Az Asus is Qualcomm processzorokra váltana?

Czipperer Dia - 2015. április 29.

A legfrissebb hírek szerint az Asus új chipseteket használna mobileszközeiben. Bár eddig minden készülékükbe az Intel lapkáit építették be, ez hamarosan megváltozhat.

Az Intel is jelen van processzoraival a mobilszegmensben, ám a legtöbb gyártó mégsem az ő lapkáikat használja eszközeiben. Eddig az Asus az inteles táborba tartozott, ám a legfrissebb hírek szerint ők is a Qualcomm felé kacsingatnak.

Jerry Shen, az Asus vezérigazgatója a YugaTechnek adott interjú során (lásd alább) elmondta, a vállalat azt fontolgatja, hogy a jövőben áttérnének a Qualcomm megoldásaira. Igaz, nem hagynak fel végleg az Intel processzorokkal, csupán azt tervezik, hogy a középkategóriás eszközökben a Qualcomm Snapdragon 615-ös lapkáját használják.

A lépés nem olyan meglepő, hiszen a Snapdragon 615 egy hatékony lapka a maga nemében. Ugyanakkor nem kell attól tartani, hogy az Intelt végleg száműzik a mobileszközökből.

Shen az interjúban kifejtette, hogy az Intel termékei továbbra is jelen lesznek, azonban csak a csúcsmodellekben. Ez egyben azt is jelenti, hogy a ZenFone 3-ban továbbra is Intel lapka gondoskodik majd a készülék meghajtásáról, viszont elképzelhető, hogy a jövőben szerényebb specifikációval megáldott Zenfone-ok is érkezhetnek.

 

 

 

Forrás: TheDroidGuy.com

Vissza