Urald a játékot! – Megérkezett az OMEN by HP

Kütyü Magazin - 2017. június 22.

A HP bemutatta új, élvonalbeli és átfogó OMEN gamer termékportfólióját. Az alapoktól újratervezett sorozat olyan magabiztosságot kölcsönöz az esportolóknak és a kompetetív játékok szerelmeseinek, amellyel a nemzetközi versenyszíntéren is kiemelkedő teljesítményt nyújthatnak. Az OMEN pc-k, kijelzők és tartozékok minden apró részletét olyan funkciókkal látták el - a világ játékosainak igényeit megcélozva -, amelyek alapjaiban változtatják meg a játékot.

„Az OMEN by HP az egyik leggyorsabban fejlődő számítógépes gaming márka” – mondta Anne-Sophie Hadber, a HP Közel-Kelet és Ázsia régió lakossági szolgáltatási üzletágának vezetője. – „A játékosok és az esportolók a piacon elérhető legjobb, leginnovatívabb és a legerősebb termékre vágynak olyan dizájnnal, amiért igazán rajongani tudnak. Az OMEN portfolió teljes megújításával - a dizájntól kezdve, a formatervezésén át a mérnöki munkáig – segítjük a játékosokat abban, hogy új szintre emeljék a versenyzés élményét.” 

 

OMEN X HP Compact számítógép - sokoldalúság, rugalmasság, mobilitás és nagy teljesítmény

A HP Compact Desktop OMEN X-et azzal a céllal tervezték, hogy kitolja a hardver korlátait. Az OMEN X portfólió új termékét először tavaly mutatták be koncepcióként, majd a játék- és a VR-fejlesztők visszajelzései alapján finomították. Tavaly májusban az OMEN X VR backpack PC-ről érkező visszajelzések segítették a vállalatot, hogy olyan hihetetlenül átgondolt formavilágú eszközöket hozzon létre, amelyek a játékosok és a hardware közötti kapcsolat határait feszegetik. A HP az OMEN X Compact Desktopot a legmagasabb teljesítményű alkatrészekkel egészítette ki, így bevezetve egy könnyen szállítható és alkalmazkodó rendszert, amely tökéletes az esport és a VR rajongói számára.

 • A gyárilag tuningolt NVIDIA GeForce GTX 1080 4K felbontású játékok futtatásához is elegendő kapacitással rendelkezik, illetve hibátlan VR élményt nyújt. Az eszköz különleges kialakítása lehetővé teszi az egyszerű áthelyezést az íróasztalról a nappaliba. A 4K-képesség kulcsfontosságú ahhoz, hogy a gépünk lépést tudjon tartani azzal a folyamattal, amely során a monitorok és televíziók 4K felbontásúvá válnak.
 • A fejlett termikus és elektrotechnikai megoldások további lehetőséget biztosítanak az otthoni CPU tuning számára, amellyel a nagyobb teljesítmény/feszültség követelményeket is el tudjuk érni.
 • Elérhető az Intel 7. generációs Core  i7 CPU opcióival is. 
 • Az OMEN Command Center csökkenti a késleltetést azáltal, hogy a játékosok jobban kontrollálhatják a hálózati forgalmat, és támogatja az egyidejű adatáramlást is, így a játékok adatforgalma Ethernet kapcsolaton át valósul meg, míg a háttérfrissítések vagy letöltések a Wi-Fi kapcsolaton futnak.
 • DTS fejhallgató: X támogatás a szimulált térhangzáshoz fejhallgatók használatakor, a játékélmény javítása érdekében, és a teljes 360 fokos VR élmény eléréséhez.

 

Az OMEN X Compact Desktop a játékosok számára olyan szintet kínál, amely már a legfrissebb hardvereket is támogatja. A legfrissebb, OMEN X nevet viselő desktopok a legkorszerűbb játék- és VR-élményt nyújtják. A VR hátizsák az OMEN X Compact Desktophoz társítva pedig szabadságot és valóban magával ragadó, kötöttségektől mentes élményt nyújt.

