Tökéletes készülék a természet szerelmeseinek, a csodálatos pillanatok megörökítésére: LUMIX FZ82

Kütyü Magazin - 2017. január 6.

A Panasonic bemutatta legújabb, a népszerű FZ családhoz tartozó fényképezőgépét, a LUMIX FZ82-t, amely erős optikai zoommal rendelkezik, és a felhasználó számára széles kontrollt biztosít, beleértve ebbe a manuális beállítási lehetőségeket is mind fénykép-, mind pedig videófelvételekhez. 

A LUMIX FZ82-t a kivételesen sokoldalú LUMIX DC VARIO 20 mm ultraszéles látószögű, 60x optikai zoommal (35 mm ekvivalens: 20-1.200 mm) rendelkező objektívet kapta, amely ideális dinamikus tájképek rögzítésére, valamint távoli állatok és madarak fényképezésére. 

Az újonnan beépített 18,1 megapixeles nagy érzékenységű MOS szenzor és a fejlett Venus Engine képfeldolgozó nagy sebességű reagálást és kiváló minőségű képek készítését teszik lehetővé, még magas érzékenységgel készült felvételeknél is. 

A még gyorsabb reagálás és a könnyebb hordozhatóság érdekében a LUMIX FZ82 gyors, precíziós autofókusz (AF) funkcióval rendelkezik, amelyet DFD (Depth From Defocus) élesítő technológia egészít ki, így még kevesebb időre van szükség a fókusz beállításához. Ez a technológia két, különböző élességi szinttel rendelkező kép 240fps sebességgel történő értékelésével kiszámítja a tárgy távolságát. Ennek eredményeképpen a LUMIX FZ82 nagy sebességgel, 0,09 másodperc alatt képes az autofókusz beállítására. A fókusztávolság növekedésével a sebesség és  a pontosság tovább javul. 

A LUMIX FZ82 nagy sebességű 10 fps (AFS) / 6 fps (AFC) sorozatfelvételre is képes, amellyel éles fotókat készíthet gyorsan mozgó tárgyakról. Az érintőképernyős rendszernek köszönhetően gyorsan ráfókuszálhatunk a témára, és a képernyő megérintésével lencsevégre kaphatja a hirtelen múló pillanatokat.

A LUMIX FZ82 tiszta, nagy felbontású QFHD videóképet rögzít 3840x2160 méretben, 4K formátumban. Az erős 60x optikai zoom és a POWER O.I.S. (optikai képstabilizátor) Active Mode funkcióban videófelvételek esetében is megakadályozza az életlen részek keletkezését. A 4K technológiának köszönhetően élvezheti a 4K PHOTO felvételeket és a különböző járulékos funkciókat is, mint például az új fókuszhalmozás (Focus Stacking), utófókusz (Post Focus), fénykompozíció (Light Composition) és 4K Live Cropping. A nagyobb kreatív szabadság érdekében a Creative Control és Creative Panorama opciók is alkalmazhatók.

A LUMIX FZ82 1.040K képpontos hátsó érintőképernyővel és 0,5 mm-es, 1.170K képpontos EVF (Electronic View Finder) elektronikus keresővel rendelkezik, amelyek éles képek készítését teszik lehetővé. A LUMIX GF9 Wi-Fi csatlakozási képességgel rendelkezik, hogy rugalmasabb fotózási élményt és azonnali, könnyű képmegosztást biztosítson. A kimagasló tartozékokkal rendelkező és több különböző opcionális kiegészítővel kompatibilis LUMIX FZ82 jóval több, mint egy szokványos fényképezőgép, mivel magas minőségű fényképek és rendkívüli 4K videók készítésének élményét is nyújtja.

Csökkentse a távolságot az erős 60x optikai zoom objektívvel 

A LUMIX FZ82, a kivételesen sokoldalú LUMIX DC VARIO 20 mm ultraszéles látószögű, 60x optikai zoommal (35 mm ekvivalens: 20-1.200 mm) rendelkező objektívvel felszerelve, ideális választás dinamikus tájképek rögzítésére, valamint távoli állatok és madarak fényképezésére vagy videón történő rögzítésére. A 20 mm-es ultraszéles látószögű objektív hozzávetőlegesen 140 százalékkal szélesebb látószöget rögzít a 24 mm-es látószöghöz viszonyítva. A POWER O.I.S. (optikai képstabilizátor) Active Mode funkcióban hatékonyan kompenzálja a kézremegést mind fotó-, mind videófelvételek készítésekor. 

