CES 2016: A Nikon applikációja összeköti a kütyüt a fényképezőgéppel

Kütyü Magazin - 2016. január 6.

IOS és Android eszközökre letölthető alkalmazást mutatott be a CES 2016-on a Nikon, amely összeköti az okos eszközöket a fényképezőgéppel.

A Bluetooth-technológián alapuló SnapBridge-csatlakozás zökkenőmentes, energiatakarékos üzemelést, és számtalan kényelmes, összekapcsolt szolgáltatást nyújt a fotósok számára.
 
Ez a technológia jelzi, hogy a Nikon a szoftverek megújítására összpontosít, a személyes eszközök rendszerébe vonva a fényképezőgépet. 2016-tól a SnapBridge szinte minden Nikon fényképezőgép alapfelszereltségévé válik.
 
„A képek határozottan a kommunikáció középpontjában állnak, ezért a fényképezőgépnek is ott a helye. SnapBridge innovációnk összekapcsolja a Nikon fényképezőgépeket a személyes eszközökkel a folyamatos kommunikáció megteremtéséért. Ez nem más, mint a fényképezés egyetemes nyelvének megteremtése” – mondta Tadashi Nakayama, a Nikon vállalati alelnöke, a képalkotási üzleti egység marketingrészlegének vezetője.
 
A SnapBridge a Bluetooth Low Energy révén lehetővé teszi a készítést követő azonnali, valós idejű képátvitelt a fényképezőgépről az intelligens eszközre, és a fényképezést ezáltal közösségi, összekapcsolt élménnyé teszi. Minderre automatikusan kerül sor anélkül, hogy aktiválni kellene a képátvitelt a fényképezőgépen, miközben mindkét eszköz energiafogyasztása alacsony marad. A felhasználók a képátvitel során is élvezhetik a mobilinternet-kapcsolatot, tehát a fényképek szinkronizálása alatt elolvashatják e-mailjeiket, vagy böngészhetnek a közösségi oldalakon.
 
A Nikon fényképezőgépek és intelligens eszközök párosítása a SnapBridge alkalmazással kezdődik, amely iOS és Android készülékekre is letölthető az Apple AppStoreSM és GooglePlay áruházakból. Az alkalmazás közvetlenül is letölthető lesz a Nikon kínai weboldaláról.
 
nobackgroundimages.com
 
A SnapBridge alkalmazással integrált Nikon modellek folyamatos kapcsolatban állhatnak az intelligens eszközzel a mobilalkalmazás telepítését követően. A kényelem érdekében a csatlakozást csak egyszer kell konfigurálni, a korábbi Wi-Fi alapú átviteli alkalmazásokkal szemben, amelyeket minden alkalommal újra be kell állítani, amikor a felhasználó eszköze csatlakozik. Nincs szükség az SSID és jelszó beállítására, amely általában kötelező az első csatlakozáskor. Akár öt intelligens eszköz is a fényképezőgéphez párosítható. 
 
A SnapBridge alkalmazás a felhasználó intelligens eszközének hely- és időadatait felhasználva automatikusan szinkronizálja a fényképezőgépet, így nincs szükség a fényképezőgép dátum- és helyadatainak manuális megváltoztatására külföldre utazáskor. A felhasználó a helyszínre érkezést követően azonnal elkezdhet felvételeket készíteni anélkül, hogy a képadatok pontatlan hely- és időadataival kellene foglalkoznia.
 
A fotósok a fényképezőgép menüjében ki- és bekapcsolhatják a fényképezés közbeni és utáni automatikus képátvitelt. A fényképezőgép intuitív módon átkapcsol a Bluetooth Low Energy technológiáról a Bluetooth technológiára, hogy a fényképezőgép még kikapcsolt állapotban is át tudja küldeni az adatokat. Az alkalmazás a képeket 2 MP (Full HD) JPEG formátumú képként küldi az intelligens eszközre. Az eredeti JPEG-képek is átküldhetők.
 
A szerzői információk a SnapBridge alkalmazás használatával kényelmesen a képekbe ágyazhatók. A felhasználók kétféle információt is kiválaszthatnak, beleértve a szerzői jogot, a képadatokat, illetve további szövegeket és logókat, amelyek személyes képvédelem és azonosítás céljából helyezhetők a képre.
 
A SnapBridge alkalmazás távoli fényképezés funkciója lehetővé teszi, hogy a felhasználó a TTL eljárásos képeket az intelligens eszköz képernyőjén ellenőrizhesse a zár kioldása előtt. Ezenkívül a zoomvezérlő és a fényképezőgép önkioldója is vezérelhető okostelefonról, amely számos lehetőséget és nagyobb szabadságot nyújt fényképezés közben.
 
A közösségi oldalakon történő zökkenőmentes megosztást a SnapBridge támogatja. A regisztrált Nikon-azonosítóval rendelkező Nikon-felhasználók korlátlan online tárhelyet kapnak a 2 MP képek tárolására a NIKON IMAGE SPACE felületén. Az intelligens eszközökre 2 MP formátumban átvitt képek konfigurálhatók a NIKON IMAGE SPACE fiókba történő automatikus feltöltésre a SnapBridge alkalmazásból.
 
Vissza