Kiberbiztonsági Átláthatósági Központot nyitott a Huawei Brüsszelben

forrás: Prím Online - 2019. március 5.

Kiberbiztonsági Átláthatósági Központot (Cyber Security Transparency Centre) nyitott a Huawei Technologies Brüsszelben. A vállalat új központjában a kormányzati ügynökségek, szakértők, iparági szövetségek, valamint szabványokkal foglalkozó szervezetek közösen dolgozhatnak a digitális korszak biztonságán és fejlődésén. A vállalat a központban hozzáférhetővé és vizsgálhatóvá teszi forráskódjait és lehetőséget biztosít bit-szintű vizsgálatokra is. 

A megnyitón több mint kétszáz szabályozó szerv, telekommunikációs szolgáltató, cég és médium vett részt, és felszólaltak az Európai Unió, a GSMA, valamint a Világgazdasági Fórum képviselői is.

 
A felhő megoldásokkal, az intelligenciával és a szoftverekkel kapcsolatos új fejlesztések mindeddig ismeretlen globális kihívások elé állítják az infokommunikációs infrastruktúrák védelmét. Tovább súlyosbítja a helyzetet, hogy nincs egyetértés a kiberbiztonság, a technikai szabványok és az ellenőrzési rendszerek terén, valamint hiányzik a támogató jogi-szabályozói környezet. A kiberbiztonság biztosítása közös felelőssége az iparág szereplőinek és az egész társadalomnak, minthogy a növekvő biztonsági kockázatok súlyos veszélyeket jelentenek a jövő digitális társadalmára. Ezekre a kihívásokra válaszolva nyitotta meg a Huawei Kiberbiztonsági Átláthatósági Központját Brüsszelben, amelynek célja, hogy olyan közös platformot biztosítson a kormányzati ügynökségek, szakértők, iparági szövetségek, valamint szabványokkal foglalkozó szervezetek számára, ahol együttműködnek a digitális korszak biztonságán és fejlődésén.
 
 
A Kiberbiztonsági Átláthatósági Központ európai előkészületi munkálatai egy évvel ezelőtt kezdődtek. A központ három fő funkciót lát el. A központ egyfelől bemutatja a Huawei mindent átszövő – a tervezéstől kezdve az ellátási láncon, a kutatás-fejlesztésen, a termékeken és megoldásokon átívelő – kiberbiztonsági rendszerét és gyakorlatait. Az ide látogatók így a vállalat termékeinek és megoldásainak segítségével tapasztalhatják meg a kibervédelmet az 5G, a Dolgok Internete, valamint a felhő megoldások területén. A központ továbbá segíti a kommunikációt és az információcserét a Huawei és a kulcsfontosságú iparági szereplők között olyan területeken, mint a kiberbiztonsági stratégiaalkotás, az átfogó, végpontokig terjedő kiberbiztonság vagy az adatvédelmi gyakorlatok. A Huawei az iparági szereplőkkel együttműködve kutatja majd a biztonsági szabványokat és ellenőrzési mechanizmusokat, ezzel segíti a technológiai innovációkat a kiberbiztonság területén. A központ emellett termékbiztonsági- és ellenőrzési platformot és egyéb kapcsolódó szolgáltatásokat biztosít majd a Huawei felhasználói számára, mind úgynevezett white-box, mind black-box tesztelésre. Azaz hozzáférést nyújt a forráskódok megtekintéséhez és ellenőrzéséhez, illetve a termékek szétszereléséhez, bit-szintű vizsgálatához. A vállalat mind az ügyfeleket, mind a szabályozó és az iparági szabványokkal foglalkozó szervezeteket szívesen látja a központjában.
 
Kulcsszavak: Huawei, biztonság
Vissza