Jön a GameFly Streaming videójáték-szolgáltatás

Kütyü Magazin - 2016. március 2.

Az LG Electronics (LG) bejelentette, hogy globális együttműködési megállapodást kötött a GameFly-jal, az előfizeté-ses konzoljátékok vezető streaming szolgáltatójával.

A partneri kapcsolat révén az LG webOS operációs rendszerrel működő okostévéken világszerte — beleértve Magyarországot is — elérhető lesz a GameFly Streaming alkalmazás, amely elhozza a GameFly prémium konzoljátékait a nappa-linkba anélkül, hogy játékkonzolra vagy egyesével megvásárolt lemezekre lenne szükség. Azzal, hogy a GameFly Streaming alkalmazás a játékosok millióihoz juttatja el a legfrissebb videójátékokat, még magasabb szintre emeli a webOS okostelevíziók nyújtotta felhasználói élményt. 

Az alkalmazás áprilisban, egy szoftverfrissítés részeként települ majd a hazai webOS 2.0 és 3.0 operációs rendszerű LG okostévékre is. A játékok távoli el-érésű felhőszervereken futnak, a játékosok okostévéjére és egyéb eszközeire pedig az interneten keresztül, streaming technológiával jutnak el.

A GameFly videójáték-streamelő szolgáltatásának előnye, hogy nem kell a játé-kok megvásárlásával, több eszközre történő telepítésével bajlódni. A használa-ta egy videojáték árának töredékébe kerül, továbbá nincs szükség a méregdrá-ga játékkonzolok megvásárlására sem. 

Azzal, hogy a GameFly alkalmazást az webOS intuitív menüjében helyezik el, az okostévé-tulajdonosoknak nincs más dolguk, mint bekapcsolni a tévét, és máris számos játék közül válogathatnak. Egyszerűen csak rá kell csatlakoztatni a gamepadet az LG okostévé USB portjára és már indulhat is a játék.

A játékok ezután könnyen, azonnal, HD minőségben, gyakorlatilag késleltetés nélkül játszhatók az LG okostévéin. A játékmenet bármikor leállítható, elment-hető, és bármikor folytatható akár egy másik LG okostévén (vagy más, GameFly Streaming kompatibilis eszközön) ott, ahol abbahagytuk. A GameFly technológiája garantálja, hogy a megjelenített tartalom késleltetése legfeljebb 0,1 másodperc, így biztos, hogy Batman ikonikus fegyvere, a Batarang sem fog célt téveszteni.

Az elérhető szintű havidíj mellett igénybe vehető szolgáltatás révén az LG okostévék tulajdonosai kétféle, családi és gamer GameFly Streaming csomag közül válogathatnak, amelyekben a legnépszerűbb videojátékok — köztük a Tomb Raider: Game of the Year Edition, a Batman: Arkham Origins, a F.E.A.R. 3, a Darksiders és a Red Faction Armageddon — is megtalálhatók. A GameFlynál elérhető továbbá a Lego Batman 3, a Pacman Championship Edition és a WRC4 for families videójáték is. Nem kell zsákbamacskát venni, a felhasználók akár 15 percen át ingyen kipróbálhatják bármelyik játékot. 

„Nagy örömünkre szolgál, hogy a GameFly-nak köszönhetően egy újabb érté-kes szolgáltatással, a legizgalmasabb videojátékokkal bővíthetjük az LG webOS okostévéinek tudását” — mondta Brian Kwon, az LG Home Entertainment Company elnök-vezérigazgatója. „Az együttműködés révén a LG okostévék tulajdonosai világszerte bárhol és bármikor, közvetlenül a televízióju-kon keresztül élvezhetik a minőségi videojátékok nyújtotta élményt. Szorosan együttműködünk a GameFly-jal azért, hogy világszerte izgalmas játékokat te-gyünk elérhetővé a vásárlóink számára, illetve keressük annak lehetőségét, hogy más tartalomszolgáltatókkal partnerségre lépve még nagyobb médiavá-lasztékot nyújthassunk okostévéink tulajdonosainak.”

A GameFly Streaming alkalmazás több mint 20 országban — köztük Magyaror-szágon is — április végétől lesz elérhető az LG okostelevíziókon. Röviddel az indulást követően más országokban is megjelenik majd a szolgáltatás. A GameFly a Logitech F310 és a Logitech F710 gamepadeket, valamint az Xbox vezetékes kontrollerét ajánlja.

Kulcsszavak: GameFly, LG, LG Electronics
Vissza