Távoli témák tökéletes megörökítése az új COOLPIX P950 fényképezőgéppel

Kütyü Magazin - 2020. január 7.

A Nikon a lenyűgöző 83-szoros optikai zoommal rendelkező COOLPIX P950 géppel egészíti ki bridge fényképezőgépeinek már eddig is figyelemre méltó családját. Ez a nagy teljesítményű, szuperzoomos fényképezőgép olyan hasznos funkciókkal egészíti ki a COOLPIX P900 tudását, amelyekkel kivételesen egyszerűvé válik a távoli témák kivételesen részletes megörökítése – ragyogó közeliken éppúgy, mint megdöbbentően éles 4K-s videókon.

Kiemelkedő távolságtartományának köszönhetően a COOLPIX P950 ideális társ azoknak a fotósoknak, akik madarakat és vadakat vagy éppen repülőgépeket szeretnének fotózni. A 83-szoros optikai zoom gyújtótávolság-tartománya 24–2000 mm, a 166-szoros Dynamic Fine Zoom funkció pedig digitálisan kiterjeszti a gyújtótávolság felső határát a szinte hihetetlen 4000 mm-es értékig.

A hajnalban és alkonyatkor vad- és madárfotózásra induló fotósok nagyszerű képeket készíthetnek a nagy fényerejű, f/2,8-as maximális rekeszű NIKKOR objektívvel. A készített képek még nagy nagyítás mellet is élesek. A videósok lélegzetelállító 4K-s videókat készíthetnek a nehezen megörökíthetők témákról, és felvétel közben is állíthatják az expozíciót, ami nagyon jól jön a fényviszonyok változásakor. A COOLPIX P950 támogatja a RAW- (NRW-) formátumú képek készítését, így a felhasználók kihasználhatják a fejlett feldolgozó-/szerkesztőprogramok minden előnyét. A teljes méretű vakupapucs pedig lehetővé teszi az olyan Nikon-tartozékok használatát, mint a mikrofonok és a keresők.

Ahogyan Ines Bernardes, a Nikon Europe termékmenedzsere elmondta: „A COOLPIX P950 a szuperzoomos fényképezőgépek piacát alapjaiban megváltoztató COOLPIX P900 funkciókban gazdag utódja. Az új fényképezőgép megtartotta elődje lenyűgöző zoomtartományát, és számos olyan funkciót kínál, amelyet a felhasználók kértek, így többek között 4K-s videórögzítési lehetőséget, RAW-támogatást és a tartozékok csatlakoztatására használható vakupapucsot. Az új gép Nikon szuperzoomos fényképezőgépek családjának nagyszerű új tagja: a vásárlók most már igényeik szerint választhatnak a 83-szoros optikai zoom és a COOLPIX P1000 rendkívüli, 125-szörös optikai zoomja között.”

 

Főbb jellemzők

Hihetetlen zoom. 83-szoros optikai zoom (24–2000 mm) és 166-szoros Dynamic Fine Zoom (4000 mm).

Nagy fényerejű NIKKOR objektív. Az f/2,8-as maximális rekesznek és a Super ED üvegnek köszönhetően még nagy nagyításnál is csökken a torzítás.

Kiemelkedő felvételek. 16 MP-es, hátsó megvilágítású CMOS-érzékelő, gyors EXPEED képfeldolgozó egység és Dual Detect optikai rázkódáscsökkentés.

RAW-támogatás. Tömörítetlen RAW- (NRW-) képek mentése, és exportálása a feldolgozó-/szerkesztőprogramokba.

4K-s videófelvételek. Könnyedén készíthet 30p sebességű, sztereó, 4K-/UHD-felvételeket vagy Full HD (1080p) formátumú videókat akár 60p képkockasebességgel. Sztereó hangot rögzíthet, és kézzel állíthatja be a legfontosabb expozíciós beállításokat videózás közben.

Beépített time-lapse funkció. Kb. 10 másodperces time-lapse videókat rögzíthet, amelyeket 25 kép/mp vagy 30 kép/mp sebességgel játszhat vissza.

Dönthető LCD-monitor. A nagy fényerejű, 8,1 cm-es hüvelykes, 921 000 képpontos felbontású LCD-monitor szinte bármilyen irányba dönthető és forgatható.

Tiszta képet adó elektronikus kereső. Nagy, 1 cm-es képátlójú, 2 360 000 képpontos OLED elektronikus kereső szemérzékelővel.

Könnyed zoomvezérlés. A nagy markolat, az oldalsó zoomvezérlő és a zoom-visszaállító gomb garantálja a biztos kezelést.

SnapBridge. Szinkronizálhatja fotóit okoseszközével, vagy okoseszközéről távvezérelheti a felvételkészítést.

Teljes méretű vakupapucs. Vakukat, mikrofonokat és más Nikon-tartozékokat rögzíthet. Érdemes kipróbálni a Nikon DF-M1 gyorskeresőt is: ezzel az összehajtható keresővel még a gyorsan szárnyaló madarakat is követheti.

 

SnapBridge-kompatibilitás

A SnapBridge fényképezőgéppel történő használata előtt a kompatibilis okoseszközre telepíteni kell az iOS vagy Android rendszerre készült Nikon SnapBridge alkalmazást.

Vissza