Gördülékeny játékmenet az LG OLED CX tévéin

Kütyü Magazin - 2020. május 30.

Egyedi funkciókat kínál gamereknek az LG elegáns, 2020-as CX OLED tévészériája, amely a vállalat eddigi legfejlettebb, harmadik generációs α (Alpha) 9 mesterségesintelligencia-processzorával már a hazai boltokban is elérhető. Az OLED technológia gyors válaszideje mellett az Nvidia G-SYNC támogatás garantálja, hogy a játék mindig tiszta és elmosódásmentes legyen a CX készülékeken. 

Az LG OLED CX sorozat egyik idei újdonsága a 48 hüvelykes modell, mely új kijelző méretet képvisel a korábban 55 hüvelyktől induló OLED portfólióban. Az OLED technológiának köszönhetően tökéletes fekete, valósághű színek és végtelen kontrasztarány jellemzi ezeket a készülékeket, a 48 hüvelykes méret pedig amellett, hogy bármilyen enteriőrbe jól illeszkedik, tökéletes választás gamereknek is.

A gördülékeny játékmenet érdekében az LG OLED CX Nvidia G-SYNC támogatással érkezik. A tökéletes gaming élményt szolgálja továbbá az 1 miliszekundumos válaszidő, a 120 Hz-es képfrisstési ráta, az alacsony bemeneti késleltetés, valamint a négy darab HDMI 2.1 bemenet, amelyek támogatják a VRR, ALLM és eARC-specifikációkat is. Az LG nemrégiben a HDR Gaming Interest Grouphoz (HGiG) is csatlakozott: a társaság célja, hogy a saját fejlesztéseik nyomán irányelveket adnak meg a játékkészítőknek, ezzel hozzájárulva a HDR játékélmény fejlesztéséhez. Az LG OLED CX modellek ezért már HGiG profillal tesznek a magasabb szintű HDR képminőséghez.

 

Szobára szabott képi és hangzásvilág

Az LG OLED CX szenzorai képesek felmérni a szoba méreteit és akusztikai adottságait, ami alapján a mesterséges intelligencia végzi el az akusztikus hangolást. A beépített Dolby Atmos technológia így a térnek megfelelő hangzást képes megszólaltatni, 40W teljesítménnyel. A készülék továbbá a Dolby Vision IQ technológiával a helyiség fényviszonyaihoz optimalizálja a képernyő beállításait és fényerejét a legjobb élmény érdekében.

Az LG OLED CX szériájába épített harmadik generációs α9 AI-processzor mélytanulási algoritmust használ, amely azonosítja a képernyőn megjelenő tartalom típusát, majd annak megfelelően javítja fel a kép- és hangminőséget. A televízió a mesterséges intelligencia segítségével képes az eredetileg 4K-nál alacsonyabb felbontású felvételeket felskálázni valódi 4K minőségűre. 

Az LG OLED CX az LG OLED tévékre jellemző kiváló képminőséget kiemelkedő játékfunkciókkal párosítja, így nagyszerű választás a komoly játékosok számára is.

Vissza