A tökéletes számítógépes élmény következő szintje

Kütyü Magazin - 2019. május 31.

A Dell a Computex 2019 kiállításon mutatta be fogyasztói és kisvállalati portfólióinak legújabb tagjait. Az új Inpiron, Vostro és XPS modellek kényelmet, nagy teljesítményt, stílusos megjelenést kínálnak a felhasználók számára, miközben a legkülönbözőbb életstílusokhoz illeszkednek.

XPS 13 2-in-1 – kivételes formavilág, kategóriavezető technológia

Az XPS a Dell legelismertebb termékcsaládja, kategóriavezető technológiákkal, kivételes formavilággal és anyagokkal, valamint a teljesítményt a szépséggel ötvöző kialakítással. A Dell ezeket az értékeket megtartva elhozta az előző generációnál nagyobb teljesítményű új XPS 13 kétfunkciós számítógépet.

A 16:10 formátumba finomított InfinityEdge kijelző most gyönyörű szegélymentes képet kínál 7 százalékkal nagyobb felülettel. A Dell legkisebb laptopkamerája a felhasználók kérésének megfelelően a felső keretben kapott helyet. Az új kijelző pontosabb színeket és akár FHD+ és UHD+ felbontást kínál a részletes megjelenítés és a képélesség érdekében. A HDR tartalmak pedig egy HDR400 tanúsítvánnyal rendelkező UHD+ panelen tekinthetők meg Dolby Vision minőségben.

Az Eyesafe technológiája úgy csökkenti a potenciálisan káros kék fény mennyiségét, hogy közben nem rontja a színtartományt. Napjaink eszközközpontú kultúráiban az ember naponta több órán keresztül is a számítógép képernyőjét nézi és nagy mennyiségű kék fényt fogad be. A Dell az Eyesafe-fel együttműködve kidolgozott egy intelligens megoldást, amely a káros kék fényt szelektíven, már a forrásnál csökkenti, és szétszórja a fényspektrumban.

Bár a gép kijelzője és kialakítása is lenyűgöző, a Dell a teljesítményt sem hanyagolta el. A korábbi ventilátormentes kialakítást egy aktívan hűtött 15 W-os konstrukcióra cserélve a teljesítmény az előző generációénak 2,5-szereresére nőtt.

Az kétfunkciós XPS 13 a Dell első 10. generációs Intel Core processzorokkal rendelkező laptopja, amely a teljesítményt a terhelésnek megfelelően változtató Intel Dynamic Tuning technológiával kapható. A Dell által áttervezett hőtani kialakítás képes hűteni a magasabb teljesítményű processzort, valamint 8 százalékkal csökkenti a kétfunkciós gép vastagságát az előző generációhoz képest. 

Az új dizájn a mestermunkát prémium anyagokkal ötvözi. Mart alumíniumfelületek, gyémántmetszett oldalfalak, szénszálas fekete vagy üvegszálas fehér tenyértámaszok, valamint a Gorilla Glass 5 üveg gondoskodnak a tartósságról és a szépségről. A Dell emellett nagyobb érintőpaddal, széltől szélig tartó MagLev billentyűzettel, valamint új kialakítású pántmegoldással fejlesztette a gépet. Mindez kivételes felhasználói élményt és gyönyörű kialakítást biztosít egy figyelemre méltóan kis méretű gépben. 

 

XPS 15 – hatalmas teljesítmény grafikai tervezéshez, fényképfeldolgozáshoz és zenéhez

A sokak által kedvelt XPS 15 visszatért, és jobb, mint valaha. A Dell kiemelt terméke, az egyik legkisebb 15,6 colos laptop most még nagyobb teljesítményt kínál a 9. generációs, akár nyolcmagos i9 Intel Core processzoroknak és az NVIDIA GeForce GTX 1650 grafikus vezérlőnek köszönhetően. Ezzel az alkotók nagyobb teljesítménnyel számolhatnak a grafikai tervezés, a fényképfeldolgozás és a zenei gyártás terén. 

Az XPS 15 lenyűgöző UltraSharp 4K Ultra HD (3840x2160) InfinityEdge 15,6 colos érintőképernyős opciójával nagy fényerőt, telített színeket és részletpontosságot biztosít, így a tartalomkészítők a legnagyobb projektekben is legjobbat nyújthatják. Az új modell a termékcsaládban elsőként OLED-kijelzővel is rendelhető lesz. Mindez önálló megvilágítású pixelekkel kiegészítve, amelyek kikapcsolásával tökéletes fekete szín érhető el a nagyobb kontraszt érdekében. Ennek köszönhetőn a tartalom szélesebb színtartományban (100% DCI-P3) és lélegzetelállító részletességgel kel életre, különösen a sötétebb területeken. Dolby Vision tartalmakkal párosítva a 4K kijelző akár 40-szer erősebb világos részleteket és akár 10-szer intenzívebb fekete színt képes megjeleníteni, ezáltal különösen élénk képminőséget teremt. 

Az Intel WiFi 6 lapkakészletre épülő Killer AX1650 alkalmazásával a teljesítmény a zsúfolt környezetekben közel háromszor gyorsabb, mint a korábbi generációban. A 64 GB memóriával és akár 2 TB PCIe SSD tárhellyel, valamint a 15 colos laptopok körében legnagyobb akkumulátorkapacitással az új modell nagy teljesítményt és páratlan élményt kínál a felhasználóknak.