 • A teljes dokkolási képesség lehetővé teszi, hogy a játékosok egyszerűen ráhelyezzék az OMEN X-et a mellékelt dokkolóegységre, és azonnal csatlakozzanak kedvenc gaming kiegészítőikhez anélkül, hogy átláthatatlan kábelrengeteggel kellene megküzdeniük.
 • A működés közben cserélhető akkumulátorok lehetővé teszik a hosszabb VR-meneteket anélkül, hogy le kellene állítani a számítógépet, így a játékosoknak nem kell szünetet tartaniuk játék közben. A HP négy akkumulátort, és egy töltőállomást ad a hátizsák kiegészítő csomagba, így a felhasználók két akkumulátort is tölthetnek, miközben a másik kettőt használják. Ezen felül az akkumulátorok ötletes elhelyezése a hátizsákhámon lehetővé teszi azt is, hogy ne kelljen eltávolítani a hátizsákot az akkumulátorok cseréjéhez.
 • A gép ventilátorából a meleg levegő a laptop tetején át áramlik ki. A levegőt nem a játékosok felé fújja ki a gép, így minimális lesz a számítógépnek köszönhető hőérzet játék közben.  
 • A hátizsák tartozékai továbbá a rövidített  VR kábelcsomag, így a játékosoknak nem kell az összegabalyodó kábelekkel küzdeniük.
 • A VR egységet különleges, rögzíthető kábelek tartják biztonságosan a helyén.

 

OMEN by HP Accelerator – professzionális felhasználás nappal, gamer-mód éjszaka

Az OMEN by HP Accelerator megoldás mindenkinek, aki a meglévő Ultrabookját szeretné játékra alkalmassá tenni. Az OMEN Accelerator segíthet rajtunk, ha például egy Thunderbolt 3-as notebokkal rendelkezünk, amely nem képes megfelelő játékélményt adni. Ebből a notebookból az OMEN egy valódi gamer „szörnyeteget” varázsol, gyors reakcióidővel, a legkiválóbb felbontással. Az OMEN  Accelerator rugalmasságot nyújt, és profi üzleti felhasználás mellett, kompromisszumok nélküli játékélményt biztosít.

 • Alkalmas a legtöbb NVIDIA vagy AMD videókártya befogadására. 
 • Rendelkezik egy 2,5”-os szabad háttértár bővítőhellyel és 500W-os táppal. 
 • Thunderbolt-tanúsítvánnyal rendelkezik, amely kompatibilis számos HP PC-vel.
 • Egykábeles töltés, melyből 60 W visszajut a PC-hez, így a notebookot és a játék perifériákat egyszerre töltheti, anélkül, hogy több kábel csatlakoztatásával kellene bajlódni.
 • A grafikus kártyák, a merevlemezek és az SSD-k is könnyen cserélhetőek, az egyszerű hozzáférésnek köszönhetően.
 • Széleskörű port támogatás, beleértve 4 USB 3.0 és 1 USB 3.1 type-C  portot és RJ-45 hálózati csatlakozást.

 

 

OMEN by HP asztali gép - A harci páncél, amire a csatában szükséged van

A legfrissebb OMEN asztali gépet a profi játékosoknak tervezték, méghozzá szem előtt tartva a funkcionalitás és a használhatóság kettősségét. Az OMEN X termékek túltervezett és túlfejlesztett hardverükkel a játékpiacon merész újítást jelentenek. Az OMEN asztali gépek főbb jellemzőiket az OMEN X asztali gépekből hozzák, hogy a játékosoknak a lehető legjobb élményt nyújtsák. Ennek eredményeképpen az OMEN új hardver-kombinációkat kínál, beleértve a könnyű fejlesztési lehetőséget is, mivel a HP elsősorban az ipari szabványoknak megfelelő alkatrészeket használja, és a jobb hűtést kihasználva lehetővé teszi a játékosok számára a rendszer határainak növelését.

