A Telenornál is kapható a Lenovo VIBE P1m

Kütyü Magazin - 2015. november 13.

A Lenovo VIBE P1m készülék az átlagosnál kétszer nagyobb akkumulátort kapott, ennek köszönhetően akár kétszer tovább bírja, mint hasonló kategóriájú versenytársai. A mobill immáron a Telenor kínálatában is elérhető.

Az 5 hüvelykes, HD felbontású képernyővel bíró Lenovo VIBE P1m-et kompakt méretei ellenére óriási kapacitású akkumulátorral szerelték fel. A készülék már a magyar Telenor kínálatában is kapható.

A VIBE P1m belsejében 4000 milliamperórás beépített akkumulátor van, amely másfél-kétszer annyi energiát tud tárolni, mint egy tipikus készülékben lévő telep. Az erősebb akkumulátornak köszönhetően ez a készülék biztosan nem hagyja cserben használóját a nap végén akkor sem, ha folyamatosan nyomkodják, telefonálnak vagy reggeltől estig deezereznek rajta.

Az új okostelefonra egy külön gombot is szereltek, amelynek bekapcsolásával azonnal aktiválódnak az energiatakarékossági funkciók: ilyenkor a készülék kikapcsol minden olyan nem kulcsfontosságú szolgáltatást, amely feleslegesen merítené a telepet. A VIBE P1m-et emellett gyorstöltési funkcióval is ellátták: negyedórányi töltéssel négy órányi telefonbeszélgetéshez elegendő villamos energia kerül az akkumulátorába.

Ráadásul a VIBE P1m tervezői a telefont USB on-the-go töltési képességgel is felszerelték: ez lehetővé teszi, hogy tulajdonosa egy USB OTG kábelen akár egy másik telefont, mp3-lejátszót vagy egyéb mobileszközt is feltöltsön saját mobiljáról.

Az okostelefon cseppállóságát egy víztaszító réteg biztosítja, amely lepergeti a folyadékot akár a kijelző üvegéről, akár a polikarbonát hátlapról. A Lenovo VIBE P1m képes akár 150Mbit/s-os sebességgel kapcsolódni a Hipernetre, a friss Android 5.1-es rendszer zökkenőmentes futásáról pedig négymagos processzor, illetve 2 gigabájt memória gondoskodik. A telefon előlapi kamerája 5 megapixeles, a hátlapi pedig 8 megapixeles fotókat készít. Alapfelszereltségben 16 gigabájtos tárhellyel rendelkezik, de ez további 32 gigabájttal kibővíthető, ha tulajdonosa vásárol hozzá microSD memóriakártyát.

A készülék november 13-tól elérhető a Telenor kínálatában: két év hűséggel, MyTariff M díjcsomaggal 25.990 forintért hazavihető.

 

Kulcsszavak: Vibe P1m, Telenor, Lenovo
Vissza