Két új funkcióval támogatja az egészség megőrzését a HONOR MagicWatch 2

Kütyü Magazin - 2020. április 18.

A Honor MagicWatch 2 okosóra két új, az egészségre fókuszáló funkcióval bővül április második felében. A frissítést követően az óra folyamatosan képes mérni a véroxigénszintet, így aktuális képet ad testünk oxigénellátottságáról, valamint elemzi a női ciklust viselőjének szervezetével és életmódjával összefüggésben. A Honor MagicWatch 2 intelligens és stílusos társ az egészség megőrzésében, a sportolás hatékonyabbá tételében és a motiváció fenntartásában.

SpO2 monitor, amely figyeli a véroxigén változását

Egészségünk egyik fontos mutatója a véroxigén szintje: megmutatja, hogy testünkben rendelkezésre áll-e az agyunk, szerveink, izomzatunk működéséhez létfontosságú, friss oxigén. Értéke azt jelzi, hogy vérünkben a vörösvértestek hány százaléka szállít oxigént. Mérésével megtudhatjuk, hogyan alkalmazkodik a testünk az edzéshez vagy nagyobb magasságokhoz, és mikor érdemes orvoshoz fordulni*. 

A vér oxigénnel való ellátottsága növekszik az edzések során, hogy energiával lássa el izmainkat. Minél magasabb a vér oxigéntartalma, annál jobb az anyagcserénk. Az elégtelen oxigénellátottság viszont például fáradtságot, álmosságot, kedvetlenséget, szédülést, gyors szívverést vagy memóriazavarokat okozhat. 

 

Követi és elemzi a női ciklust

A Honor MagicWatch 2 a nők egészségi állapotának lényeges jellemzőit is nyomon követi a menstruációs ciklusok és tüneteik naplózásával, valamint az adatok értékelésével, amelyek alapján előre jelzi a ciklus és a termékenység különböző szakaszait. Az okosóra figyelembe veszi életmód jellegzetességeit és egyéb egészségi mutatókat, például a napi aktivitás szintjét vagy az alvás minőségére vonatkozó információkat. A Huawei Health alkalmazás segítségével a Honor MagicWatch 2 viselője egy helyen ellenőrizheti az összes statisztikát, illetve értesítést kérhet a ciklus várható kezdetéről**. 

 

Új funkciók mellé új stílus is jár

A Honor MagicWatch 2 egy könnyen variálható, stílusos okoskiegészítő. Óralapját akár saját fotókkal vagy az egyre bővülő választékban ingyenesen is letölthető dizájnnal személyre szabhatjuk egy pillanat alatt. A 46 mm-es lenbarna verzió dobozában az eredeti barna szíj mellett egy sportos fekete szilikon szíjat is találnak a vásárlók, hogy még szabadabban változtathassák az órájukat.

 

A HONOR MagicWatch 2 frissítése a véroxigénszint-mérő funkcióval április közepén indul, a női ciklus követő funkció szintén április közepétől várható a 42 mm-es verzióra és május közepétől a 46 mm-es változatra. Az új funkciók a Huawei Health (Egészség) alkalmazás és az eszköz frissítésével válnak elérhetővé. Az óra frissítései a Huawei Health alkalmazáson belül kereshetők.

____________________

* A véroxigénszint-mérő funkció nem orvostechnikai eszköz, betegségek diagnosztizálására, kezelésére, gyógyítására vagy megelőzésére nem alkalmas. Minden adatot vagy mérést csak személyes referenciaként szabad használni. Bármilyen egészségügyi panasz esetén elsősorban orvosi konzultáció javasolt.

** A női ciklust követő funkció nem orvostechnikai eszköz, betegségek diagnosztizálására, kezelésére, gyógyítására vagy megelőzésére nem alkalmas. Minden adatot vagy mérést csak személyes referenciaként szabad használni. Bármilyen egészségügyi panasz esetén elsősorban orvosi konzultáció javasolt. iOS telefonokkal párosítva ez a funkció nem érhető el az órán.

Vissza