OneTouch Pop Up, Star és Go Play mobilok az Alcateltől

Czipperer Dia - 2015. szeptember 4.

Az Alcatel sem érkezett üres kézzel az idei IFA-ra. Három mobillal is előrukkoltak, sőt még egy okosórát is lelepleztek a szakkiállításon.

Új mobiltelefonokat mutatott be az Alcatel az IFA 2015 szakkiállításon, Berlinben. Az androidos mobilok mellett pedig egy Go Watch névre keresztelt, szintén Android alapú okosóra is lapult a vállalat tarsolyában.

OneTouch Pop Up

A sorban a legütősebb felszereltséggel bíró mobil a Qualcomm Snapdragon 610 meghajtású készülék. A nyolcmagos, 1,4 GHz órajelű processzor mellett 2 gigabájt RAM-mal és 16 gigabájt beépített tárhellyel látta el a gyártó az eszközt. Ez utóbbi microSD-vel növelhető.

Az 5 hüvelykes IPS (720p) kijelző ötujjas multi touch támogatással bír. A telefon 13 megapixeles, f/2.0-ás apertúrájú, LED vakuval ellátott főkamerával rendelkezik, az előlapi szelfikamera pedig 5 megapixeles képeket lő.

A mobil 4G-képes, valamint Bluetooth 4.0 támogatással is rendelkezik. Az FM radio mellett GPS is helyett kapott benne, továbbá Dual SIM támogatással is rendelkezik. Az üzemidejéért pedig egy 2000 mAh-es aksi felel.


 

OneTouch Pop Star

A készülék két különálló változatban érkezik majd, azonban az egyik csak 3G adatkapcsolatra képes. Jelentős különbség kettejük között a processzor típusa, valamint méreteiket tekintve sem egyformák. Míg a 3G-s változat lelke egy MediaTek MT6580-as processzor (141 x 71,5 x 8,6 milliméter), addig a 4G-képes modellt egy MT6735P lapka hajtja, és 1,5 milliméterrel nagyobb is társánál.

Mindkét változat 1 gigabájt RAM-mal és 8, giga, bővíthető tárhellyel érkezik. A kamera is szerényebbnek bizonyul, egy 8 és egy 5 megapixeles fényleső kapott helyet a mobilban, az előbbit LED vakuval spékelte meg a gyártó. Érdekesség, hogy a 3G-s változat 1080 pixeles, a 4G-s modell pedig 720 pixeles videók rögzítésére képes.


A mobilok kijelzője a fentebbi készülékhez hasonlóan egy 5 hüvelykes, HD felbontású darab, és szintén 2000 mAh-es aksit, Bluetooth 4.0, GPS és FM rádió támogatást is kaptak.

A Pop Star előnye a testreszabhatóság, már, ami a dizájnt illeti. Számos borítás közül választhatnak a felhasználók, melyek különféle kollekciókba csoportosulnak Funky, Leather (bőr) és Fashion (divat) néven.

OneTouch Go Play

A legszerényebb paraméterekkel megáldott modell a sorban a Go Play. A Snapdragon 410 processzorral felszerelt mobil 1 gigabájt RAM-ot kapott 8 gigabájt tárhellyel karöltve, utóbbi társaihaz hasonlóan szintén tovább növelhető. A kijelző mérete ez esetben is 5 hüvelyk, azonban jelen esetben TFT panelről van szó. A Pop Star modellhez hasonlóan 8/5 megapixeles kamerakombót kapott, melynek révén 1080 pixeles videók rögzítésére képes.

 

 

Go Watch

A vállalat a telefonok mellett egy új okosórát is piacra dob. A Casio G-Shockot idéző Go Watch egy szerény, 180 MHz-es Cortex-M4 processzort és 1,22 hüvelykes IPS kijelzőt kapott (240 x 204).

A 13 milliméter vastag karóra akkumulátora szintén nem túl kiemelkedő, egy 225 mAh-es példányt kapott, viszont üzemidejét tekintve már vonzó, hiszen a vállalat állítása szerint akár 2-5 napig is bírja a starpát.


 

Okosórához híven számos funkció megtalálható benne, mint például a szívritmus mérő szenzor, valamint a vibrációs motor az értesítésekhez, illetve giroszkóp és gyorsulásmérő is.

A készülékek áráról egyelőre nem árult el részleteket a gyártó.

 

Forrás: GSMArena.com

Vissza