 • Nagy teljesítményű grafikai alrendszer, akár kettős NVIDIA GeForce GTX 1080 Ti (SLI) vagy kettős AMD Radeon RX 580 (Crossfire) technológiával, a grafikai teljesítményhez a legigényesebb játékok futtatásához akár 1080p felbontás felett is.
 • Túlhúzható 7. generációs Intel Core i5 / i7 processzorok  és AMD Ryzen processzorok az igazán nagy teljesítményhez, hogy hatalmas multiplayer játékokat kezeljen vagy alkalmas legyen több teljesítményigényes program egyidejű futtatására.
 • Hatékony hőtechnikai tervezés teljeskörű léghűtéssel és opcionális folyadékhűtéssel, hatékonyabb hőelvezetés és megnövelt hőelvezetési kapacitás az Overlocking funkcióhoz.
 • Opcionális PCIe SSD vagy SSD + HDD háttértár opciók a gyors reagáláshoz, gyors indításhoz, játék betöltéshez és alkalmazások telepítéséhez.
 • OMEN vezérlőközpont, Overclocking segítségével a CPU teljesítményének növelésére, és Network Booster, mely abban segít, hogy a játékhálózati forgalmat a prioritási lista elejére teszi, így csökkentve az online játékok késleltetését.

 

OMEN by HP laptopok - vadászrepülő és űrhajó-inspirálta dizájnnal és a legmodernebb technológiákkal

A OMEN by HP 15 és az OMEN by HP 17 laptopokat teljesen újragondolták és újratervezték 2017-ben, kifejezetten a gamerek számára: az új gépek több bővítési lehetőséggel, további portokkal és még jobb Virtual Reality kompatibilitással rendelkeznek. Az eredmény egy nagyon nagy teljesítményű, kompakt csomag lett: egy kivételes játéklehetőséget biztosító számítógép, amely biztosítja, hogy a játékosok folyton a legújabb játékokat futtathassák, bármilyen környezetben, helytől függetlenül. Az OMEN 15 számos olyan opcióval érhető el, amelyek mindegyike arra lett tervezve, hogy állandó, nagy teljesítményt nyújtsanak, optimalizálják, növeljék a játékélményt és minimalizálják a zavaró tényezőket. Az OMEN 17 támogatja a most rendelkezésre álló leggyorsabb technológiákat, hogy a játékosok számára biztosított legyen a legmagasabb képátviteli sebesség a legújabb, legnépszerűbb AAA-kategóriás játékok esetében is, a gép olyan lehetőségeket garantál, amelyek soha nem látott teljesítményt kínálnak a játék világának minden területén.

 • Nagy teljesítményű GPU-k az OMEN 15-ön az NVIDIA GeForce GTX 1060-ig, Max Q designnal, a 1080p és annál is nagyobb teljesítményű grafikai teljesítményhez. Az OMEN 17 akár az NVIDIA GeForce GTX 1070-ig is konfigurálható, grafikai teljesítménye pedig egészen 1440p-ig vagy annál magasabbra is bővíthető.
 • 7. generációs Intel Core négymagos processzorok a nagyobb teljesítmény érdekében, hogy alkalmas legyen massive multiplayer játékok, több program egyidejű futtatására vagy a legfrissebb esport címek kezelésére, melyek erőteljesen megterhelik a CPU-t a 100+ FPS eléréséhez.
 • Az OMEN laptopok nagy teljesítményű hűtése több ventilátoros / több hőcserélő / többszörös hőleadó termikus technológiával működik, hogy minden fontos rész hűvös maradjon, és csökkentse az akadozást a hosszú játékmenet során.
 • A DTS Headphone: X segítségével bármely fejhallgatóval megtapasztalhatod a 360°-os, immerzív hangzást, vagy használd a beépített Bang & Olufsen hangszórókat a HP Audio Boost technológiával
 • Sárkányvörös háttérvilágítású billentyűzet, amelyet kiemelt piros, fehér háttérvilágítású WASD billentyűkkel láttak el. A könnyű használat érdekében a 26-key rollover anti-ghosting funkcióval és különálló, teljes nagyságú iránybillentyűkkel rendelkezik, amelyek segítenek a véletlen gombnyomások csökkentésében.
 • 4K kijelző opció a nagy felbontású tartalmak futtatásához, vagy 120Hz 1080p kijelző opció a gyors frissítési sebesség érdekében, NVIDIA G-Sync technológiával.
 • Könnyen bővíthető és hozzáférhető merevlemez, SSD és RAM.
 • VR-Ready konfigurációk a kifogástalan VR játékélményhez.

