40%-kal gyorsabb grafikai teljesítménnyel érkezik a Qualcomm Snapdragon 820

Czipperer Dia - 2015. augusztus 13.

A Qualcomm leleplezte legújabb csúcskategóriás mobilprocesszorát, a Snapdragon 820-at, amely jobb teljesítményt, gyorsabb, energiatakarékosabb működést garantál elődjéhez képest. 

Bemutatkozott a Snapdragon 820, mely újfajta grafikus feldolgozó egységet és kép jelfeldolgozó egységet foglal magában. Elődjéhez képest jelentős előrelépésnek tekinthető, hogy a lapka nem szenved túlemelgedési problémáktól.

Az Adreno 530 GPU 40%-kal gyorsabb grafikai teljesítményt garantál a felhasználóknak, miközben 40%-kal kevesebb energiára van szüksége, mint az Adreno 430-nak. Támogatja továbbá a 4K videókat egészen 60 képkocka/másodpercig, valamint a HDMI 2.0-át az UHD tévékhez és kijelzőkhöz való streameléshez. A lapka az első olyan, amely támogatja az egységes virtuális memóriát a processzormagok és az IGP között.
 


A Spectra ISP (jelfeldolgozó processzor) akár három kamerát is támogat egyszerre, valamint a legjobb képminőséget biztosítja. A képek még természetesebb színtónuskkal és több árnyalatban jelennek meg, akár 25 megapixeles felbontásban, 30 képkocka/másodperces sebességgel.

A továbbfejlesztett grafikai teljesítményen túl jobb akkumulátor üzemidőt garantál a lapka, ha az illető hagyományos játékokkal játszik. A következő generációs SoC Tim Leland, a termékfejlesztési menedzsent alelnöke szerint a virtuális valóságra, a fotórealisztikus grafikára, a fotózásra helyezi majd a hangsúlyt.

A 14 nanométeres gyártási eljárással készülő Snapdragon 820 jövő év első felében érkezik majd a piacra, azt azonban egyelőre nem lehet tudni, mely gyártók készülékeiben kap majd helyet.

 

Forrás: Techspot.com

 

Vissza