Februárban érkezik a korábbi modellek BlackBerry 10.3.1 rendszerfrissítése

Farkas Norman - 2014. december 18.

A BlackBerry eszközökért és új megoldásokért felelős elnöke árulta el, hogy a BlackBerry 10 OS legfrissebb, már a Classic fedélzetén futó verziója várhatóan 2015 februárjában lesz elérhető a platform korábban piacra dobott készülékei számára.

A BlackBerry Classic tegnapi premierje során sokakat lenyűgözhetett hagyományos elemeivel, minőséget sugárzó külsejével és fizikai QWERTY billentyűzetével. A telefon erőssége nemcsak a jól bevált megoldásokban, hanem a vadonatúj BlackBerry 10.3.1 operációs rendszerben is rejlik, ami az atomstabil és gyors működésen túl továbbfejlesztett kameraalkalmazást és hangos személyi asszisztenst is kínál, továbbá egy sor új funkciót tartalmaz a platform előző verzióihoz képest.

Bár a BlackBerry OS 10.3.1 egyelőre a Classic sajátja, a jelenleg BB10 alapú készüléket használóknak nem feltétlenül érdemes váltaniuk a szoftveres újítások miatt, a friss rendszer ugyanis hamarosan elérhető lesz a korábbi modellekre.

Ron Louks, a BlackBerry eszközökért és új megoldásokért felelős elnöke tegnap elárulta, hogy a BlackBerry 10.3.1 szoftverfrissítést 2015 februárjában teszi elérhetővé a független BlackBerry készülékek, illetve a szolgáltatók számára. A szolgáltató-függő telefonokra így vélhetően némi késéssel érkezik majd meg az update, hiszen azt még jóvá kell hagyniuk az operátoroknak.

 

 

Kicsit furcsa egyébként a BlackBerry 10 verziók jelenlegi megoszlása: Passport és Porsche Design P’9983 modellek BlackBerry 10.3 rendszerrel léptek piacra, ezt a verziót viszont nem kaphatták meg a korábbi, máig 10.2.1 rendszerű készülékek (Z10, Q10, Q5, Z30), viszont az új 10.3.1 elméletileg mindegyik típusra (a 10.3 alapúakat is beleértve) elérhető lesz.

 

 

[Forrás: Übergizmo]

Vissza