Az Eaton bemutatja a Gigabit Network M2-t

Kütyü Magazin - 2018. december 19.

Az Eaton, a vezető energiagazdálkodási vállalat bemutatta az első UL megfelelőségi bizonyítvánnyal rendelkező hálózati kártyáját, a Gigabit Network M2-t.

Az új termék bemutatása fémjelzi az Eaton kiberbiztonsági programjának bővítését, amely új mérföldkövet jelent a vállalat és az UL közötti együttműködésben a hálózatra csatlakoztatott energiagazdálkodási termékek, valamint rendszerek mérhető kiberbiztonsági kritériumainak meghatározásának tekintetében. Az Eaton új hálózatba kapcsolt szünetmentes tápegység (UPS) technológiájának UL tanúsítása bizonyítja, hogy a vállalat képes megfelelni az energiagazdálkodás biztonságával szemben támasztott legszigorúbb előírásoknak és vevői elvárásoknak a mai egyre inkább összekapcsolt környezetekben is.

A Gigabit Network M2 új funkciókat és gigabites sebességet tesz lehetővé az informatikai szakemberek számára, és mindeközben a legmagasabb szintű védelmet nyújtja az új kiberbiztonsági fenyegetésekkel szemben, emellett a szigorú UL 2900-2-2-2 biztonsági szabványnak is megfelel.

A Gigabit Network M2 fejlesztése során követték az átfogó „secure by design” filozófiájukat, amellyel a kiberbiztonság kockázatait a termék egész életciklusán keresztül kezelik.

A Gigabit Network M2 oly módon fokozza az energiaellátó rendszer megbízhatóságát, hogy probléma esetén figyelmezteti a rendszergazdákat és lehetővé teszi a szerverek és tárolók kíméletes leállítását. Az eszköz kompatibilis az Eaton Intelligent Power Manager (IPM) szoftverével és az opcionális második generációs környezetfigyelő érzékelőivel is, ami biztosítja az üzleti folytonosság növelését és az adatközpontok rugalmasságának erősítését. Áramellátási, vagy például környezeti anomáliák esetén a Gigabit Network M2 olyan eseményeket képes aktiválni, melyek arra hivatottak, hogy életben tartsák a kritikus fontosságú alkalmazásokat.

A mindenütt elérhető hálózati kapcsolat biztosítása

Egy olyan világban, amelyben egyre nagyobb szerepet kapnak az intelligens technológiák és a hálózati kapcsolatok, kiemelten fontos a biztonság és a bizalom. Nincs még egy olyan terület, ahol ez ennyire igaz lenne, mint az adatközpontok esetében. Az adatközpontok otthont adnak az üzleti szempontból legfontosabb információknak és alkalmazásoknak, ezért vonzó célpontot jelentenek a számítógépes bűnözők számára. Pontosan ezért kell a szervezeteknek minden eddiginél nagyobb erővel azon dolgozniuk, hogy az adatközpontok a lehető legbiztonságosabbak és rugalmasabbak legyenek.

Az UPS rendszerek régóta kritikus fontosságúak az adatközpontok biztonságos működésének és katasztrófa utáni helyreállításnak biztosításában, mára pedig az is mindennapos, hogy nyilvános felhő-összeköttetést nyújtsanak. Ez előnyt jelent a hálózatfigyelés és optimalizálás szempontjából is, hiszen ezáltal javul az általános megbízhatóság, és lehetővé válik a szünetmentes tápegységek energiatakarékos, illetve akár UPS-as-a-Reserve megoldás részeként történő használata. Azonban a hálózati kapcsolattal rendelkező UPS azt is jelentheti, hogy a kiberbűnözők könnyebben bejuthatnak az adatközpontokba. Egy UPS, amely fölött át lehet venni az irányítást, veszélyeztetheti a rendszer megbízhatóságát, elérhetővé teheti az adatgyűjtést a webhely energiafogyasztásáról, vagy ugródeszkául szolgálhat további hálózati behatolásokhoz.

Nagyerejű biztonsági megoldás

Mivel a kiberbiztonsági fenyegetések egyre gyakoribbá és kifinomultabbá válnak, létfontosságú annak biztosítása, hogy a UPS ne kínáljon belépési pontot. Az Eaton biztonságos fejlesztési életciklusa biztosítja, hogy a termékek "tervezésüktől fogva biztonságosak”. A Gigabit Network M2-t úgy tervezték meg, hogy megvédje az adatközpont UPS és áramelosztó egységeit (PDU-k) a kibertámadásoktól a berendezés teljes életciklusán át. Ennek elérésére az Eaton Power Quality Division (PQD) és a Cybersecurity Center of Excellence (CSCE) részlegek közös programja keretében szorosan együttműködött az elismert, vezető tanúsító intézettel, az UL-lel.

Az iparág első tesztlaborával, amely megfelelt az UL Cybersecurity Assurance program követelményeinek és egy újabb, a közelmúltban jóváhagyott, második laboratóriummal a birtokában az Eaton az UL 2900-1, és a 2900-2-2 szabványnak megfelelően is tudja tanúsíttatni a termékeit.

A Gigabit Network M2 már rendelkezik az UL 2900-2-2 szabványnak megfelelő tanúsítvánnyal. A továbbfejlesztett kiberbiztonsági funkciók közé tartozik a hatékonyabb titkosítás, a konfigurálható jelszószabályok és az aláírt digitális tanúsítványok használata. Ezenkívül az eszköz kompatibilis a manapság széles körben elterjedt gigabites hálózati switchekkel és telepíthető a Gigabit-only adatközponti hálózatokba.

„Örülünk, hogy annyi kemény munka és hosszas együttműködés után sikerült megszerezni a Gigabit Network M2 számára az UL tanúsítást” – mondja Eric Rueda, az Eaton EMEA Power Quality üzletág Software és Connectivity termékcsoport termékmenedzsere. „Ez az eredmény hűen tükrözi a különböző szakterületek közötti szinergiákban rejlő lehetőségeket.”

„A mindenütt jelenlévő hálózati összeköttetés világában a megbízható környezetek létfontosságúak” – folytatja Eric Rueda. „Ügyfeleink nem szeretnék a véletlenre bízni a rendszerüket, ezért a kiberbiztonság már az Eaton DNS-ébe van kódolva. Az Eaton-nél úgy tekintünk a biztonságra, mint egy, a terméket annak egész életciklusán át elkísérő folyamatos utazásra, hogy a kiberbűnözőknek semmilyen esélyük se lehessen. Termékeinket speciális laboratóriumbokan teszteltük, melyek megfelelnek az UL szigorú tanúsítási követelményeinek, így biztosíthatjuk ügyfeleink számára, hogy nyugodtan összekapcsolhatják szünetmentes energiaellátó rendszereiket a külvilággal.”

„Mivel egyre több iparág alkalmaz intelligens technológiákat, melyek folyamatos összeköttetésben állnak egymással, a bizalom is egyre fontosabbá válik” – fejezte be Rueda. „A dolgok internetét a felhasználók számára biztonságos internetté kell tennünk, és együttműködési erőfeszítéseink segítenek abban, hogy ez valóban megtörténjen.”

Vissza