Díjazták a Samsung Galaxy S10+ kameráit

Kütyü Magazin - 2019. február 26.

A Samsung Galaxy S10+ okostelefon kapta a legmagasabb pontszámot a DxOMark tesztlaboratórium előlapi kamerákat rangsoroló független tesztjén. Az új prémium telefon hátlapi kamerája szintén az elsők között végzett a DxOMark Mobile rangsorán. 

A DxOMark az iparág egyik leghitelesebb tesztlaboratóriuma, ahol az okostelefonok kameráit, lencséit és képminőségét rangsorolják különböző szempontok alapján. A DxOMark Selfie és DxOMark Mobile tesztkategóriákat a tudományos protokollnak megfelelő, a legkorszerűbb laboratóriumi eszközök által támogatott előkészületek után vezették be. Az eszközök kép- és videóminőségét vizsgáló mérnöki tesztek megbízható információkat és adatokat szolgáltatnak a felhasználók számára a telefonok kamerateljesítményéről. A végső pontok a fotó- és videóminőséget értékelő pontszámok összesítéséből adódnak. Minél magasabb pontszámot kap egy telefon, kamerája annál jobb minőségben örökíti meg a pillanatot.  

A Galaxy S10+ egyedüliként első helyezést ért el a DxOMark Selfie rangsorán előlapi kamerájával, amely 96 pontos értékelést kapott. A teszt igazolja, hogy a Dual Pixel Selfie kamerát és a második, Mélységérzékelő kamerát magában foglaló Galaxy S10+ duál előlapi kamerája valóban kivételes teljesítményre képes. A Galaxy S10+ duál előlapi kamerája a művészi elmosás effektet is támogatja, valamint UHD minőségű fotókat és videókat készít, így bárki fokozhatja vele közösségi média szereplésének minőségét.  

A Galaxy S10+ emellett megosztott első helyezést ért el a DxOMark Mobile rangsorán 109-es összetett pontszámával, amely a fotóminőséget (114) és a videóminőséget (97) értékelő pontszámokból adódott össze. A 109-es összesített pontszám az eddigi legmagasabb érték, amelyet hátlapi kamera kapott. A Galaxy S10+ kamera-teljesítményének értékeléséhez a DxOMark megvizsgálta az eszköz tripla hátlapi kameráját expozíció és kontraszt, szín, autofókusz, textúra, zaj, vaku, képstabilizátor (videónál) zoom és elmosás szempontjából is.  

Úttörő kijelzőjével, megújult kameratechnológiájával és intelligens teljesítményével a Galaxy S10+ egy teljes évtized Galaxy innovációinak méltó örököse. A Samsung iránymutató kamera-megoldásai a Galaxy S10+ okostelefonban is megmutatkoznak: a Szupergyors Duál Pixel és Duál Rekesz funkciók segítségével lenyűgöző fotók és videók készíthetők. A Galaxy S10+ professzionális kamerájának innovatív megoldásai a következők:

  • Kiemelkedő minőségű előlapi és hátlapi UHD videofelvétel és lejátszás, élethű minőségben. A hátlapi kamera HDR10+ minőségben is rögzíti a tartalmakat.
  • Ultraszéles látószögű lencse, amely úgy adja vissza a világ egy részletét, ahogy a felhasználók azt a valóságban is látják. Az új, 123 fokos látómezővel rendelkező lencsével akár az egész család megörökíthető egyetlen képen, így többé senki sem marad le a fotókról.
  • Teleobjektív, amely kétszeres optikai zoomot és akár tízszeres digitális zoomot biztosít, hogy minden pillanatról a legrészletesebb képet kapjuk.
  • Forradalmi Duál Rekesz lencse, amely az emberi szemhez hasonlóan működik. Automatikusan alkalmazkodik a megváltozott fényviszonyokhoz, f/1.5 és f/2.4 rekeszérték között, hogy éjjel-nappal profi képek készülhessenek. 
  • Szuperstabil kamerafunkció digitális stabilizálási technológiával, amelynek köszönhetően a mozgalmas pillanatokat is kiemelkedő minőségben örökíthetjük meg. A Galaxy S10+ kamerájával folyamatos és stabil képek rögzíthetők akár síelés vagy kerékpározás közben is.
  • Szuperlassítás funkció, amely bármilyen hétköznapi pillanatot érdekessé tesz a hagyományos lassított felvételnél négyszer lassabb rögzítéssel. 
  • Neurális Processzor (NPU) alapú mesterséges intelligencia funkciók, amelyeknek köszönhetően anélkül készíthetők profi fényképek, hogy válogatni kellene a haladó kamerabeállítások között. A Jelenetoptimalizáló minden eddiginél több helyzetet képes felismerni és feldolgozni az NPU-nak köszönhetően. Akár napközben vagy éjszaka, beltérben vagy a szabadban, a Jelenetoptimalizáló beállítja a fotó kontrasztját és színeit, így tökéletesítve a képminőséget. A Galaxy S10+ Fényképezési javaslatok funkciója ideális beállításokat ajánl a képekhez, így biztosra vehető, hogy az elkészült fotók mindenkit lenyűgöznek majd.  

 

A Galaxy S10+ okostelefonnal kapcsolatos további információ a https://www.samsung.com/hu/smartphones/galaxy-s10/ weboldalon érhető el.

A DxOMark Selfie és DxOMark Mobile tesztekkel kapcsolatos további információ a https://www.dxomark.com/ weboldalon érhető el.

Vissza