Kecses "2 in 1" gépek az Asustól – itt az új Transformer Book Chi sorozat

Kütyü Magazin - 2015. január 9.

Az ASUS bejelentette a Transformer Book Chi sorozatot, melynek tagjai pengevékony windowsos gépek, amik kétféle funkcionalitást kínálnak egyben: egy nagy teljesítményű noteszgépét, amely a billentyűzet leválasztásával zökkenőmentesen praktikus táblagéppé alakítható, ha arra van szükség.

A Transformer Book Chi gyors, de csendes, mivel ventilátor nélküli kialakítású és akár Intel Core M processzorokkal is rendelhető. Ennek köszönhető a bámulatos teljesítmény is, amely jelentős szabadságot ad: a gép használója bárhonnan és bármikor erőfeszítések nélkül dolgozhat vagy játszhat.

A világ legvékonyabb táblagépei közé tartozó és szemet gyönyörködtető precíziós alumíniumházba szerelt Transformer Book Chi sorozat kétféle funkció egy készülékbe integrálásával páratlanul praktikus és elegáns megoldást kínál. Háromféle Chi modell készül: a legerősebb a 12,5 hüvelykes T300 Chi – ez megkapta a 2015 CES innovációs díját –, amelyben a vadonatúj Intel Core M processzor gondoskodik a kiemelkedő teljesítményről és hatékony energiafelhasználásról. A T100 Chi egy kompakt, 10,1 hüvelykes modell, amely az egész napot kibírja akkumulátorról. A T90 pedig egy pehelykönnyű 8,9 hüvelykes minierőmű a mobil hatékonyság szolgálatában. Mindegyik modell ragyogó, éles és tiszta IPS kijelzőt kapott, akár WQHD (2560 x 1440 pixeles) felbontással a részletes és életszerű vizuális megjelenítéshez.

A Transformer Book Chi rugalmassága és ereje azt jelenti, hogy mostantól a felhasználók hatékonyabban dolgozhatnak és játszhatnak a géppel, és nem kell több, terjedelmes készüléket magukkal cipelniük – a Chi mindenre használható, amire csak szüksége lehet, bármikor.

 

Belső erő, külső szépség

Minden Chi modell felismerhető a pengevékonyságáról és a csendességéről – ez utóbbi a ventilátor nélküli kialakításnak köszönhető. A T100 Chi a világ legvékonyabb windowsos táblagépe: mindössze 7,2 mm. A T90 Chi a világ legvékonyabb 8,9 hüvelykes táblagépe a maga 7,5 milliméterével, és még a T300 Chi is csak 1,6 cm vastag dokkolt állapotban, amely még egy Apple Macbook Airvastagságát sem éri el.

A Transformer Book Chi amellett, hogy elképesztően vékony, rendkívüli eleganciát és kidolgozottságot is sugároz: az egy darabból készült alumínium test megvalósításához a precíziós gyártás és a tervezési tapasztalat különleges kombinációja kellett. A Chi gyémántcsiszolt peremének köszönhetően az elegáns fémház meg-megcsillan az éleken.

A Chi-ből azonnal és zökkenőmentesen lehet praktikus táblagép vagy nagy teljesítményű noteszgép. Az átállást a különleges kiképzésű mágneses reteszmechanizmus könnyíti meg, amely erős neodímiummágnesekkel – a világ legerősebb mágneses anyagát használva – precíz rögzítést tesz lehetővé, így a dokkolás mindig biztonságos, megbízható és problémamentes művelet. A kényelmes, rendkívül ergonomikus billentyűzet Bluetoothon csatlakozik, akár 20 méteres távolságról is.

Csodaszép, nagy felbontású kijelzők

A Transformer Book Chi sorozat IPS-képernyői mellé az ASUS TruVivid technológiája társul, az eredmény pedig széles betekintési szög, hihetetlenül tiszta kép és nagy fényerő. Az akár WQHD (2560 x 1440) felbontás és a kategóriavezető (a T300 Chi esetében 235 ppi-s  – a MacBook Air 127 ppi-jét is felülmúló – pixelsűrűség révén a felhasználóknak különlegesen éles és részletes vizuális élményben lehet részük.

