A negyedik Gízai piramis nyomában

Kütyü Magazin - 2016. július 23.

Mi okozhatta olyan tengerjáró kolosszusok vesztét, mint a Titanic? Mitől halt ki a gyapjas mamut vagy a kardfogú tigris? Tényleg létezik egy negyedik piramis a három Gízai óriás mellett? A DoQ felejthetetlen tematikus nappal érkezik július 24-én, hogy fényt derítsen a történelem során elhomályosult titkokra.

Számos legendás vízi jármű végzetének körülményeit napjainkig homály fedi. A modern tudománynak köszönhetően ma már lehetséges, hogy szó szerint a titkok mélyére ássunk: a Mélytengeri nyomozók című sorozat a hírhedt tengeri járművek elsüllyedésének körülményeit rekonstruálja, és betekintést ad az óceán fenekén nyugvó roncsok feltárására tett kísérletekbe. Szintén a múltban kutakodhatunk a DoQ Az igazság nyomában című sorozatával, amely a XX. században szolgált vadászpilóták nagyhírű csatákról őrzött emlékeit éleszti újra, miközben a légi ütközetek izzasztó adrenalin-sokkját animációkon keresztül élhetjük át.

A messzi régmúltba repít vissza a Krisztus előtt 10.000 évvel dokumentumfilm, hogy testközelből meséljen a kardfogú tigris vagy a gyapjas mamut világáról és mellettük az emberről, aki rendkívül zord természeti körülmények között küzdött életéért.

Az ókori Egyiptom IV. dinasztiájába tartozó Radzsedef fáraó mindössze hétéves uralkodására heves családi viszályok rejtélyei és a XXI. század elejéig felfedezetlen temetkezési helyszínek emlékeztetnek. Az apját gyűlölő egyiptomi uralkodó mondhatni dacból építkezett ősei nyughelyétől, Gízától távolabb, ahova egy sokkal díszesebb és robosztusabb piramist húzatott fel. Az elveszett piramis című dokumentumfilm a saját magát elsőként Ré fiának nevező fáraó temetkezési helyének titkait fedi fel.

Misztikum tematikus nap július 24-én 11:00-tól a DoQ műsorán!

 

Vissza