Új alapokra helyezi a kis irodák dokumentumkezelési rendszerét a Xerox

Kütyü Magazin - 2016. november 30.

Napjainkban a kis irodák ugyan rendelkeznek nyomtatókkal, multifunkciós berendezésekkel, azonban ezek javarészt már messze nem azokkal a funkciókkal vannak ellátva, amelyekre a dolgozóknak a feladatok elvégzéséhez valójában szükségük lenne.

A Xerox látva ezeket az eltéréséket fejlesztette ki, és a napokban vezeti be a piacra a Xerox Phaser 6510 színes nyomtatót és a Xerox WorkCentre 6515 színes multifunkciós berendezést (MFP). Mindkét gépet arra konfigurálták, hogy könnyen be lehessen azokat állítani, és rendelkezzenek magas produktivitást biztosító funkciókkal, így többek közt a kétoldalú, egyszerűsített szkennelési megoldással. Az MFP-t ugyanakkor felszerelték egy közel 13 centiméteres, applikáció-alapú érintőképernyős felhasználói felülettel, amin megjeleníthető a szkennelt dokumentum nézete, és a szerkesztési beállítások is. Továbbá ez a platform alkalmas az intuitív navigálásra, illetve a munkafolyamatok testre szabására.  Az akár 850 lapos papírkapacitás, illetve a nagyvállalati szegmensben már bevált Super-Fine EA toner használata pedig szintén a felhasználói igények magas szintű kiszolgálását támogatja.

„Mostanáig az volt a jellemző, hogy a kis irodáknak be kellett érniük olyan berendezésekkel, amelyek alacsony tudással rendelkeztek. Ez viszont limitálta azt a munkát, amit el lehetett velük végezni. Érthető módon ez a piaci szegmens már régóta várt azokra a készülékekre, amelyek nagy teljesítményre képesek és megfizethetőek.” – mondta Tracey Koziol, a Xerox Iroda és Megoldások Üzleti Divíziójának alelnöke.

A Xerox új berendezéseinek köszönhetően a kisebb ingatlanforgalmazó irodák például azonnal a helyszínen maguk nyomtathatják ki a brosúráikat, illetve grafikai anyagaikat, pontosan és színhelyesen. Továbbá ezekkel a készülékekkel az iroda digitalizálhatja az ügyfeleinek tett ajánlatokat, szerződéseket, amelyeket a munkatársaknak elküldve azok útközben is szerkeszthetnek, és szövegesen kereshető változatot készíthetnek belőle az egyszerű archiválás érdekében.

Az új Phaser 6510 színes nyomtató és a WorkCentre 6515 színes MFP előnye az is, hogy bármilyen eszközhöz csatlakoztatható, lehetővé téve azt, hogy a munkavállalók tabletről, mobilról küldjenek rá nyomtatandó dokumentumokat, akkor is, amikor éppen mozgásban vannak. 

A szabvány méretű papírok nyomtatásra tervezett Xerox Phaser 6510 színes nyomtató és a Xerox WorkCentre 6515 színes multifunkciós berendezés az alábbi funkciókkal segíti még az irodai munkát:

  • Wi-Fi Direct kapcsolat, ami a biztonságos nyomtatást teszi lehetővé mobilról, vagy tabletről;
  • Egyszerű mobilnyomtatás az Apple AirPrint, a Google Cloud Print, a  Xerox Print Service Plug-In for Android  és a Mopria applikációkon keresztül;
  • Többszörös szkennelési beolvasási lehetőség többek közt e-mailbe, FTP-re, vállalati hálózatra, vagy a nyomtatóba beépített 3.0-ás USB kulcsra azzal a lehetőséggel karöltve, hogy a berendezés az egyszer beszkennelt dokumentumot egyidejűleg több tárolási végpontra is elküldi;
  • Felhőhöz-kapcsolódás lehetősége, annak érdekében, hogy direktben lehessen oda szkennelni, illetve nyomtatni onnan a Xerox Mobile Link segítségével;
  • A berendezések havi terhelhetősége 50.000 oldal, 30 oldal/perc nyomtatási sebesség mellett;
  • Kétoldalas, egymenetes szkennelési folyamat, amely során akár 37 szkennelés is készíthető percenként;
  • 1200 x 2400 natív dpi-s felbontás, amely páratlan színreprodukciót, illetve kiváló minőségű végeredményt garantál.

A Phaser 6510 színes nyomtató és a WorkCentre 6515 színes MFP hamarosan elérhető lesz világszerte, így Magyarországon is. A Xerox hazai leányvállalata ezeknek a berendezéseknek a piacra lépését a jövő évi, széles körű termékportfolió bevezetés nyitányának szánja, aminek köszönhetően 2017-ben a kisvállalkozásoktól kezdve a nagyvállalatokig mindegyik szegmens számára szeretnének olyan új készülékeket bemutatni, amelyekkel azok tovább fokozhatják termelékenységüket és csökkenthetik a költségeiket.

Vissza