 

 

OMEN by HP Kiegészítők – Az ördög a részletekben rejlik, bízz az érzékeidben!

A HP az OMEN kiegészítőket is frissítette az OMEN portfólió újratervezésekor, így alkotva meg a felhasználói élmány új dimenzióját. A kiegészítők újragondolásával a korábbi generációs termékek funkciói is szintet léptek.  Az eredmény magáért beszél: az új termékvonal teljes elkötelezettséggel áll ki a gamer közösség mellett. Az OMEN billentyűzet, egér és headset páratlan játékélményt biztosít a felhasználóknak.  

 • Az OMEN Keyboard 1100 mechanikus billentyűzet nagyobb pontosságot biztosít, valamint N-key rolloer anti-ghosting technológiával is felszerelték. 
 • Az OMEN Mouse 600 optimalizálható kontrollfunkciókkal, valamint állítható súllyal rendelkezik. A mechanikus kapcsolókkal ellátott gombok akár 50 millió kattintást is kibírnak.   
 • Az OMEN Headset 800 fokozott kényelmet és tiszta hangzást biztosít. A vastagabb fülrészekkel mind a magas-, mély- és középhangok tisztán hallhatók. A HP külön figyelmet szentelt annak, hogy a fejhallgató az emberi beszédet is maximálisan tisztán továbbítsa6.

 

OMEN by HP Kijeljzők - Minden mozdulat számít

A kijelző képminősége meghatározza a játékélményt. Az OMEN ökosziszisztéma kiegészítéseként a HP két monitort kínál a gamerek számára:  az OMEN by HP 25, valamint az OMEN by HP 27 kijelzőket. Annak ellenére, hogy a termékek kialakítása több ponton is hasonlít, mindkét kijelző különböző típusú gamerek igényeit elégíti ki. Az OMEN 25 kijelzőt az 1080p felbontású gamingre optimalizálták megnövelt képfrissítéssel, valamint AMD Radeon GPU-val összekötve kihasználható MD FreeSync technlógiával.

 

OMEN by HP 25 jellemzői: 

 • A kijelző overlocking lehetőséget biztosít annak érdekében, hogy a válaszidő akár 1 milliszekundumra csökkenjen, és mérsékelje a képkésést és a ghosting jelenséget. 
 • A 144Hz-es frissítési sebesség több mint kétszer olyan gyors, mint a szabványos 60Hz-es panel, hogy folyamatos legyen a játékélmény. 
 • Az AMD FreeSync technológia a GPU-t a kijelzőhöz szinkronizálja, így hozva el a gördülékeny, szakadozástól és késéstől mentes képet. 
 • A beépített kábelrendezővel minden kábel elrejthető a kijelző mögött. A fejhallgató tartó pedig gondoskodik arról, hogy a headset sose legyen útban, de kéznél legyen, amikor egy új játék veszi kezdetét. 
 • A 2 darab USB 3.0 Csatlakozóra kényelmesen csatlakoztathatók a billentyűzetek, egerek, speciális kontollerek.
 • Ajánlott a DisplayPorton keresztül csatlakoztatni a kijelzőt, hogy maximalizáljuk a képfrissítési sebességet a FreeSync technológia segítségével. Ugyanakkor a HDMI portra csatlakoztatható egy játékkonzol, hogy egy kijelzővel több játékplatformot is haszálhassunk.

