Új iPhone-ok a színen – 6s és 6s Plus

Czipperer Dia - 2015. szeptember 10.

Megérkeztek a várva várt iPhone-ok. A készülékek elődjükhöz nagyon hasonló dizájnnal, ám számos új funkcióval debütáltak.

Nem könnyű dolog egy széria új tagjaként piacra lépni. Ez esetben ugyanis nem egy teljesen új verzióról van szó, hanem inkább csak „ráncfelvarrásról”. Ennek jegyében érkeztek meg a legújabb iPhone modellek is, amelyeknek azonban sikerült új, ütős funkciókat is magukkal hozniuk.

A legnagyobb durranás mind közül a 3D Touch display technológia, amely képes érzékelni egy-egy nyomás erősségét a kijelzőn, ennek függvényében pedig különféle parancsokat végrehajtani. Mindkét készülék 12 megapixeles, optikai képstabilizátorral és dupla LED vakuval ellátott kamerával érkezett.

 

 

A kamera új képességei közé tartozik a Live Photos opció, amely nagyon hasonló a HTC ZOE módjához. Ez a funkció lehetővé teszi a 1,5 másodperces videók rögzítését a készülék mindkét kamerájánál egyidőben, amikor lenyomjuk az exponáló gombot. Később az elkészített képek ténylegesen elkezdenek mozogni, ha a kijelzőt megnyomjuk. Az új, nagyobb felbontású szenzornak köszönhetően pedig mindkét modell 2160 pixeles (4K) videók rögzítésére is képes.

Az előlapi fényleső is átesett némi teljesítményturbón. Az 5 megapixeles példány támogatja az arckeresés funkciót 1080 pixel felbontás esetén is. Tartozik hozzá egy Retina vaku is, amely a szokásosnál többször gyullad ki, és segít a jobb szelfik készítésében, még sötétben is, ha közel tartjuk a telefont az arcunkhoz. 

A modellek processzorát is felturbózta az Apple. Az iPad Pro készülékekhez hasonlóan a legújabb A9-es processzorral látták el őket. Az Apple állítása szerint a lapka 90%-kal jobb grafikus teljesítményt kínál, mint A8-as elődje. Azt egyelőre még nem közölték, milyen órajelen, sebességen pörög majd a proci, valamint a GPU-ról és a RAM-ról sem árult el részleteket a gyártó.

A kisebbik modell a sorban, az iPhone 6S 4,7, a nagyobbik pedig a 6S Plus 5,5 hüvelykes IPS kijelzőjével, amely 1080 pixeles felbontással és 400 ppi pixelsűrűséggel érkezik. Szintén az utóbbi modell továbbfejlesztett Aluminium 7000 burkolatot kapott.

 

 

Az iPhone 6s Plus gyorsabb Wifivel, valamint MIMO és VoLTE, illetve LTE Cat.6 és NFC (kifejezetten az Apple Payhez) támogatással érkezik. Emellett második generációs Touch ID szenzort kaptak a moilok, melyek ezüst, asztroszürke és arany és rózsaarany színekben lesznek majd megvásárolható.

Az iPhone 6s Plus 299 dolláros alapáron kerül majd forgalomba (16 gigabájt), a 64 gigás verzió 399, a 128 gigás pedig 4999 dollárba kerül majd. Ezek a szolgáltatófüggő árak, méghozzá az AT&T, a Verizon, a T-Mobile és a Sprint kínálatában, két éves hűségidővel.

A független árak már jóval borsosabbak, 749, 849 és 949 dolláros áron szerezhető be a modell, kapacitástól függően. Az európai árakat tekintve 849 euróba kerül majd a 16 gigabájtos kiszerelés, 959 euróba a 64 gigás, a 128 gigabájtos kiadásért pedig 1069 dollár kell fizetnünk.

Az iPhone 6s valamivel szerényebb árakkal érkezik. Az Egyesült Államokban a 16 gigás modell 199, a 64 gigás 299, a 128 gigabájtos változat pedig 399 dollárba kerül majd. A készülék szeptember 12-étől már előrendelhető, az árusítás pedig szeptember 25-én kezdődik. Az USA-n kívül az Egyesült Királyságban, Ausztráliában, Kanadában, Kínában, Franciaországban, Németországban, Hong Kongban ás Japánban lesz kapható a mobil. 

 

 

Az Apple az eseményen bejelentette új, iPhone Upgrade Programját is, amely a saját kiskereskedelmi egységeiben érhető el, és lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy minden évben új iPhone-juk legyen az Apple Care+-szal karöltve havi 32 dollárért.

 

 

 

Forrás: GSMArena.com

Vissza