk.

 

 

A szemek pislognak és különféle módon reagálnak a különböző történésekre, például ha kivesszük a telefont a tokból, erős félelem ül ki rájuk és bámulnak lefelé, alacsony akkumulátor töltöttség esetén totális gyengeséget mutatnak, ha pedig megrázzuk a készüléket, dühösen néznek. Az értesítések sem hagyják hidegen őket, új e-mail érkezése esetén például bepirosodnak.

 

 

Ha kíváncsi vagy az Aka szemeiben rejlő izgalmakra, nézd meg a fenti videót, amiből szinte minden kiderül.

Ahogy fent már utaltunk rá, a színes burkolat alatt lapuló hardver a középmezőnybe repíti a készüléket: működéséről egy 1,2GHz-es négymagos Snapdragon 400 vagy 410 processzor gondoskodik, amit 1,5GB RAM, 16GB, microSD kártyával bővíthető tárhely és 5 hüvelykes, 1280 x 720 pixel felbontású érintőkijelző egészít ki. Az Android 4.4.4 KitKat rendszert futtató, de később 5.0 Lollipop frissítést kapó telefon képalkotási képességeiért egy 2 megapixeles előlapi és egy 8 megapixeles, LED villanóval és lézeres autofókusszal felszerelt hátlapi kamera felel.

A mókás, érzelmeket kifejező extra és a közepes hardver az LG szerint elég jó kombót alkot, s nyilván emiatt mellékelt 455 dolláros (kb. 111 ezer forint) árcédulát a készülékhez. Ami az Aka elérhetőségét illeti, egyelőre csak Dél-Koreában kapható és erősen kétséges, hogy Európában is megjelenik a jövőben.



 

[Forrás: Engadget]

Vissza