Az XPS 15 kamera továbbá a jelenlegi leginnovatívabb laptopkamera, amely a felső keretbe foglalva nem rontja az InfinityEdge kijelzőélményt. A Dell továbbra is kiemelt figyelmet fordít a termékek kialakítására, és az XPS 13 esetében is felsorolt prémium anyagok alkalmazásával egy olyan tartós gépet hozott létre, amely így is az egyik legkisebb a 15,6 colos laptopok piacán.

 

Új Inspiron modellek – mindenki megtalálja a hozzá illőt

A Dell új Inspiron portfóliója számos új, sokoldalú laptopot, kétfunkciós és All In One (AIO) eszközöket tartalmaz, friss és korszerű formavilággal, szolgáltatásokkal és árakkal – így mindenki megtalálhatja az igényeinek megfelelő megoldást.

 

Az új Inspiron 15 7000 egy teljesítményre fókuszáló ultrakönnyű laptop, amely az akár nyolcmagos 9. generációs H osztályú Intel Core processzorral, az akár 16 GB DDR4 memóriájával és kettős NVMe SSD-tárhelyopcióval, valamint a legújabb NVIDIA GTX 1650 grafikus vezérlővel nagy teljesítmény biztosít a mindennapi használat és a kreatív projektek során. A magnéziumötvözetből készült laptop hihetetlenül könnyű, mégis rendelkezik a hagyományos alumínium merevségével és stabilitásával. A tápkapcsoló a billentyűzettel és az ujjlenyomat-olvasóval integrálva letisztultabb, kompaktabb megjelenést biztosít, és így egy teljes számbillentyűzetnek is jut hely. Az Inspiron 15 7000 új adaptív hőfelügyeleti technológiája érzékeli, hogy a laptop az ölében vagy az asztalon van-e, és ennek megfelelően állítja be a hőprofilokat. A kettős hőelvezető csövek, a ventilátorok és a zsanér együttműködése biztosítja a rendszer hűtését a zsanérba rejtett szellőzőnyílásokon keresztül. Ezáltal a vékony és könnyű kialakítás nem csökkenti a teljesítményt. 

 

A Dell bemutatta az új Inspiron 13 5000 laptopot is, amely 13 colos kijelzőjével, vékony és könnyű kialakításával, valamint mobil szélessávú kapcsolatával tökéletes útitárs a dolgos, mobil hétköznapok során. Számos felhasználó szeretne olyan hordozható eszközt, amely egyben feltűnő is. Így a Dell a stílusra és az esztétikumra fókuszált a keskeny alumínium szegélyekkel, az érintőpad körül gyémántmetszett élekkel és a stílusos, többek között a platinaezüst és a jéglila színekkel. A géppel a felhasználók bárhol elvégezhetik a munkájukat vagy nézhetik kedvenc sorozatukat, akár WiFi-kapcsolat nélkül is az opcionális, mobil szélessávú kapcsolódást biztosító Micro SIM-kártyanyílásnak köszönhetően.

A 2019-es CES kiállításon már bejelentett, akár 13 vagy 15 colos, világelsőként a zsanérban egy teljes tollat tároló kétfunkciós gép, a vékony és karcsú Inspiron 7000 kétfunkciós készülék mostantól globálisan elérhető.

 

Inspiron All-In-One eszközök

A Dell két teljesen átalakított All-In-One eszköze ismét a képernyőre fókuszál a külső zavaró tényezők minimalizálása érdekében. Az Inspiron 24 5000 AIO és az Inspiron 27 7000 AIO egyaránt InfinityEdge technológiával, valamint élénk és tiszta 23,8 vagy 27 colos FHD 1080p kijelzővel és kihajtható webkamerával rendelkezik. Mindkét modell kijelzője alatt egy előre sugárzó hangszórópanel van, amely a hangokat a hallgató felé tereli. Az AIO számítógépek élvezetes, magával ragadó élményt kínálnak a Dell Cinema technológia segítségével, akár a konyhában, akár egy kollégiumi szobájában vagy a nappaliban. A Dell a hagyományos állványok helyett a televíziók ihlette állványokat alkalmaz, amelyek egyszerűbben állíthatók. Mivel a felhasználók a billentyűzetet becsúsztathatják a kijelző alá, letisztultabb, esztétikusabb elrendezés alakítható ki. Mindkét eszköz többféle kivitelben is kapható, színben harmonizáló állványokkal és hangszóróhálókkal, így tökéletesen illeszkednek környezetükbe. A következő generációs Intel Core i3, i5 vagy i7 processzorok és az opcionális NVIDIA MX 110 grafikus vezérlők lehengerlő teljesítményével az Inspiron AIO modellek megbízható, egyszerű és megfizethető rendszerek. Segítségükkel a felhasználók online kapcsolatban maradhatnak, követhetik kedvenc sorozataikat, vagy elmerülhetnek a házi feladatban.

 

Új Vostro modellek kisvállalkozásoknak

A Vostro család két új tagja a még korlátozott erőforrásokkal rendelkező, de növekvő vállalkozások igényeit szolgálja ki. Az új Vostro 13 5000 a Vostro portfólió legvékonyabb tagja, amely a fejlett videokonferencia-technológiájával tökéletes a folyamatosan irodán kívül vagy úton lévő szakemberek számára, akiknek bárhol és bármikor tudniuk kell tárgyalni. Az új Vostro 15 7000 a legújabb H sorozatú Intel 6 magos processzorokkal, NVIDIA GeForce GTX 1650 grafikus vezérlőkkel és tripla meghajtóbővítési tárhelyopciókkal szolgálja ki az olyan kisvállalatok igényeit, ahol nagy teljesítményű rendszerekre van szükség a munka elvégzéséhez.

Vissza