Két Coolpad mobil érkezett hazánkba

Kütyü Magazin - 2015. augusztus 25.

A Coolpad két készülékkel jelenik meg a magyar piacon. Az ultrakönnyű és vékony Porto, illetve az 5,5 hüvelykes kijelzőjű, dual SIM-es Modena a hét folyamán elérhető lesz az Extreme Digital kínálatában.  

Coolpad Porto – gyönyörű dizájn, vékony kialakítás, erő és gyorsaság

A Coolpad Porto a széleknél mindössze 4,8 mm, a teljes vastagsága is csak 7,99 mm, ezzel az egyik legvékonyabb okostelefon a piacon. Az ívelt ergonomikus hátlap kellemes fogást biztosít, a könnyű anyagok használatának köszönhetően a készülék súlya pedig mindössze 119 gramm. A Coolpad Porto különleges burkolata természetes kesudióból készült, így ellenáll az ujjlenyomatoknak, és emellett környezetbarát is. 

A telefon 5 MP-es előlapi és 8 MP-es LED vakus hátlapi kamerája lenyűgöző minőségű fotók és akár 1080p Full HD videók készítését teszi lehetővé. A tökéletes éjszakai szelfik érdekében a telefon f/2.2, BSI szenzort kapott, és a széles látószögű, 28 mm-es lencsének köszönhetően még több barátunkat örökíthetjük meg a képeken.

A készülék a legújabb Android 5.1 Lollipop operációs rendszerrel érkezik, a Qualcomm Snapdragon 410, 1.2GHz-es, négymagos processzor pedig megbízható teljesítményt biztosít, így nem okoz gondot a különböző alkalmazások futtatása, a fotók és videók készítése, vagy a gyors böngészés. A 4G LTE hálózat-képesség biztosítja a gyors le- és feltöltési sebességet, hogy a zenehallgatás, TV nézés, videotelefonálás vagy akár a streaming során se kelljen kompromisszumot kötnünk.

 

 

A Coolpad egy újításának köszönhetően a telefon akár távirányítóként is használható valamennyi otthoni infra távirányítóval működő eszköz esetében. A telefon emellett készenléti módból egy mozdulat segítségével elindítja a kívánt alkalmazásokat, tárcsázáshoz egy "c" betűt, böngészéshez egy "e" betűt, zene lejátszáshoz pedig egy "m" betűt kell csupán a képernyőre írni, sőt a képernyő kétszeri érintésével azonnal életre kel a kijelző.

A készülék fekete és fehér színben érkezik hozzánk.

Coolpad Modena – nagy kijelző, hosszú akkumulátoridő, dual SIM

A készülék 5,5 hüvelykes qHD IPS kijelzőjén a játékok, videók és képek minden részlete jól kivehető. A Qualcomm Snapdragon 410, 1.2GHz-es, négymagos processzornak és a Qualcomm Adreno™ 306 grafikai kártyának köszönhetően 3D játékok megjelenítése is lehetséges.  A dual SIM kialakítás biztosítja a gyors és egyszerű váltást a különböző előfizetések között, a multimédiás tartalmak gyors élvezetéről pedig a 4G LTE támogatás gondoskodik. A játékokhoz és videókhoz elengedhetetlen a hosszú akkumulátoridő, ezt a Modena 2500mAh akkumulátora adja.

A telefon 8 MP-es hátlapi kamerával és 2 MP-es előlapi kamerával rendelkezik, a LED vakunak köszönhetően pedig éjszaka is tökéletes fotót készíthetünk. A Portohoz hasonlóan a Modena is f/2.2, BSI szenzort és széles látószögű, 28 mm-es lencsét kapott, valamint 1080p Full HD videó készítésére képes. A tökéletes portré és selfie képek készítéséhez a telefon olyan extra funkciókkal is rendelkezik, mint a makeup korrekció, az éjszakai felvétel, a mosolyrögzítés és a HDR képalkotás.

 

 

A szinte láthatatlan kerettel rendelkező, mindössze 8,6 mm vékony készülék a legújabb Android 5.1 Lollipop operációs rendszerrel érkezik. A Modena szintén megkapta a készenléti módból „egy érintéssel és mozdulattal indulás" funkciót, illetve a kijelző azonnali indítását.

A Coolpad Modena fekete, fehér és arany színekben lesz kapható itthon.

Vissza