Európai filmesek a Sony Xperia Z5 okostelefonjával örökítik meg a múló pillanatokat

Kütyü Magazin - 2016. március 7.

A Sony Mobile felkért egy videós közösséget, hogy meséljék el öt város történetét, ezzel megmutatva az Xperia Z5 elismert, prémium kamerafunkcióit. A rendezőket kifejezetten arra bátorították, hogy emeljék ki a „múló pillanatokat” és rejtett értékeket Londonban, Párizsban, Berlinben, Barcelonában és Milánóban.

Az így megszületett filmek a rendezők egyéni látásmódján keresztül mutatják be a városokat, miközben a jellegzetes tájakról és kultúrákról is többet megtudhatunk, méghozzá vibráló, kristálytiszta képminőségben. 

Ezek a történetek nem a városok megszokott, sztereotipikus bemutatásai, hanem egy városlakó autentikus értelmezései. Minden egyes film egy teljesen más képet ad a világ legismertebb városairól, mivel hétköznapi emberek, valódi élményeitől kezdve olyan témák bemutatásáig terjed, mint a szerelem, a testvéri kapcsolat, a szabadság és a kreativitás.

A londoni rendező, Lee Cheney így nyilatkozott: „Az Xperia Z5 okostelefon kamerájának egyedi képességeivel lehetőséget kaptam arra, hogy kötöttségek nélkül ismertessem meg London szépségét. A telefon technológiai fejlettsége filmrendezőként rengeteg szabadságot és megoldást kínált, így igazán lenyűgözött, hogy egy okostelefon minőségi 4K felvételt képes készíteni. Eddig ezt leginkább profi filmes felszerelésektől vártam el. 

A megörökített tartalmak segítségével mindent fel akartam fedezni Londonban, amit eddig elszalasztottam. Eljutni olyan helyekre, ahol eddig még nem jártam, és látni olyan részleteke is, melyek elkerülték a figyelmemet egy olyan városban, ahol az egész életemet leéltem. Míg London érdekes és izgalmas látnivalókkal szolgál, az emberek és a kultúra teszik igazán érdekessé és élővé, és ez az, amit igazán ki akartam fejezni a filmben.” 

A barcelonai rendező, Lucas Jatoba hozzátette: „Barcelona egy rendkívül lendületes, vibráló város, és itt mindig történik valami, ezért én ezt a gyors, nyüzsgő jellegzetességét emeltem ki annak a helynek, mely szerintem a legnagyszerűbb hely a földön. Mindehhez az Xperia Z5 egy erőteljes, és igazán hatékony eszköznek bizonyult nekem, mint filmrendezőnek.” 

Jun Makino, a Sony Mobile Product Experience Marketing részlegének Senior menedzsere hozzátette: „Nagyon elégedettek vagyunk a rendezők történeteivel. Minden videó eltérő lelkülettel bír, és olyan városokat ragad meg, melyek mindannyiunk számára ismerősek. Ezen felül alkotásaikkal megmutatták, hogy az Xperia Z5 nemcsak a tapasztalt, hanem akár a kezdő videósoknak is lehetőséget ad, hogy nagyszerű képeket és videókat készíthessenek.”

Az Xperia Z5 készülékben megtalálható a Sony új, nagy 1/2.3 Exmor RS mobilokhoz gyártott, 23 megapixeles képérzékelője, F2.0 G objektívvel felszerelve – ez a gyártó első, teljesen újragondolt okostelefon modulja az Xperia Z1 óta, a Sony cserélhető objektíves α kameratechnológiája alapján tervezve, hogy tiszta, élettel teli képeket készíthess, bármikor.

A kamera szupergyors autofókusszal rendelkezik, a sebességet és pontosságot ötvözve, így a másodperc töredéke alatt lejátszódó eseményeket is könnyedén elkapja. Lehengerlő, mindössze 0.03i másodperces gyorsaságával arra készült, hogy megörökítse a múló pillanatokat és a spontán történéseket.

Az Xperia Z5 okostelefon rendelkezik a Sony ikonikus formanyelvével és népszerű, akár két naposi  üzemidővel. Több zenét hallgathatsz, tovább beszélgethetsz és bulizhatsz, aggodalmak nélkül.

Minden rövidfilm, melyet 4K-ban vettek fel az Xperia Z5-tel, megtekinthető a Sony Mobile hivatalos YouTube csatornáján: https://www.youtube.com/playlist?list=PLXUUluSlpXnJSXTYRuwEiEmYcrT3CqHgY

Vissza