Az LG augusztusban indítja Q6 okostelefonjának globális értékesítését

Kütyü Magazin - 2017. augusztus 2.

A héten elindul az LG Electronics (LG) új FullVision kijelzős okostelefonjának globális értékesítése. Az LG Q6, amelyet a millenniumi — vagy másképpen Y generációs — fogyasztók igényeire szabva terveztek, először a koreai boltokban lesz kapható, utána következnek Ázsia, Európa, a Közel-Kelet és Amerika legfontosabb piacai. Az új készülék várhatóan szeptember elején érkezik Magyarországra.

A Q6 az LG Q sorozatának első készüléke, amely a dél-koreai vállalat zászlóshajó telefonjainak technológiáját kínálja versenyképes áron, elsősorban az igényes Y generációs vásárlók számára. FullVision kialakításnak köszönhetően a készülék egy kézzel is kényelmesen kezelhető, és ezzel olyan problémára ad választ, mellyel az okostelefonok tervezői sokáig nem tudtak megbirkózni.

Az új készülék az LG első, FullVision képernyővel rendelkező, díjnyertes G6 telefonjának kisebbik testvére. Levonzóbb tulajdonsága az 5,5 colos Full-HD+ felbontású FullVision kijelző, amely nemcsak hatalmas felületet kínál, de a gyors multitaskingot is támogatja, hiszen két — függőleges vagy vízszintes pozícióban is könnyen kezelhető — négyzet alakú ablakra oszthatjuk. Square Camera Mode funkciójával két fotóból egy képet komponálhatunk, de más, a közösségi médiában kedvelt kollázsokat is készíthetünk.   

A Q6 másik kiemelkedő tulajdonsága a tartósság. A készülék fém háza rendkívül ellenálló, az űrkutatásban is alkalmazott 7000-es sorozatú alumínium-ötvözetből készült, lekerített sarkai pedig kitűnően csillapítják az esetleges ütődések káros hatásait. Az LG Q6-ot az amerikai katonaság által is minőségi mérceként elfogadott MIL-STD 810G teszt előírásait figyelembe véve tervezték — ezen a teszten a készülékek extrém hőmérséklettel, esővel, párával és porral szembeni ellenállását szokták vizsgálni. A telefon akkumulátorát a nemzetközi vizsgálati protokollnál is szigorúbb próbáknak vetették alá. A hatékony hőelvezetés érdekében a készülékbe hűtőrendszert építettek, legfontosabb komponenseit pedig egymástól távol helyezték el, hogy a belső a felmelegedést a lehető legkisebb mértékűre szorítsák. 

„Az LG Q6-ot az Y generáció elvárásait alaposan feltérképező kutatásokra alapozva terveztük” — mondta Juno Cho, az LG mobilkommunikációs üzletágának vezetője. „Az új készülék zászlóshajó telefonjaink legfontosabb tulajdonságait egyesíti, és teszi elérhetővé versenyképes áron.” 

Az LG új készüléke várhatóan szeptember elején érkezik a hazai boltokba. 

Kulcsszavak: okostelefon, LG Q6, LG
Vissza