A LUMIX FZ82 intelligens zoom funkciója a nagyítási arányt akár 120-szorosra is képes növelni, miközben megőrzi a kiváló képminőséget. Emellett a nagyítási arány tovább javítható az intelligens zoom és a külön forgalmazott DMW-LT55 telekonverziós objektív kombinációjával, amellyel akár a Hold felszíni krátereiről is éles képet lehet készíteni. 

Rögzítsen kihagyhatatlan pillanatokat nagysebességű reagálással, a 4K PHOTO és 4K Video funkciókkal

A 18,1 megapixeles nagy érzékenységű MOS képérzékelő újonnan került a LUMIX FZ82-be. A nagy teljesítményű képfeldolgozó LSI a Venus Engine-nel kombinálva még magasabb szintre emeli a válasz sebességét, az érzékenységet és a képminőséget. A nagy sebességű digitális jelkimeneti technológiának köszönhetően az FZ82 mechanikus zárral képes 10 fps (AFS) / 6 fps (AFC) felvételi sebességre, 18,1 megapixeles felbontás mellett.

A 4K technológiának köszönhetően a LUMIX FZ82-vel 30 fps sebességgel kaphatja lencsevégre a hirtelen múló pillanatokat, a 4K sorozatfelvétel képkockáiból pedig kiragadhatja a legjobbat, és fényképként mentheti el. Ezen felül több 4K PHOTO formátumban készített fénykép is elmenthető egyszerre. Maximum 150 képkocka menthető el öt másodpercen belül a kijelölt paramétereknek megfelelően.

A beépített utófókusz funkcióval minden egyes képkockához külön kiválasztható a fókuszterület a fényképezést követően is. Ez különösen makrofényképezés esetén bizonyulhat hasznosnak, amikor igen pontos fókuszálásra van szükség, vagy amikor a fókuszban lévő témát kívánjuk később változtatni. A funkció kifejlesztése a nagysebességű és nagy precizitású DFD (Depth From Defocus) autofókusz technológia és a 4K technológia kombinációjának eredménye. Mind az utófókusz, mind a fókuszhalmozási funkció gyorsan beállítható a kamera tetején található gomb segítségével.

A LUMIX FZ82 hihetetlenül tiszta, nagy felbontású QFHD 4K videóképet rögzít 3840x2160 méretben, valamint full-HD 1920x1080 felbontású képet AVCHD Progressive vagy MP4 (MPEG-4 / H.264) formátumban, praktikus AF-funkcióval. 

A LUMIX FZ82 Live Cropping funkciója lehetővé teszi, hogy a videókép svenkelés és zoomolás közben is stabil maradjon. A digitális működés következtében svenkelés és zoomolás közben az átmenet egyenletes, mivel az objektív nem végez fizikai mozgást. 

Különböző videórögzítési lehetőségek is a felhasználók rendelkezésre állnak, mint például a High Speed Video, a Time Lapse és a Stop Motion animáció. A High Speed Video funkcióval gyorsan mozgó tárgyakat rögzíthetünk. 

Készítsen lenyűgöző képeket és videókat, még erős napfényben is 

A statikus 3 inch (7,6 cm) képátlójú, 1.040K képpontos érintőképernyő majdnem száz százalékban mutatja a képet. A vezérlést úgy alakították ki, hogy érintésre lehet vele fókuszálni vagy akár exponálni is. 

A LUMIX FZ82 5 mm-es LVF (Live View Finder) elektronikus keresővel rendelkezik, amely 1.170K képpontos, 2,59x / 0,46x (35 mm ekvivalens: 4:3) felbontást végez, és a teljes látómezőt mutatja. A magas 60 fps sebességnek köszönhetően az időbeli elmaradás minimális, így a kamera alkalmas gyorsan mozgó tárgyak rögzítésére erős napfényben.

A LUMIX FZ82 teljes mértékben vezérelhető manuálisan is, ami kreatívabb fényképezést tesz lehetővé. A fényképezőgép markolatát megújították, hogy stabilabban lehessen tartani hosszabb fotózás esetén is.

Vissza