A Chi képernyője sRGB színtér megjelenítésére képes; ez 20%-kal kiterjedtebb, mint a szokásos képernyők színtere: dúsabb és élénkebb színeket, precízebb színvisszaadást kínál. A színeket az ASUS Splendid technológia még tovább javítja. Ez a képernyőbeállításokat optimalizálja a különféle felhasználási módok esetében.

ASUS Transformer Book T100 Chi

 

Bársonyos, tiszta és erős sztereo hang

Az ASUS SonicMaster audiotechnológia a hangminőség tekintetében komoly előnyt jelent a Transformer Book Chi sorozatnak a versenytársakhoz képest. A remek tervezés és az okosan kitalált szoftverek eredménye a magával ragadó hang, amely bársonyos, erős és torzításmentes.

Kiemelkedő teljesítmény a csendes és problémamentes mobilitásért

A T300 Chi akár Intel Core M processzorával a Transformer Book Chi sorozat minden napi tevékenységhez megfelelő teljesítményt kínál, akár munkáról, akár szórakozásról van szó. A rendkívül hatékony energiafelhasználású Intel processzorokkal a Chi felhasználók egész napos akkumulátoros üzemidőnek örülhetnek úgy, hogy erőben sem kell kompromisszumokat kötniük. A kiemelkedő energiatakarékosság és az ASUS mérnökcsapatának korszerű hűtési megoldása azt jelenti, hogy a Chi-nek nincs szüksége ventilátorokra ahhoz, hogy hűvös maradhasson.  Az ügyesen kitalált ventilátor nélküli kialakítás révén a gép csendes, ugyanakkor jobb teljesítményt tud nyújtani, mint a többi jelenleg kapható Intel Core M processzoros eszköz.

Az összes Chi modellben csak kivételesen gyors SSD-tárolókat használtak – ezek sebessége akár a hagyományos merevlemezes tárolók kilencszerese is lehet –, így a felhasználóknak kevesebb időt kell várakozással tölteniük és több marad munkára vagy szórakozásra.

 

ASUS Transformer Book T90 Chi

 

A Transformer Book Chi kényelmes, gyors USB 3.0 csatlakozásra képes egy „Type B” USB csatlakozóval. Az USB 3.0 sebessége akár az USB 2.0 tízszerese is lehet.

Luxusminőségű és praktikus kiegészítők

A Transformer Book Chi-hez kifinomultságban és eleganciában jól illeszkedő különleges kiegészítők kaphatók.

A aktív érintőtollal (Active Stylus Pen) írni vagy rajzolni lehet a képernyőre és megjegyzéseket lehet fűzni az ott található elemekhez. A ceruzaszerű érzet mellé tenyér-kizárási funkció társul, így a felhasználó nyugodtan hozzáérhet a kezével a képernyőhöz. A tölthető akkumulátor egyetlen feltöltésével akár két hónapig is használható eszköz tökéletes társa a Chi-nek az út közbeni hatékony feladatvégzéshez.

A Chi TriCover egy felsőkategóriás, mágneses rögzítésű tok, amely nem csak teljes védelmet nyújt a gépnek, de többféleképp is beállítható állványként is működik, megfelelő helyzetben tartva a készüléket a gépeléshez vagy a szórakozáshoz. A toknak egy ügyes tolltartó rekesze is van.

A Chi Case egy ötletes, két darabból álló tok, amely teljes körű védelmet nyújt a Chi táblagépnek és a billentyűzetnek úgy, hogy a kettő közben szét is választható. A jó tapintású anyagokból készülő, a csatlakozóknál és bemeneteknél megfelelő nyílásokkal ellátott Chi Case tok nem rontja el a Chi sima vonalvezetését, de stílusos védelmet nyújt.

A Transformer Book Chi gépek specifikációját a következő oldalon találod.

Vissza