John Chen hisz benne, hogy a BlackBerry újra nyereséges lehet

Czipperer Dia - 2015. május 20.

A Business Insider a BlackBerry vezérigazgatóját faggatta egy interjúban, aki elmondta, hisz abban, hogy a vállalat újra nyereséges lehet.

John Chen hisz benne, hogy a BlackBerry csillaga nincs még leáldozóban. A vállalat feje a Business Insidernek beszélt arról, hogy egy napon még újra nyereséges lesz a BlackBerry.

A vállalat az elmúlt negyedévben 1,6 millió készüléket értékesített, amely csekély számnak minősül a vetélytársak mutatóihoz képest. Összehasonlításként, az Apple 61,2 millió iPhone-t értékesítettek ugyanazon negyedévben.

Mint kifejtette, a BlackBerry egy olyan űrt tölt be, amelyet más gyártók és platformok nem képesek. Nem tagadta, hogy az iPhone-ok már sokkal biztonságosabbak, de még mindig nem annyira, mint a BlackBerry készülékek. Szerinte, ha megnézzünk az Egyesült Államok hadseregét, láthatjuk, hogy még mindig BlackBerryt használnak. Ha azt mondaná nekik, nincs több telefon, elvesztené őket, mint ügyfelek. És ugyanaez a helyzet a további nay kormáényzati szervekkel ,anagyvállaaltokkal is, akiknek fontos az a biztonság, amit a blackBerry nyújt. 

A kérdés már csak az, hogyan lehet a telefonokat nyereségessé tenni? Chen hisz benne, hogy a szép telefonok, vagyis a dizájn kombinációja a biztonság ígéretével a "puzzle egy nagy darabja". A több darabról azonban nem beszélt.

Tehát Chen egyelőre nem közölt részleteket azt illetően, hogyan fog újra profitot termelni a BlackBerry, de feltehetően ezzel azt sugallja, hogy a BB-mobilok egy piaci rést elégítenek ki, és optimista a jövőt illetően.

John Chen

 

Forrás: Übergizmo.com

 

Vissza