Dugómentes ősz okosnavigációval

Kütyü Magazin - 2016. szeptember 7.

Az ősz nemcsak iskolába siető diákokat és monoton esőzéseket hoz, hanem végeláthatatlan dugókat is. Egy mindentudó autós kütyü hatékony társként segíthet bennünket abban, hogy még gyorsabban eljuthassunk úti célunkhoz. A Mio Spirit 8500 LM és 8670 LM, valamint 8670 LM Truck számtalan adattal és hasznos funkcióval könnyíti meg az autósok mindennapjait és teszi még biztonságosabbá a vezetést.

Mi az a három szó, ami a szeptemberről azonnal eszünkbe jut? Ha a bosszantó dugó köztük van, érdemes elgondolkodnunk egy okosnavigáció beszerezésén. A Mio újgenerációs autós eszközei folyamatosan frissülő információkkal, smart funkciókkal és extra nagy kijelzővel segítenek, hogy minél gyorsabban és biztonságosabban juthassunk el úti célunkhoz. 

A beépített intelligens funkcióknak köszönhetően az új Mio Spirit navigációkkal mindig a legjobb időt futhatjuk. A Mio Spirit 8500 LM és 8670 LM és 8670 LM Truck az IQ Routes technológia tudásbázisát használja: a rendszer az átlagsebesség adatait figyeli, majd több millió felhasználó által beküldött információ alapján elemzi az összes lehetséges útvonalat. Ezek közül a lehető leggyorsabb utat választja ki, így nemcsak időt, de költséget is spórolunk, a felhasznált üzemanyag jelentős csökkentésével. 

A továbbfejlesztett LearnMe Pro funkció is segít egyszerűsíteni: ellenőrzi és megtanulja használója vezetési stílusát és ez alapján személyre szabott útvonalakat ajánl fel. A parkolóasszisztens ideje a célegyenesben jön el: automatikusan megjeleníti az úti cél 1 km-es körzetében lévő parkolóhelyeket. Az újbóli elindulást a Találd meg az autóm funkció teszi gördülékenyebbé. 

Beépített biztonság

A Mio Spirit új sorozatának nagy, 6,2”-es kijelzőin minden apró részlet tisztán kivehető, így a sofőr biztonságosan, egyetlen gyors szempillantással felmérheti az aktuális helyzetet. A 3D-s kereszteződés nézet előre megmutatja, milyen a közeledő csomópont, a sávmutató funkció pedig arról gondoskodik, hogy soha ne tévesszünk el lekanyarodást vagy kijáratot. Az autós biztonságát szolgálja a beépített sebességmérő kamera is, amely mindig friss információkkal figyelmeztet, hol vezessünk különösen óvatosan. 

Csak azért fizetünk, amire valóban szükség van

Az újgenerációs Mio Spirit készülekek az európai országok előre feltöltött térképeivel érkeznek. Mindhárom Mio Spirit eszköz élettartamra szóló ingyenes térképfrissítésekkel jár, akár évente négy alkalommal. Ezzel egyrészt a pénztárcánkat kíméljük, hiszen a készülék árával együtt már a jövő térképeit is kifizetjük. Másrészt bármikor is vágunk útnak, nem kell aggódnunk az úthálózat változásai miatt, hiszen lehetőségünk van térképbérlésre is 3, 7 vagy 30 napos időtartamra. Így a térkép árának csak a töredékét fizetjük ki, és csak azt vesszük meg, amire valóban szükség van. A korábbi modellekhez képest a Mio Spirit 8500 LM, 8670 LM, és a Spirit 8670 LM Truck kivitele is korszerűbb: nemcsak a design újult meg, de a kijelzők mérete is nagyobb lett (6.2”) és jobb a képernyő-felbontás is (800 x 480 pixel). 

Kamionra hangolva

A nagyméretű gépjárművek, lakókocsik vagy kamionok számára kifejlesztett Mio Spirit 8670 LM Truck egyénileg beállított adatok – pl. a jármű méretei, tömege, terhelése és típusa –alapján tervezi az útvonalakat. Az új navigáció nagy segítséget jelent hidaknál, alagutaknál vagy a behajtási korlátozással ellátott utaknál, sőt segítségével kivédhetőek az éles hajtűkanyarok veszélyei is.

A Mio Spirit 8500 LM 54 990 Ft, a Mio Spirit 8670 LM 64 990 Ft, a Mio Spirit 8670 LM Truck pedig 69 990 Ft-os áron vásárolható meg több elektronikai nagyáruházban és webáruházban (Bestbyte, Euronics, EMAG.hu, IPON.hu, MALL.hu, Mediamarkt). 

Vissza