Offline verzióban is használható lesz a Google Maps

Vértes Judit - 2015. november 11.

A Google Maps igen hasznos alkalmazás útvonalak, utazások tervezéséhez, de a legfőbb hibája, hogy működéséhez stabil internetkapcsolat szükséges. Ez azonban mostantól nem így lesz.

Hiába tervezzük meg az útvonalat, nézzük ki a környéken lévő éttermeket, az információ biztos tárolásához vissza kell térnünk a hagyományos módszerekhez, és kinyomtatni a megfelelő térképrészleteket, ha nem szeretnénk, hogy pont a legbonyolultabb szakasznál szűnjön meg az internet, és maradjunk navigáció nélkül. Eddig is lehetőség volt a különböző térképrészletek letöltésére, de az így letöltött képek korántsem voltak olyan sokoldalúak, mint az online alkalmazás. Itt volt az ideje, hogy a Google megújítsa a Maps offline változatát.

A térkép részletek letöltése igen egyszerű, kiválaszthatjuk a várost, államot, de kereshetünk irányítószám szerint, vagy kijelölve egy pontot a térképen, majd rá kell klikkelni a Letöltés gombra. Ezután megjelenik egy térkép, amelyen beállíthatjuk, mekkora területet szeretnénk letölteni, a néhány utcányi területtől egészen akár városnyi területekig. A korábbiaktól eltérően az offline változat épp olyan lesz, mint az online.

Miután letöltöttük egy adott terület térképét, sok mindent csinálhatunk. Kérhetünk lépésről-lépésre útvonaltervet, rákereshetünk szolgáltatásokra. Ha az internetkapcsolat szakadozik, az alkalmazás váltogatja az online és offline módot – éppúgy, ahogy a Google Play Music váltogat a streamelt és letöltött számok között.

Ha a készülék állandó Wi-Fi vagy mobil internet kapcsolatot talál, visszavált online módra.

Az alkalmazás először Android változatban jelenik meg, de az iOS felhasználók is letölthetnek bizonyos alaptérképeket, és a Google dolgozik rajta, hogy mielőbb a számukra is teljes legyen az alkalmazás.

 

Forrás: Engadget.com

Vissza