Július 14-re tervezik az Apple Pay bevezetését Nagy-Britanniában

Vértes Judit - 2015. július 8.

Az Apple egy hónapja jelentette be, hogy az Egyesült Államokban tavaly bevezetett Apple Pay fizetési szolgáltatását Nagy-Britanniában is elindítja. Már nem kell sokat vániuk a szigetország lakóinak.

A World Wide Developers konferencián (WWDC) az Apple bejelentette, hogy Nagy-Britanniában is bevezeti a fizetési szolgáltatását, az Apple Payt. A bevezetés várható dátuma július 14.

Nagy-Britannia az első Amerikán kívüli terület, ahol igénybe lehet majd venni az Apple Pay szolgáltatást. A rendszert több, mint 250 ezer helyen vezetik majd be, egyelőre 20 fontos felső határral, amit év végére 30 fontra szeretnének emelni.

Több nagy bank és a londoni metró is elfogadja az új fizetési módot. Boots, BP, Costa Coffee, KFC, M&S, McDonald's, Nando's, New Look, Pret A Manger és természetesen az Apple Store is azon üzletláncok közé tartozik, ahol használható lesza szolgáltatás.

Az Apple Pay lehetővé teszi, hogy az iPhone vagy Apple Watch készülék segítségével fizessenek a felhasználók, a Wallet alkalmazáson keresztül.
 


A rendszer használatát július 12-én tanítják be az alkalmazottaknak.

 

Forrás: Mashable.com

 

Vissza