Új tartalommal bővült és iOS-en is elérhető a Vigyél Haza applikáció

Kütyü Magazin - 2015. augusztus 26.

Három új fejlesztéssel ünnepli születésnapját a Vigyél Haza kutyakereső alkalmazás. Az applikáció elveszett kutyánk megtalálásában, új eb örökbefogadásban, kutyabarát szállás és étterem keresésben és mostantól kutya-elsősegélynyújtásban is azonnali segítséget nyújt.

A Vigyél Haza kutyakereső okostelefon alkalmazás két évvel ezelőtt mutatkozott be a nagyközönség előtt, majd rögtön az első hetekben több mint 10 ezer felhasználó töltötte le, később ez a szám átlépte a 21 ezret. Eddig 4711 felelős gazdi töltötte fel a rendszerbe saját kutyáját, hogy ha az netán elkóborolna, azonnal értesíthesse erről a közelben tartózkodókat.

348 olyan házi kedvenc van jelenleg regisztrálva, akiket kóborolni láttak valahol a közelmúltban, illetve, akiket megtalálójuk átmenetileg befogadott, és összesen 67 elveszett négylábút keres a gazdija. Máig összesen 32 menhely, állatvédő szervezet regisztrálta jelenleg 1010 gazdira váró ebét, ezzel együtt mindösszesen 6136 állatot tart nyilván a rendszer pillanatnyilag.

2015 augusztusára, az alkalmazás második születésnapjára a programot üzemeltető Vigyél Haza Alapítvány és a Telenor három frissítéssel készült a felhasználóknak:

  • Az alkalmazás kutya-elsősegély oktatóanyaggal egészült ki, ami alapján azonnali segítséget nyújthatunk bajbajutott vagy sérült állatoknak, akár életüket is megmentve ezzel.
  • Az alkalmazás teljes funkcionalitásában elérhetővé vált iPhone okostelefonokon is (iOS rendszeren), amely 2015. augusztus 26-tól tölthető le.
  • Az alkalmazást automatikusan érzékeli, ha angol nyelvű készülékre töltik le, így tartalma is ezen a nyelven jelenik meg, így szélesíti a lehetséges felhasználók körét.


Óvári András, a Vigyél Haza Alapítvány alapítója elmondta, hogy az alkalmazás adatbázisa, folyamatosan bővül. Már több száz kutyabarát szállás, étterem, kávézó és kutyafuttató található itt, melyet partnerük, a Kutyabarát.hu gyűjtött össze és folyamatosan frissít. További újdonság, hogy mostantól már nem csupán a szálláshelyek, de az éttermek és kutyafuttatók képei is megtekintetőek az alkalmazásban, megkönnyítve ezzel a választást.  A Kutyaelsősegély szakmai anyagát Kis Anna segített összeállítani, aki hasonló tárgyú tanfolyamaival, könyvével megbecsült szereplője az állatbarát közösségnek.

Az alkalmazás elérhető a Google Playen és az App Store-ban.

 

Vissza