Megérkezett a HONOR 10 és HONOR View 10-re az EMUI 9

Kütyü Magazin - 2019. január 7.

Az Android 9 Pie rendszerre épülő EMUI 9 a mesterséges intelligenciának köszönhetően gyorsabb, hatékonyabb és gördülékenyebb, mint valaha, egyúttal olyan fejlesztéseket tartalmaz, melyek érezhetően még magasabb szintre emelik a felhasználói élményt az okosabb, egyszerűbb használat érdekében.

A Honor Magyarország bejelentette, hogy 2019. január 7-től hazánkban is elérhetővé válik az Android 9.0 Pie-ra épülő EMUI 9.0 a Honor 10 készülékekre. A Honor 10 mellett a Honor View10 okostelefonok jelentős része is frissíthető már, január 10-től pedig minden Honor View10 tulajdonos számára elérhetővé válik az új EMUI.  

A frissítésnek köszönhetően a felhasználók olyan új funkciókat vehetnek igénybe, melyekkel az okostelefon használata biztonságosabbá, egyszerűbbé és gördülékenyebbé válik. 

Az EMUI 9.0 révén a készülék még gyorsabbá válik, az átlagos teljesítmény mintegy 12,9 százalékkal nő, miközben jelentősen csökken az alkalmazások indítási ideje. A menürendszerben is egyszerűsítések történtek, így az EMUI beállítások száma 10 százalékkal csökkent, leegyszerűsítve a felhasználók életét. A természet inspirálta felhasználói felület egységes, minimalista stílusú.

A legújabb generációs grafikus teljesítménynövelő technológia, a GPU Turbo 2.0 szintén az EMUI 9.0 sajátja, ez számos támogatott játékban (például a PUBG Mobile, az Asphalt 9, a Rules of Survival, vagy az Arena of Valor esetében) javítja az élményt speciális optimalizációval, illetve akár 36 százalékkal is csökkentve az érintés-érzékelési időt.

Új szintre emelt Mesterséges Intelligencia 

Az EMUI 9.0 kiadásával a mesterséges intelligencia még közelebb kerül a felhasználókhoz, köszönhetően a HiVision alkalmazásnak: legyen szó utazásról, vásárlásról, vagy szövegfordításról, a szoftver a kiterjesztett valóság felhasználásával támogatja a használót a világ jobb megértésében. A HiVision jelenleg 15 ország 522 helyszínét, emellett 10 millió híres műalkotást ismeri fel a világ 40 városából. A kamerát az adott tájra vagy alkotásra irányítva a HiVision személyes túravezetővé válik, részletes információkkal bemutatva a helyszínt vagy a műalkotást.

A HiVision azonban több ennél: egy tárgyra fókuszálva a kamerával a szoftver segít a vásárlásban is, megmutatja hol lehet megvásárolni az adott terméket. Ezen kívül jelenleg több mint 7 nyelvet képes felismerni, és azonnali fordítást biztosítani akár egy étlap, térkép, vagy egyéb idegen nyelvű felirat esetében.

Az EMUI 9.0 továbbfejlesztett HiAI ökoszisztémával érkezik, már 147 algoritmikus kalkulációval és 33 online API-val rendelkezik. A rendszer több mint 1500 jelenetet ismer fel, amivel jelentősen növeli a felhasználói élményt fotózáskor. Ezen felül olyan új alkalmazásokat is támogat, mint az AI E-mail Fordító, vagy az AI Ütemtervtervező.

Digitális egyensúly a boldogabb életért

A frissített rendszer olyan új lehetőségeket is kínál, amelyekkel a felhasználók jobban menedzselhetik az okostelefonjukkal eltöltött időt, nagyobb kontrollt gyakorolhatnak a digitális aktivitásaikra, ezzel akár javítva az életminőséget is. Az egyik ilyen új funkció a Digitális Egyensúly, melyen keresztül a felhasználók megtekinthetik a személyes alkalmazáshasználati szokásaikat, a használati időt, illetve azokat az időszakokat, melyekben rendszeresen használják a készüléküket. Ezek alapján a felhasználók dönthetnek úgy, hogy bizonyos alkalmazásokat korlátozni kívánnak, hogy jobban menedzseljék idejüket. Szintén új funkció a Wind Down mód, mely a felhasználó alvási szokásaihoz igazodva „csendesíti el” az eszközt, változtatja szürkeárnyalatossá a kijelzőt és tiltja le az értesítéseket a nyugodtabb pihenés érdekében.

Megosztás vezetékek nélkül

Az új EMUI 9.0 részét képezi a vezeték nélküli kivetítés, amellyel a Miracast támogatással rendelkező TV-k és monitorok vezeték nélküli kijelzőként funkcionálnak. A prezentációktól kezdve a fotókon, videókon, játékokon át megosztható a tartalom közvetlenül az eszközről, miközben a felhasználó a telefonon jegyzeteket, jelöléseket, rajzokat is készíthet. Emellett a Huawei Share vezetékmentes nyomtatást is lehetővé tesz, a nyomtatni való egyetlen mozdulattal küldhető az azonos hálózaton működő nyomtatóra.

Szintén újdonság a Password Vault jelszókezelő: a felhasználói azonosítók, jelszavak és a weboldalak, illetve alkalmazások hitelesítési adatai egyetlen, biztonságos helyen történő tárolása. A Password Vault segítségével az elmentett belépési adatok egyszerűen és biztonságosan válnak használhatóvá a felhasználó ujjlenyomatával, illetve az automatikus kitöltéssel.

Vissza