Nem az Apple Watch appok vezetik majd a letöltési listákat

Czipperer Dia - 2015. május 11.

Mivel az Apple Watch appok nagyrészt a már meglévő okostelefonos alkalmazásokat kínálják, az IHS Technology szerint nem ezek fogják majd vezetni a letöltési listákat.

Az IHS Technology szerint sokkal több olyan Apple Watch alkalamazás van jelenleg, amely már elérhető okostelefonra, mint kifejezetten a az Apple Watchra szabott applikáció. Szerintük éppen ezért kevesebben töltik majd le ezeket az appokat, hiszen a telefonjukon ugyanúgy elérik ezeket.

Mindez azért feltételezhető, mert az Apple Watch alkalmazások az iPhone-on keresztül futnak. A legnépszerűbb appok jelenleg a már létező iPhone programok, melyeket úgy frissítettek, hogy az Apple okosórájával is kompatibilisek legyenek.

A legnépszerűbbek az egészség és fitnesz megoldások, valamint az időjárással és az utazással kapcsolatos applikációk. Ezt követik csak a hírek és a navigációs appok. Bár jelenleg a mobilalkalmazások közül a játékok a legkedveltebbek, az okosórák tekintetében úgy tűnik, nem ez a helyzet.
  


Az IHS megállapítása szerint a karóra piaci bevezetése után öt nappal a top 100 ingyenes amerikai egészség- és fineszalkalmazás közül 29 elérhetővé vált, a bevételt hozó topp 100 appok közül pedig 39 az Apple órájára. 

Ahhoz azonban, hogy elérje a tömeges piacot, az okosóra és hordható okoseszköz appoknak azonban többet kell nyújtani felhasználás és élmény terén, hogy ne csak hiánypótló appként tekintsenek rájuk.

 

Forrás: MobileWorld.com

Vissza