A Samsung összehangolt lépéseket sürget a szilícium-völgyi 5G csúcstalálkozón

Kütyü Magazin - 2016. október 22.

A Samsung Electronics volt a házigazdája az első szilícium-völgyi 5G csúcstalálkozónak, amelyet a Samsung Research America létesítményében tartottak a kaliforniai San Jose városában. 

A csúcstalálkozó, amelyet várhatóan minden évben megrendeznek majd, a telekommunikációs iparág globális vezető szereplőit hozta össze, hogy lefektessék az ötödik generációs (5G) hálózatok nyílt, végpontok közötti ökoszisztémáját. 

Több mint 100 vezető vállalat képviselői gyűltek össze, hogy megbeszéljék az 5G technológia piaci bevezetésében rejlő lehetőségeket és kihívásokat. A résztvevők között chipgyártók, hardvergyártók, telekommunikációs szolgáltatók, egyetemek, iparági elemzők, rendszerkereskedők, befektetők, méréstechnikai forgalmazók és politikusok is jelen voltak, így az érdekek és tapasztalatok széles köre képviseltette magát.

A csúcstalálkozó fő témája a jelenlegi helyzet volt, de terítékre került, hogy milyen kihívásokkal kell szembenézni, illetve, milyen követelményeknek kell teljesülnie az 5G technológiákra épülő üzleti lehetőségek kiaknázásához. A politikusok tárgyaltak szerepükről például a sávszélességre vonatkozó jogszabályok megalkotása terén az 5G szolgáltatások bevezetésében. Más résztvevők megvizsgálták az új 5G szolgáltatások piaci kilátásait, beleértve a fix telepítésű, vezeték nélküli hozzáférést és a mobilkapcsolati szolgáltatások jövőjét. Iparági szakértők, köztük tudósok és öko-partnerek pedig azokról az 5G fejlődéshez szükséges fontos technológiákról folytattak beszélgetéseket, amelyek az 5G megvalósításra jelölt 6 GHz fölötti és alatti frekvenciák tesztelésével, ellenőrzésével és optimalizálásával segítenek kialakítani a végpontok közötti ökoszisztémát.

„Az Amerikai Egyesült Államok volt az első ország, ahol a következő generációs vezeték nélküli mobilszolgáltatások számára elérhetővé tették az ultramagas frekvenciájú milliméteres hullám spektrumsávokat. Ez a Szövetségi Kommunikációs Bizottság (FCC) vezeték nélküli technológiák jogszabályi engedélyeztetéséért tett gyors lépéseinek köszönhető” – mondta Julius Knapp, az FCC technológiai és mérnöki osztályának vezetője, aki a csúcstalálkozó témaindító beszédét tartotta. – „A mai csúcstalálkozó fel fogja gyorsítani az 5G elterjesztését, és hozzá fog járulni a jövőbeni vezeték nélküli innovációkhoz, az 5G technológiában és azon is túl.”

A csúcstalálkozón munkaprogramok és kiállítások is helyet kaptak, ahol ökoszisztéma-partnerek mutathatták be termékeiket és szolgáltatásaikat. A csúcstalálkozó programját úgy tervezték meg, hogy megmutassa annak az erős és életképes ökoszisztémának a kezdetét, amely támogatni tudja majd az 5G gyors piaci hasznosítását.

„Ideje volt találkoznunk, hogy megalkossuk az új 5G korszakot. Ennek a célnak az eléréséhez alapvetően fontos egy fenntartható ökoszisztémát kiépíteni, és ehhez meg kell hívnunk az iparág összes érdekelt szereplőjét, hogy elmondhassák, szerintük hogyan fog fejlődni az 5G a következő néhány évben” – mondta Paul Kyungwhoon Cheun, a Samsung Electronics alelnöke, a Következő generációs kommunikációs megoldások üzletágának vezetője. –  „A ma látott közös tudás az iparág különböző szegmenseinek összefogásából ered, és reményeim szerint ez segíteni fogja azt, hogy az 5G álomból valósággá váljon.”

„Az 5G technológiák új, fejlett szolgáltatásokat adnak a kezünkbe. A piaci fejlődés jelenlegi ütemét nézve az 5G fix telepítésű, vezeték nélküli hozzáférési kereskedelmi szolgáltatások néhány éven belül elérhetők lesznek” – mondta Daryl Schoolar, az Ovum vezető elemzője. – „Az 5G fix telepítésű, vezeték nélküli hozzáférés akkor lesz sikeres, ha erős ökoszisztéma társul hozzá, a innováció serkentése, az árak alacsonyan tartása és az erős sokszereplős környezet kialakítása érdekében. A mai csúcstalálkozó fontos kezdőrúgás volt ahhoz, hogy párbeszéd kezdődhessen az 5G fix telepítésű, vezeték nélküli hozzáférésről és más 5G lehetőségekről.” 

A szilícium-völgyi 5G csúcstalálkozóról további információ itt olvasható: A szilícium-völgyi 5G csúcstalálkozó

Ha többet szeretne tudni az 5G fix telepítésű, vezeték nélküli hozzáférésről és az 5G mobilkommunikáció felé vezető útról, lapozza fel a Samsung és az Ovum közös kiadványát: 5G fix telepítésű, vezeték nélküli hozzáférés, amely az üvegszálas vezetékekhez hasonló sebességre képes, és segíti kikövezni az utat a teljes 5G mobilitás eléréséhez.

Kulcsszavak: hálózat, 5G, Samsung
Vissza