Szemünkkel is feloldható a ZTE Axon Elite

Czipperer Dia - 2015. szeptember 7.

A kínai mobilgyártó, a ZTE bejelentette legújabb mobilját, az Axon Elite névre keresztelt modellt, amely nem csupán ujjlenyomattal, hanem akár hanggal vagy szemmel is feloldható.

Az idei IFA szakkiállításon debütált a ZTE legújabb mobilja, az Axon Elite. A készülék a biometrikus azonosítás egy magasabb szintjét képviseli, ugyanis a népszerű ujjlenyomat-olvasó támogatás mellett a mobilt hang segítségével, valamint a szemünkkel is feloldhatjuk.

Az Axon Elite 5,5 hüvelykes kijelzője Full HD felbontással bír, fedélzetén pedig Android 5.0.2-es rendszer fut. A 3 gigabájt RAM-mal felszerelt modell lelke egy Snapdragon 810-es processzor, üzemidejéről pedig egy 3000 mAh-es akkumulátor gondoskodik. A beépített 32 gigabájt belső tárhely pedig a microSD támogatás révén 128 gigabájtig bővíthető.

A készülék hátoldalán az Axon Próhoz hasonlóan egy dual kamera kapott helyet. A 13 megapixeles, 4K felvételek rögzítésére is képes főkamera mellé egy 2 megapixeles példányt helyezett el a gyártó, amely a mélységérzékelés funkcióját hivatott betölteni. A készülék előlapján pedig egy 8 megapixeles szelfikamera csücsül.


Jó hír, hogy a modell, az Axon Próval ellentétben nem csupán az Egyesült Államok piacára szánja a gyártó, hanem a világ többi részére, köztük Európába, Ázsiába és Latin-Amerikába.

A telefon arany színben lesz kapható az Egyesült Királyságban, Franciaországban, Németországban, Olaszországban és Spanyolországban is az eBayen keresztül, 419,99 eurós áron, szeptember 24-étől. Más régiókba a hónap végén érkezik meg a mobil.

 

Forrás: Mashable.com; kép: androidcentral.com

Vissza