Új AOC képernyő QHD felbontással és lenyűgöző HDR képmegjelenítéssel

Kütyü Magazin - 2019. október 23.

A képernyő specialista AOC bemutatja a 27 hüvelykes (68,6 cm) AG273QX modellt, az AGON terméksorozat 3. generációjának legújabb versenyszintű képviselőjét. A lövész-, MOBA és arcade játékosok által áhított funkciók átfogó csomagját tartalmazó termék mind sebesség, mind képminőség szempontjából meg fog felelni a rajongóknak. 

Az AG273QX gaming tudása meggyőző: figyelemre méltó 165 Hz frissítési sebesség és 1 ms reakcióidő (MPRT). Más gaming monitorokkal ellentétben, amelyek csak a sebességre koncentrálnak, az AG273QX egy olyan 27 hüvelykes VA panellel van ellátva amely QHD (1440p) felbontást, sokkal finomabb részleteket és gazdagabb kontrasztokat kínál, az élénk, természetes színek érdekében pedig AOC Wide Colour Gamut széles színspektrummal és VESA DisplayHDR 400 tanúsítvánnyal rendelkezik. AMD FreeSync 2 HDR támogatása input lag növelése nélkül teszi lehetővé valósághű színek megjelenítését, valamint eliminálja a szakadozást és az akadozást.   

AOC AG273QX

 

A 165 Hz frissítési sebesség azt jelenti, hogy az AG273QX körülbelül 6 milliszekundumonként  rajzol új képkockát, amely minden versenyjátékos kiemelkedően fontos.  1 ms pixel reakcióidővel (MPRT) kombinálva ez azt jelenti, hogy játékosok zökkenőmentesebb animációkat láthatnak és könnyebben nyomon követhetik ellenfeleik mozgását.

Az AG273QX modell 27 hüvelykes QHD (2560 x 1440) felbontású VA panelje 3000:1 statikus kontrasztarányt és mély, tintaszerű fekete színeket nyújt. A VESA DisplayHDR 400 támogatás tovább fokozza a nagy felbontást és a gazdag kontrasztot, így a monitor akár 400 nit csúcsfényerőre is képes. A képernyő pontosan visszaadja a HDR tartalmat, például a fényes villanásokat és robbanásokat váltakozva a sötét játékok árnyalataival, így a játékos teljesen bevonódik a játékba. Az AMD FreeSync 2 HDR funkció alacsony késésű HDR hangfeldolgozást, alacsony képkockasebesség kompenzációt (LFC), valamint elődjéhez hasonlóan szakadozástól és akadozástól mentes játékot biztosít. Az AG273QX lapos, modern, 3 oldalon keret nélküli VA panelje kiválóan alkalmas szabályos lapos képernyőket kedvelő játékosok számára. Míg az ívelt képernyőket előnyben részesítő játékosok választhatják az AG273QCX vagy az AG273QCG testvérmodelleket is.

Annak érdekében hogy a játékosok LAN partikra, vagy tornákra könnyen szállíthassák monitoraikat, az AG273QX rendelkezik egy hordozófogantyúval és csavarok nélkül egy pattintással egyszerűen összeszerelhető. Az AG273QX két oldalán egy-egy összecsukható fejhallgatótartó található és egyedi megjelenése a személyre szabható hátoldali Light FX RGB világítással alakítható ki.

 

Az FPS játékok rajongói különösen kedvelni fogják a DialPoint funkciót, az AOC célzó jelzését, amely ha a játékban nincsen, egy célkeresztet helyez el a képernyő közepére. Továbbá az AOC Shadow Control funkciójával az OSD menüben világosabbá lehet tenni a sötét területeket és sötétebbé a világosakat, az AOC Game Colour pedig lehetővé teszi a színtelítettség és a szürkeárnyalatok növelését vagy csökkentését. A három előre konfigurált (FPS, Racing, RTS) és három személyre szabható játékmód hasznos előzetes beállításokhoz biztosít egyszerű hozzáférést. Az AGON 3 sorozat frissített OSD menüjével pillanatok alatt elvégezhetők a beállítások és a felhasználók az OSD gombok használata nélkül akár a G-menü szoftveréből is elvégezhetnek további beállításokat.

Az AOC AGON AG273QX 2019 novemberétől lesz megvásárolható 509 € ajánlott fogyasztói áron.

Vissza