Gaming élmény, amely minden kihívásban helytáll

Kütyü Magazin - 2020. november 13.

A Porsche Design exkluzív életstílus márka és az AOC, a gaming monitor piac vezető szereplője összefogtak, hogy megalkossák az legelső Porsche Design AOC AGON gaming monitort. A 27 hüvelykes (68,58 cm) PD27 egy versenyautó vezetéséhez hasonló élményt kínál: magas oktánszámú specifikációk (27 hüvelykes QHD panel, 240 Hz frissítési ráta, 0,5 ms MPRT), modern, tekinteteket vonzó, autóversenyzés által inspirált dizájn és funkciók széles tárháza, amelyek hasznosak a mindennapi használat során és a hosszú játékok alatt egyaránt. Az új monitor lenyűgöző dizájnja már a hivatalos piacra dobás előtt elnyerte a Red Dot Award 2020 díjat.

Teljesítmény stílusbeli kompromisszumok nélkül

A verseny gaming mindenki számára elérhető és hívogató, de maga a verseny meglehetősen kíméletlen. Mind a kezdők, mind a profik egyetértenek abban, hogy az egyik legfontosabb tényező a sikerhez a nagy teljesítményű PC. Az autóversenyzőhöz hasonlóan, aki előre elképzeli és kiszámítja, hogyan vegyen be egy kanyart a pályán, az e-sports játékosoknak is gyorsan kell reagálniuk és milliszekundumok alatt kell döntéseket hozniuk. A felszerelés minden elemének teljesítménye kiemelten fontos és könnyen meghatározhatja a verseny kimenetelét. A Porsche Design szervezetében kódolva van a motorsport, ezért szövetségre lépett az AOC vállalattal és együtt megalkották a nagy teljesítményű monitort azon gémerek számára, akiknek tényleg fontos a győzelem.

 

„Funkciót és formát összhangba hozó egyenes vonalvezetésű és minimalista dizájnjával a Porsche Design AOC AGON PD27 tökéletesen testesíti meg a márka lényegét és átfogó formatervezési filozófiáját. Az AOC AGON innovatív és csúcstechnológiáját magában hordozó új monitor olyan játékosok számára készült, akik a stílusbeli kompromisszumok nélküli optimális teljesítményt keresik“ - mondta Roland Heiler, a Porsche Design vezető tervezője.

„Izgalommal és büszkén mutathatjuk be a Porsche Design stúdióval kötött partnerségünk első eredményét: a Porsche Design AOC AGON PD27 monitort. Az AOC bizonyított szaktudása a képernyő-technológiák területén kiválóan kiegészíti a Porsche Design kivételes formatervezési megközelítését. A gémerek világszerte izgalommal várják, hogy megismerhessék ezt a mind dizájnban mind játékteljesítményben kiemelkedő terméket“ - mondta Stefan Sommer, az AOC Europe marketing és üzletvezetési igazgatója.

 

A monitor dizájnját egy ezüstszínű merevítőelem emeli ki, amelyek alakja egy versenyautó bukócsövére hasonlít. A tényleges versenyautókhoz hasonlóan, ez is stabilitást, tartósságot és kitartást nyújt a felhasználónak, amikor jönnek az adrenalinlöketek. A Porsche Design formatervezési filozófiájához hűen, amely elegánsan egyesíti a stílust és a teljesítményt, a gaming környezet megjelenésének továbbfejlesztése érdekében a PD27 különböző színekben képes kivetíteni a logóját az asztalra és világítással kiemelni a képernyő hátoldalát.

 

Kapcsolás a következő sebességfokozatra

A PD27 világszerte a legambiciózusabb versenyjátékosoknak és professzionális e-sport rajongóknak készült. QHD felbontásban (2560x1440) és 240 Hz képfrissítési sebességgel jeleníti meg a képeket, tökéletes kombinációt nyújtva ezáltal az igényes játékosoknak. A PD27 rendelkezik a VESA DisplayHDR 400 tanúsítványával, széles dinamikatartományban jelenít meg élénk, élethű színeket, így a felhasználó önfeledten elmerülhet a szimulált világban. Továbbá az igen szűk 1000R (1 m sugár) görbület körülveszi és elzárja a külvilágtól a felhasználót, amely különösen a szimulátor versenyjátékos közösségben egy nagyszerű funkció. 

A 240 Hz képfrissítési sebesség csökkenti az észlelhető mozgási elmosódásokat, míg az 1 ms GtG és a 0,5 ms MPRT pixel reakcióidők tiszta, szellemképektől mentes játékélményt biztosítanak. Az AMD FreeSync Premium Pro funkciójával a felhasználók szakadozás nélküli, zökkenőmentes játékban vehetek részt. A VA panel 550 nit kiemelkedő fényereje bármilyen fényviszony mellett zavartalan játékot biztosít.

 

A játékosok sikerének hajtóereje

A PD27 vezeték nélküli (IR), középső konzol alakú billentyűzettel rendelkezik, amely révén gyorsan elérhetők a monitor beállításai vagy a játék előbeállítások. A sík hengerszögű hathengeres boxermotor üvöltésére vágyó felhasználók minden bizonnyal örülni fognak a DTS hangzású 5W-os sztereó hangszóróknak. A mindennapos funkcionalitás érdekében a monitor rendelkezik egy 4 portos USB 3.2 elosztóval, 2 darab HDMI 2.0 és 2 darab DisplayPort 1.4 bemenettel is.

A Porsche Design AOC AGON PD27 modell 2020 novemberétől lesz megvásárolható a kiválasztott Porsche Design üzletekben, a szakkereskedőknél és online a www.porsche-design.com honlapon valamint a kiválasztott kiskereskedelmi online üzletekben 799 EUR ajánlott fogyasztói áron.

Vissza