Az iOS 9 funkciója révén akkor is letölthetjük a frissítéseket, ha kevés a hely

Czipperer Dia - 2015. június 24.

Az iOS usereknek a jövőben nem kell attól tartaniuk, hogy törölniük kell képeiket, alkalmazásaikat, mielőtt telepítenék az iOS frissítéseket. Az Apple egy külön funkciót is biztosít számukra, amellyel még kevés hely esetén is telepíthetik a frissítéseket.

Az iOS felhasználók gyakran küzdenek azzal a problémával, hogy szeretnének letölteni egy frissítést, azonban nincs elég hely az eszközön. Ilyenkor valamilyen törlésre kényszerülnek, különben búcsút mondhatnak az update-nek.

Szerencsére az új iOS 9 rendszernek nincsen túl nagy mérete, és az Apple még egy funkcióval is megfejelte a könnyű frissíthetőséget. Ez biztosítja a felhasználók számára, hogy akkor is le tudják tölteni az adott frissítést, ha éppen nincsen elegendő szabad hely a készülékükön.

Mostantól tehát okosodik a rendszer. Igaz, hogy ideiglenesen törli az appot annak érdekében, hogy a frissítés a megfelelő módon települjön, azonban miután ez megtörténik, automatikusan visszaállítja az alkalmazásokat. Erről egy figyelmeztető ablak is felugrik majd, amely értesíti a usert, mi fog történni, ha engedélyezi a funkciót.


Az iOS 9 mérete mindössze 1,3 gigabájt lesz, amely a MacRumor screenshotján is látszik (lásd a képen). Ez lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy akár egy kisebb kapacitású eszközre is telepíthessék a rendszert anélkül, hogy törölni kellene appjaikat vagy fotóikat.

Emlékeztetőül: az iOS 8 frissítés telepítéséhez 5,75 gigabájt szabad helyre volt szükség. Természetesen a nagyobb kapacitású eszközöknél ez nem jelentett gondot, viszont egy 16 gigabájtos modellnél már annál inkább zavaró volt.

 

Forrás: Mashable.com

Vissza