A Samsung kibővítette stratégiai megállapodását a Microsofttal

Kütyü Magazin - 2017. március 1.

A Samsung Electronics kibővítette stratégiai partneri megállapodását a Microsofttal, így rugalmasabb munkavégzés válik lehetővé a vállalati ügyfeleknél. 

A Mobil Világkongresszuson (Mobile World Congress, MWC) bejelentett együttműködés azokat is támogatja, akik a digitális technológia segítségével szeretnének új lehetőségekhez jutni. A Samsung és a Microsoft a legjobb hardveres és szoftveres megoldások és szolgáltatások egyesítésével olyan vezető technológiát biztosít, amellyel bárhol és bármikor lehetővé válik a munka.

A Samsung és a Microsoft által szoros együttműködésben tervezett és megépített új Galaxy Book a mobil vállalati ügyfelek igényeit szem előtt tartó új, prémium kategóriás 2in1 eszköz. A Microsoft Windows 10 platformjára épülő Samsung Galaxy Book rendkívül könnyen hordozható, az irodától távol is páratlan hatékonyságot biztosító készülék, amellyel könnyen hozzáférhetünk a teljes Microsoft Office eszköztárhoz. 

A 10,6 és 12 hüvelykes változatban kapható Samsung Galaxy Book olyan könnyű, hogy úti céltól függetlenül bárhová könnyedén magunkkal vihetjük. A 12 hüvelykes változatban található 7. generációs kétmagos, 3,1 GHz-es Intel Core i5 processzorral, illetve a 10,6 hüvelykes változatban található kétmagos, 2,6 GHz-es Intel Core m3 processzorral a Galaxy Book rendkívül magas teljesítményt nyújt.

A mobiltechnológiára való sikeres átállás egyik kulcstényezője az eszközök közötti egyszerű és biztonságos kommunikációt lehetővé tévő, zavartalan kapcsolat kialakítása volt. A Microsoftnak köszönhetően a Galaxy Book a Samsung Flow továbbfejlesztett verzióját kapta. A Samsung Flow segítségével az ügyfelek az okostelefon elérési pontján keresztül akkor is szinkronizálhatják Galaxy-okostelefonjukat a Galaxy Bookkal a kényelmes bejelentkezéshez és WiFi kapcsolathoz, amikor nem áll rendelkezésre adatkapcsolat. Az egyszerű és biztonságos bejelentkezést, valamint a közvetlenül az okostelefonról megjelenített üzeneteket a Samsung Flow alkalmazás és a Windows Hello közötti kommunikáció teszi lehetővé.

„A kulcspartnerekkel, például a Microsofttal való együttműködés elengedhetetlen az innovációhoz, amelyhez az is hozzájárul, hogy hasonló elképzeléseink vannak a tökéletes mobiltermékek megalkotásáról” – mondta Jeeho Baek, a Samsung Electronics mobilkommunikációs üzletágának B2B termékmenedzseri csoportjának vezető alelnöke. „A vállalati mobilitás lehetővé teszi, hogy a vállalkozások bővítsék működési területüket, a dolgozók pedig rugalmasan végezzék munkájukat. A Microsofttal közösen fejlesztett rugalmas és biztonságos technológiák megoldásokat kínálnak azokra a kihívásokra, amelyekkel ügyfeleink szembesülnek.” 

„A Microsoft és a Samsung olyan innovatív mobilélmények kialakításán dolgozik, amelyek segítik a szervezetek digitális átalakulását. Ennek megvalósulására remek példa a Samsung Galaxy Book” – mondta Peter Han, a Microsoft Partneri eszközök és megoldások üzletágának felelős alelnöke. „A Samsung új Galaxy Bookja kiaknázza a Windows 10-ben rejlő digitális lehetőségeket. Ilyen például a Windows Ink, amely a többi funkcióval együtt az intelligensebb, mobilabb és biztonságosabb munkafolyamatokat támogatja.” 

A Samsung és a Microsoft megállapodásának legfontosabb célja, hogy a megalkotott termékek a fogyasztói igényeknek maximálisan megfeleljenek. Az új eszköz és szoftveres megoldás mellett a két vállalat a globális marketing-, partner- és értékesítési programjait is összehangolta, hogy a piacra kerülő termékek minden tekintetben pozitív élményt nyújtsanak a felhasználóknak.

Vissza