A Xerox továbbfejlesztette az iGen 5-öt

Kütyü Magazin - 2019. október 4.

A Xerox két új opcionális funkcióval bővíti a Xerox az iGen 5 digitális nyomdagépét: az extra hosszú lapadagalóval (XLS) valamint a fluoreszkáló sárga száraztintával. 

„A fejlesztésekkel az volt a Xerox célja, hogy növelje a Xerox iGen 5 nyomdagépek sokoldalúságát, felhasználhatóságát, termelékenységét és az ügyfeleink számára további fejlődést biztosítanak. Ezek segítségével a nyomdagép bármikor rugalmasan módosítható alacsony további beruházási költséggel, függően a meglévő, vagy új piaci lehetőségektől. Mindezek együttesen az iGen 5-öt a legszélesebb körben használható digitális, vágott lapos nyomdagéppé teszik, amely ma elérhető a piacon” – mondta Tracey Koziol, alelnök, Xerox Global Offerings. 

Az iGen 5 XLS akár 889mm média használatát is lehetővé teszi, névleges sebességgel nyomtat, professzionális lapadagolással és lerakóval. Az extra hosszú papír használatával lehetőség adódik nagyobb darabszám nyomtatására egy lapon, ezáltal akár 25 százalékkal is növelhető az iGen5 hatékonysága bizonyos termékek, applikációk esetén. A nyomdai szolgáltatók pedig tovább bővíthetik az iGen5 felhasználását olyan termékekkel, mint például 4 oldalas brosúrák, dobozok, könyvborítók, bannerek, nagyformátumú nyomatok, füles mappák, panoráma illusztrációk. 

Az iGen 5-höz az 5. nyomtatóállomáson mostantól fluoreszkáló sárga száraztinta is használható a narancs, zöld, kék, fehér és átlátszó színek mellett. 

„A tonerek technológiájának a fejlesztésével a színek nyomtatásának módja is folyamatosan fejlődik. A festék- és színtechnika úttörőjeként a Xerox élen jár az újdonságok kifejlesztésében, amelyek lehetővé teszik a nyomdagépek számára, hogy túllépjenek a korábbi nyomtatási korlátokon anélkül, hogy ez a termelékenység vagy a minőség romlásához vezetne. Az iGen 5 fluoreszkáló sárga száraztintája ennek egy kiváló példája” - tette hozzá Koziol.

A nyomdagépek színes nyomtatási képességeinek kibővítése lehetővé teszi a nyomdák számára, hogy olyan megkülönböztető szolgáltatásokat kínáljanak ügyfeleiknek a speciális színek használata során, mint a forma, spot, vagy a teljes területen alkamazott flood effektek, fotó- és színjavítások, illetve vízjelek. A tinta speciális formulájának köszönhetően UV fényben világít, így kiváló választás figyelmeztető és biztonsági feliratok, könyvborítók, láthatósági mellények, csomagoló kartonok vagy DM levelek nyomtatására. A speciális effektek használatakor a Xerox FreeFlow Core összegyűjti azokat a munkákat, amely nyomtatásához az szükséges, így biztosítva a zökkenőmentes nyomtatási folyamatot. 

Ezekkel az új fejlesztésekkel a Xerox két „RED HOT” díjat is elnyert az Association for Print Technologies szervezettől. Összeségében a Xerox idén hét díjat vihetett haza. A vállalat ezeket az újdonságokat a RED HOT Chicago kiállításán október 3. és 5. között mutatja be.

Az iGen 5 XLS és a fluoreszkáló sárga száraztinta megrendelésre lesz elérhető október 3-től az Egyesült Államokban, a Xerox többi régiójában pedig 2019. negyedik negyedévétől. 

Vissza