Magyarországon is elindult a Samsung Galaxy Note7 készülékcsere program

Kütyü Magazin - 2016. szeptember 19.

A Samsung Electronics ma Magyarországon is elindította a Samsung Galaxy Note7 készülékcsere programot, amelynek keretében a felhasználók a meglévő Note7 készüléküket újra cserélhetik.

A Galaxy Note7 készülékcsere program azt követően indult el, hogy szeptember 2-án a gyártó azonnali hatállyal leállította a Note7 készülékek gyártását és forgalmazását, miután egy vizsgálat során egyedi akkumulátorhibát tárt fel.

A kezdeti vizsgálatokat követően a Samsung mindent megtett azért, hogy a hibát kiküszöbölje és biztosítsa a legmagasabb gyártási minőséget. Az alapos vizsgálatok eredményeképp az új Galaxy Note7 készülékekben – amelyek a csereprogramban résztvevő ügyfelek számára ehéttől állnak rendelkezésre Magyarországon - a Samsung teljesen kiküszöbölte az akkumulátor hibát.

Habár eddig csak kisszámú esetről érkezett bejelentés, a felhasználók biztonsága elsődleges a Samsung számára. A Note7 készülékcsere programmal párhuzamosan a Samsung új kiegészítő lépéseket is bevezet, hogy védje a felhasználók biztonságát és arra ösztönözze őket, hogy a lehető leghamarabb cseréljék ki Note7 készüléküket:

  • Akkumulátor szoftver frissítés: a Samsung egy új szoftvert fejlesztett az összes előrendelt Note7 készülékhez Európában, amely 60 százalékban korlátozza az akkumulátor tölthetőségét. Ez a szoftver e hét folyamán válik elérhetővé a jelenlegi felhasználók számára, a pontos időpont az egyes piacokon változhat. Azzal, hogy a Samsung proaktívan korlátozza a Note7 készülékek akkumulátorának maximális tölthetőségét, egyrészt csökkenti a balesetek előfordulásának esélyét, másrészt megerősíti azt az üzenetet a felhasználók felé, hogy mihamarabb cseréljék le a jelenlegi Note7 készüléküket.
  • Note7 szériaszám ellenőrző: a Note7 felhasználók egy külön erre a célra létrehozott weboldalon* ellenőrizhetik készülékük IMEI számát**, így rögtön kiderül, hogy a mobiltelefonjuk érintett-e az akkumulátor problémában.

 

Azok a felhasználók, akik kicserélik meglévő Note7 készüléküket, az akkumulátor ikon UX frissítésnek köszönhetően teljesen biztosak lehetnek abban, hogy új készülékük nem érintett az akkumulátor problémában. Minden olyan Note7 eszköz ugyanis, amely értesítési és készenléti üzemmód-felületén, valamint a folyamatosan aktív (Always-On) kijelzőjén zöld színű akkumulátorjelzés jelenik meg, biztonságosan tölthető. Ez a UX frissítés ettől a héttől válik elérhetővé, a pontos időpont a különböző piacokon változó lehet.

Kunos Balázs, a Samsung Electronics Magyar Zrt. mobil divíziójának vezetője elmondta: „Számunkra felhasználóink biztonsága a legfontosabb, ezért is kérünk arra minden érintettet, hogy a Note7 készülékcsere-program keretében minél hamarabb cserélje ki készülékét. Elnézést kérünk a Note7 tulajdonosoktól, amiért nem sikerült a Samsungtól megszokott kiváló minőséget nyújtanunk, ezzel együtt hálásan köszönjük eddig tanúsított megértésüket, türelmüket és pozitív hozzáállásukat. Biztosak vagyunk abban, hogy új Note7 készülékükkel felhasználóinknak a lehető legmagasabb minőségű okostelefon-élményben lesz részük.”

A Galaxy Note7 készülékcsere programmal kapcsolatban látogasson el a http://www.samsung.com/hu/note7exchange/ weboldalra.

Vissza