Több terabájtos Samsung tárhely elérhető áron

Kütyü Magazin - 2019. január 21.

A Samsung új 860 QVO SSD szilárdtest meghajtói akár 4 terabájtos (TB) kapacitással, kiemelkedő sebességgel érkeznek. A vállalat magas adatsűrűségű, 4 bites MLC NAND flash architektúrájára épülő 860 QVO SSD-knek köszönhetően mostantól a több terabájtos kapacitás kedvező áron érhető el szélesebb körben is.

„Napjaink fogyasztója minden eddiginél több nagyfelbontású fájlt állít elő, használ és tárol, mint valaha. Ide tartoznak például a 4K-s videók és grafikailag fejlett játékok is – mondta Dr. Mike Mang, a Samsung memória üzletágának márka- és termékmarketingért felelős alelnöke. – Az új 860 QVO hatalmas előrelépés a több terabájtos SSD-k piacán, egyedülálló megoldásként egyre több felhasználó számára jelent nagyobb teljesítményt és megbízhatóságot”.

A nagyméretű multimédia tartalmakat kezelő PC-felhasználók gyakran fejlesztik számítógépeik tárolókapacitását a műveletek gördülékenysége érdekében. A népszerű, 2,5 colos SATA felületre épülő 860 QVO tökéletesen illeszkedik a legtöbb laptopba és asztali gépbe is. A 860 QVO nagy kapacitásának és kiemelkedő teljesítményének köszönhetően mostantól HHD használata nélkül megoldhatók az indításhoz és tároláshoz kapcsolódó műveletek. 

Az akár 550 MB/s-os olvasási és 520 MB/s-os írási sebességgel*  a 860 QVO képes azonos színtű teljesítményt elérni, mint napjaink 3 bites MLC SSD-i, köszönhetően a Samsung legújabb 4 bites V-NAND technológiájának és a már bizonyított MJX kontrollernek. A meghajtóba integrált Intelligens TurboWrite technológiával**  a sebesség tovább növelhető, a kiemelkedően magas teljesítmény pedig hosszabb ideig is fenntartható.  

Az optimális megbízhatóság érdekében az új SSD-k esetében a Samsung a maximális írási terhelhetőséget (TBW – Terabytes Written) az SSD-felhasználók használati mintáinak alapos vizsgálatával állapította meg. Ez egy hároméves jótállást***  vagy 1440 TBW-t jelent a 4TB-os verzió esetében, illetve 720 és 360 TBW-t a 2TB-os és 1TB-os SSD-k felhasználói számára.  

A 860 QVO SSD-k hazánkban január közepétől, 49 990 Ft-os ajánlott fogyasztói ártól érhetők el.

Főbb jellemzők és műszaki adatok:

 

_________________________ 

* A teljesítmény változhat az SSD firmware verziójától, valamint a rendszer hardveres és konfigurációs jellemzőitől függően. A szekvenciális írási sebességre vonatkozó mérések az Intelligens TurboWrite technológián alapulnak. A szekvenciális írási sebesség csak az olyan adatmennyiségnél tarható fenn, amely nem lépi túl a TurboWrite pufferméretét.  A teljesítményt CrystalDiskMark v.5.0.2 alapján mérték. A véletlenszerű sebességmérések az Intelligens TurboWrite technológián alapulnak. A véletlenszerű teljesítmény csak az olyan adatmennyiségnél tarható fenn, amely nem lépi túl a TurboWrite pufferméretét. A teljesítményt az IOmeter 1.1.0. alapján mérték. *A teszt során használt rendszer konfigurációja: Intel® Core i7-4790k CPU@4GHz, DDR3 1600MHz 8GB, OS – Windows 7 Ultimate x 64, Lapkakészlet-ASUS-Z97-PRO

** Az Intelligens TurboWrite technológia pufferméretet az optimális szintre igazítja a rendelkezésre álló lemezterületen, 42GB-ig az 1TB-os modellen és akár 78GB-ig a 4TB-os modellen. A TurboWrite-tal kapcsolatos további információ a www.samsungssd.com oldalon található.

*** 3 év vagy a feltüntetett TBW-ig. A jótállással kapcsolatos további információ a csomagolásban található a jótállási jegyen

**** 1GB = 1,000,000,000 bájt az IDEMA (International Disk Drive Equipment and Materials Association) szabványa szerint. A kapacitás egy része szükséges a karbantartó- és rendszerfájlok tárolására, így a valós kapacitás eltérhet a termék címkéjén feltüntetett adattól.

***** A Samsung nem felelős az eszközök használata közben esetlegesen bekövetkező károkért, mint az adatveszteség vagy abból adódó bevételkiesés, amely a felhasználót sújthatja. A jótállással kapcsolatos további információ a www.samsung.com/ssd oldalon található.

Vissza