 

OMEN by HP 27 jellemzői: 

 • A kijelző QHD felbontása a FullHD paneleknél 70 százalékkal több pixellel rendelkezik, amelynek köszönhetően a kijelző részletes és átűtő vizuális élményt biztosít.
 • Az overlocking lehetőséggel ellátott TN panellel a válaszidő akár 1 milliszekundumra csökken, a képkésés és a ghosting jelenség pedig mérséklődik.
 • 165Hz-es frissítési sebesség, amely csaknem háromszor olyan gyors, mint a szabványos 60Hz-es panel.
 • NVIDIA G-Sync technológia, amely dinamikusan igazítja a kijelző frissítési sebességét a GPU kimeneti teljesítményéhez, megszüntetve az akadozást, képkésést és –szétcsúszást.
 • Csakúgy, mint az OMEN 25, az OMEN 27 is rendelkezik kábelrendező tartóval és a headsetnek kialakított hellyel, így a játékállomás mindig szép és rendezett lehet, készen a következő összecsapásra.
 • A 2 darab USB 3.0 csatlakozó biztosítja a játékosok számára a perifériákhoz szükséges csatlakozást a verseny közben. 

 

OMEN by HP – Az Overwatch világbajnokság hivatalos partnere

Az OMEN by HP célja, hogy folyamatos fejlődésre ösztökélje a gamereket: hogy minden nappal egyre jobbak legyenek, hogy uralják a játékot.

Ezt szem előtt tartva a HP nem csupán a legjobb gaming élményt hozza el az OMEN termékcsaláddal, de maga is akcióba lendül. Nyárindítóként a vállalat partnerségre lép a Blizzard Entertainmenttel, hogy együtt szervezzék meg a 2017-es Overwatch világbajnokásgot. Az esemény hivatalos számítógépes partnereként a HP hardverein zajlik majd a világ legjobb Overwatch eSports sportolóinak a versenye.

 

Az OMEN by HP termékek árazása és elérhetősége:

 • Az OMEN X Compact Desktop a hátizsák formájú kiegészítőkkel augusztusban válik elérhetővé az európai, közel-keleti és afrikai piacokon 3,399 eurós kezdő áron.
 • The OMEN Desktop júniusban debütál az  európai, közel-keleti és afrikai piacokon 999 eurós kezdő áron.
 • Az OMEN 15 laptop szintén júniusban kerül európai, közel-keleti és afrikai piacok polcaira 899 eurós kezdő áron.
 • Az OMEN 17 Laptop júniusban válik elérhetővé 1,099 eurós kezdő áron.
 • Az OMEN 25 és az OMEN 27 kijelzők forgalmazása júliusban kezdődik, ajánlott fogyasztói áruk 329 euró és 849 euró lesz.
 • Az  OMEN Accelerator augusztusban debütál az európai, közel-keleti és afrikai piacon 299 eurós ajánlott fogyasztói áron.
 • Elérhető kiegészítők az európai, közel-keleti és afrikai piacon: 

     – Az OMEN Keyboard 1100 júniusban válik elérhetővé 129.99 eurós ajánlott fogyasztói áron.

     – Az OMEN Mouse 600 júniusban válik elérhetővé 59.99 eurós ajánlott fogyasztói áron.

     – Az OMEN Headset 800 júniusban válik elérhetővé 79.99 eurós ajánlott fogyasztói áron.

     – Az OMEN Mousepad 100 júniusban válik elérhetővé  11.99 eurós ajánlott fogyasztói áron.

     – Az OMEN Mousepad 300 júniusban válik elérhetővé 39.99 eurós ajánlott fogyasztói áron.

 

A fenti termékek augusztusban kerülnek a hazai üzletek polcaira.

Vissza