Fiatal nőt mentett meg egy magyar alkalmazás

forrás: Prím Online - 2015. október 2.

Egy magyar applikáció révén menekült meg egy fiatal lány. A 16 éves tinédzser édesanyja írta meg az alkalmazás fejlesztőinek, hogy lánya italába kevertek valamit, amitől teljesen elkábult. 

Egy magyar alkalmazás segítségével tudta megmenteni egy anya a lányát, akinek az italába kevertek valamit. Ő azonnal felvette a kapcsolatot az app fejlesztőivel. A levél szerint nem is szórakozóhelyen, hanem szabadtéri fesztiválon követték el a támadást, olyan gyorsan, hogy a lánynak még telefonálni sem volt ideje. Viszont a mobilján telepítve volt a "Kezedben a biztonságod" alkalmazás, s így az riasztotta a szüleit.

A magyar fejlesztésű, innen iOS és Android készülékre is letölthető applikáció célja, hogy kellemetlen helyzetben a használójának akkor is segítséget nyújtson, ha telefonhívásra (a rendőrség hívására) már nincs lehetősége. Főleg utcai támadások esetén a megtámadottnak esélye sincs, hogy elővegye a telefonját, feloldja a képernyőjét, majd tárcsázza a megfelelő számot.

A „Kezedben a biztonságod” ingyenes alkalmazás segítségével ilyen esetben is jó eséllyel lehet segítséget hívni, mivel még a telefont sem kell elővenni ahhoz, hogy riasztást indítson. Elég a ki/be kapcsoló gombot többször megnyomni vagy kirántani a fejhallgatót, és a riasztást máris küldi a telefon a beállított családtagoknak, barátoknak. A riasztás tartalmazza a riasztó személy helyzetét (folyamatosan frissítve) és elérhetőségét.
 


Olyan funkciót is tartalmaz az alkalmazás, ami érdekes lehet családoknak, sportolóknak. Például ha egy gyermek elindul haza az iskolából, akkor ezen az alkalmazáson keresztül értesítést küldhet a szüleinek, és ők hazáig egy térképes felületen követhetik figyelemmel a mozgását.

 

Kulcsszavak: mobilalkalmazás, magyar
Vissza