Fontos tényező a Samsung az üzleti nyomtatók piacán

Kütyü Magazin - 2016. január 20.

A Samsung Electronics nyomtatási megoldásai elnyerték a globális piackutató intézet, az IDC elismerését. Az elemzőcég MarketSpace riportja a nyomtató és dokumentum kezelői szolgáltatások (MPDS) iparágának vezető szereplőjeként ismerte el a Samsungot.

„Az IDC elismerése igazolja azon törekvéseinket, hogy a dokumentumok digitalizálását segítő technológiáink, és a nyomtatási megoldásaink folyamatos fejlesztésével növeljük a szervezetek hatékonyságát – mondta el Paul Birkett, a Samsung Europe Print Operation részlegének sales és marketing igazgatója. – A mobil és felhőalapú nyomtatás új területeinek kiaknázásával, a Samsung SMART UX ötvözi a mobil és nyomtatótechnológiát, ezzel támogatva az információk gyors élérését. Ehhez sztenderd mobil alkalmazásokat használunk, amelyek a fejlett, készülékek közötti kommunikációnak hála, csökkentik az ismétlődő, fölösleges feladatok számát.”

A tanulmány az első olyan kereskedelmi elemzés, amely az IDC MarketSpace értékelési eljárások felhasználásával térképezi fel a munkafolyamat-kezelő szolgáltatások (MWS) piacát. A riport a nyugat-európai MWS piacvezető értékesítőinek képességeit és üzleti startégiáját értékeli,  és kutatja mindazon kvantitatív és kvalitatív tényezőket, melyek hozzájárulnak az értékesítés sikeréhez. Az analízis azt is vizsgálja, hogy a beszállító milyen ütemben segíti a felhasználót nagyobb értékű munkafolyamatainak automatizálásában, és miként optimalizálja azokat a szolgáltatásokat, amelyek ezek végrehajtásához szükségesek.

Az IDC külön elismerésben részesítette a Samsungot az egyre nagyobb teret hódító, felhő alapú és mobil technológia adaptálásért. A riport kitér azokra az intuitív hardver termékekre, illetve értéknövelt szolgáltatásokra is, amelyek a nyomtatáson túl is alkalmazhatók. Ilyenek többek között az üzleti folyamatkezelő, mobil nyomtatási, mobil rögzítő és digitális aláírás szolgáltatások, amelyek már mind a Samsung IT portfóliójának részét képezik. Emellett a MarketSpace méltatta a Samsung nyomtatói megoldásaihoz kapcsolódó globális partnerhálózatát is.

Az IDC a jelentésében azt is kiemelte, hogy a Samsung eredményesen hasznosítja az egyéb tevékenyégi területeiről származó innovatív technológiáit és szakértelmet. Emellett a riport készítői rámutattak arra is, hogy a fogyasztói elektronika piacán betöltött szerepe is értékes előnyhöz juttatja a gyártót, hiszen a felhasználók véleménye, termékekkel kapcsolatos tapasztalatai már a munka világában is egyre nagyobb súllyal esnek a latba.

„A Samsung egyik fő erőssége az applikációfejlesztői háttere, valamint a különféle termékcsoportoknál használt innovatív megoldásainak széleskörű alkalmazása – írja az IDC MarketScape, majd hozzáteszi - A gyors fejlődéssel egy időben a vállalat a biztonságra is nagy hangsúlyt fektet. Ezzel lépéselőnyhöz jut, hiszen az versenytársak sokszor még mindig csak a hasonló megoldások sebezhetőségének elfedésével foglalkoznak.” 

„A munkafolyamat-kezelő szolgáltatások beszállítói folyamatosan finomítják, fejlesztik ajánlataikat, hogy azok mindinkább választ adjanak a felhasználók munka közben keletkező kihívásaira – mondta el Jacqui Hendriks, az IDC európai nyomtatási és dokumentumkezelési megoldásokra szakosodott vezető kutatója és tanácsadója. – A fejlett nyugat-európai piac szereplői a kezdeti óvatos lépések után egyre céltudatosabban igyekeznek megfelelni azoknak az igényeknek, amelyeket ügyfeleik működés- illetve iparágspecifikus munkafolyamatai támasztanak” – tette hozzá. 

A MarketScape bemutató esetében a Samsung azon új termékeit és szolgáltatásait helyezte előtérbe, amelyek a mobil funkciókat ötvözik a multifunkciós nyomtatóknál, tableteknél és okostelefonoknál már megszokott intuitív, felhasználóbarát kezelőfelülettel. 

Vissza