Videó- és élőszöveg küldő alkalmazás a Yahoo műhelyéből: Livetext

forrás: Prím Online - 2015. augusztus 4.

Új mobilalkalmazással rukkolt elő a Yahoo. Az élőszövegeket és videoüzeneteket is továbbító megoldást Livetext névre keresztetlték, és androidos, valamint iOS-alapú eszközökön egyaránt működik, azonban hang nélkül.

Az új alkalmazás, a Yahoo Livetext segítségével az iPhone és Android-alapú mobilok tulajdonosai videóval kísért szöveges üzeneteket válthatnak egymással. A Yahoo Livetext kényelmes szövegesüzenet-küldést biztosít, és az élő videókapcsolatot kínál a felhasználóknak. Mindezt azonban hang nélkül, és így bárhol, bármilyen környezetben szabadon használható.

A megoldás gyors és valós idejű. Hasonlóan a valódi, személyes beszélgetésekhez, sok apró, mindössze néhány pillanatig tartó, megismételhetetlen elemből tevődik össze. A közvetlen kapcsolat, a felek közti interakció, kezdve egy fülig érő mosolytól a szemforgatással kísért sóhajtásig azt jelenti, hogy nincs szükség többé a szöveges üzeneteknél megszokott hangulatjelekre vagy az olyan szavakra, mint például a 'Lol', hiszen a beszélgetés során láthatjuk beszélgetőpartnerünk reakcióit.



Az alkalmazás elsőként Hongkongban, Taiwanon és Írországban jelent meg. Tegnaptól a Livetext újabb öt országban (USA, Egyesült Királyság, Kanada, Németország és Franciaország) lesz beszerezhető az App Store-ban és a Google Play Store-ban. Azt egyelőre nem tudni, mikor érkezik hazánkba az applikáció.

 

Vissza