A CES-en mutatkoznak be az LG új, továbbfejlesztett XBOOM hangszórói

Kütyü Magazin - 2019. január 8.

Az LG Electronics (LG) a 2019-es CES kiállításon mutatja be kibővített XBOOM hangszóró-termékcsaládját. Az új készülékek kiváló hangzást, egyedülálló funkciókat és kivételes kényelmet nyújtanak a vásárlók számára.

Az LG vezető pozíciót vívott ki magának a kisméretű és kompakt audiotermék-kategóriákban: az XBOOM elnevezés mára egyet jelent az erőteljes és minőségi hangzással. A legújabb XBOOM termékek is követik a márkanév sztenderdjeit, azaz erőteljes hangzást és páratlan hangminőséget szolgáltatnak rendkívül egyszerű használat mellett. A termékcsalád tagjai — a kisméretű és kompakt eszközök, az XBOOM Go hordozható Bluetooth-hangsugárzók és a mesterséges intelligenciát alkalmazó XBOOM ThinQ okoshangszórók — bármilyen közösségi programot kiszolgálnak. Legyen szó szabadtéri összejövetelről, meghitt otthoni együttlétről vagy akár önfeledt buliról, az LG XBOOM hangszórók rendkívül nagy hangteljesítménnyel és számos extra funkcióval gondoskodnak a hangulatról.

Az LG XBOOM márka mozgatóereje a vállalat azon törekvése, hogy maximális hallgatói élményt biztosítson a lehető legjobb hangminőség megszólaltatásával. Az új zászlóshajó készülék, a kisméretű CL98 modell 3500 Watt kimeneti teljesítményre képes, emellett pedig egy olyan kompressziós kürttel szerelték fel, amely magasabb frekvencián is pontos és részletgazdag hangzást tesz lehetővé.

Az LG prémium kategóriás XBOOM OL100 modellje az erőteljes, 2000 Wattos kimeneti teljesítmény mellett a vállalat saját szabadalmát is megkapta: az egyedi hangerősítő kürt a hangszóró membránja mögött összesűrített levegőt az akusztikus hangnyomás létrehozásához az erősítőcsatornán keresztül áramoltatja, így a létrehozott magasfrekvenciás hangokat és basszust a felhasználók nem csak hallhatják, de érezhetik is. A készüléket egy Meridian Mode nevű funckióval is ellátták, melyet a neves brit audiocég, a Meridian szakértőivel együtt fejlesztett ki az LG. Ez az exkluzív beállítás tisztább hangzást és basszust eredményez lejátszás közben, így az OL100 tökéletes választás azok számára is, akik otthon, pihenés mellett szeretnek zenét hallgatni.

Egy másik XBOOM modell megfelel az aptX HD Bluetooth-szabványnak, azaz támogatja a veszteségmentes és nagyfelbontású audiotartalmak továbbítását Bluetooth-kapcsolaton keresztül; ez a magas hangzáshűség pedig az audiofilek igényeit is kielégíti. A még teljesebb hangzásélményről a továbbfejlesztett Wireless Party Link funkció gondoskodik, amely több hangszóró összekapcsolását teszi lehetővé, vezetékek nélkül.

Az LG XBOOM termékcsalád tagjai igen változatosak, így a fogyasztók az igényeiknek leginkább megfelelő dizájnt választhatják ki maguknak. A felsőkategóriás, kompakt OL100 modell Grab & Move fogantyút és görgőt kapott a könnyű mozgathatóság érdekében, az RK7 és az RL4 XBOOM freestyle hangszórók pedig függőlegesen és vízszintesen is letehetők — utóbbi termékeknél egy X-alakú fogantyú gondoskodik a kényelmes hordozhatóságról.

Az új hangszórók izgalmas, partihangulatot fokozó funkciói bárkiből előcsalogatják a lemezlovast. A DJ Star használatával az egymást követő zenék fokozatosan felhangosíthatók és lehalkíthatók, futurisztikus hangzással dobhatók fel, illetve a felhasználók akár úgy is scratchelhetnek, mint egy profi lemezlovas. Ezenkívül a Cross Fader funkcióval a két különböző forrásból származó hang keverhető össze zökkenőmentesen. A Party Accelerator azzal csábít még többeket táncra, hogy a hangerő felerősítését villogó fénnyel teszi hatásosabbá, a könnyen használható DJ alkalmazás pedig — amely iOS és Android platformon is elérhető — számos olyan effekthez nyújt hozzáférést, mint a Scratch Mixing vagy a DJ Loop.

A 2019-es LG XBOOM készülékek új funkciója a Karaoke Star, amely szórakoztató pillanatokat tartogat az egész családnak. Ez a funkció szinte bármelyik hangfájlról képes eltüntetni az éneksávot, teret engedve a felhasználóknak, hogy saját maguk adjanak hangot zenei ambícióiknak. A 18 egyedülálló vokális hanghatás tökéletesen illeszkedik az új Multi-Colour Lighting funkcióhoz: a számos előre beállított partifény-opcióval a különleges világítási effektek bármilyen zeneszámmal és ritmussal szinkronba hozhatók.

Az LG XBOOM Go PK hangfalak — melyek szintén a CES kiállításon debütálnak — kiváló hangminőséget nyújtanak kompakt méretük és könnyű súlyuk ellenére. Ezek a hordozható hangszórók támogatják az aptX HD Bluetooth-szabványt és a 24-bites veszteségmentes hanglejátszást — ez a funkció akkor jön különösen jól, amikor a zenéket vezeték nélküli kapcsolaton keresztül, például egy LG G7 okostelefonról játszanánk le. A PK sorozat kiváló hangminősége még a legigényesebb zenehallgatók elvárásait is képes teljesíteni, a lenyűgözően pontos vezeték nélküli hangzásnak köszönhetően.

Az LG XBOOM audiótermékei nagyszerű hangzásuknak és annak köszönhetően számítanak széles körben elismertnek, hogy a beépített mesterséges intelligencia révén más okoseszközökhöz csatlakoztathatóak. Számos neves, fogyasztói termékekkel foglalkozó, valamint zenei eszközöket tesztelő online szaklap állítja, hogy kategóriájában az XBOOM AI ThinQ intelligens hangszóró szól a legjobban. A CES látogatói az LG standján (Las Vegas Convention Center, központi csarnok #11100) maguk is kipróbálhatják a beépített Google asszisztenssel és a Meridian technológiájával felvértezett XBOOM AI ThinQ hangszórók lenyűgöző intelligens képességeit. (A termékek funkciói és elérhetősége régiónként változhatnak.)

„Folytatjuk az XBOOM termékcsalád bővítését, hogy a felhasználók számára a legélvezetesebb hangzásélményt nyújthassuk, bármilyen alkalomról is legyen szó” — mondta Kim Dae-chul, az LG szórakoztató elektronikai üzletágának audio- és videotermékekért felelős vezetője. „Lelkesedéssel tölt el minket LG XBOOM márka jelene és jövője, kínálatunkat és pozíciónkat pedig tovább erősítjük az audio-partitermékek piacán.”

Vissza