Új Precision modellekkel bővítette portfólióját a Dell

Kütyü Magazin - 2021. május 28.

A Dell Technologies bővítette belépőszintű munkaállomás portfólióját és bemutatta a kisméretű Precision 3450-et és a toronykivitelű Precision 3650-et. Az új modellek a legnagyobb teljesítményt és számítási kapacitást igénylő feladatokkal is könnyedén megbirkóznak a professzionális processzorok, tárolórendszerek és grafikus vezérlők segítségével – legyen szó szerkesztésről, tervezésről vagy CAD-munkafolyamatokról. A vállalat szoftverfejlesztő partnereivel – például Adobe, Autodesk és sokan mások – azon dolgozik, hogy a folyamatos tesztelésnek és optimalizálásnak köszönhetően a lehető legjobb élményt biztosítsák a felhasználóknak.

Az új modellek a legújabb, 11. generációs Intel Core vagy Xeon W-1300 processzorokkal és megnövelt, akár 3200 MHz-es memóriasebességű rendszerekkel rendelkeznek, így könnyedén megbirkóznak a számításigényes feladatokkal. 4. generációs PCI Express grafikus vezérlővel és tárolási képességgel, valamint a legújabb, professzionális NVIDIA és AMD grafikus vezérlőkkel konfigurálhatók, így ideálisak azok számára, akik nagy adathalmazokkal, illetve 2D vagy 3D CAD használatával dolgoznak. Emellett méretezhető, RAID-kompatibilis tárolókat kínálnak a munkaállomások, hogy elegendő tárhelyet biztosítsanak. 

A Precision 3650 munkaállomás remek választás az AR/VR megoldásokon és a mesterséges intelligencián alapuló projektek iránt érdeklődő kreatív szakemberek és adattudósok számára. Az Intel Deep Learning Boost technológiának köszönhetően képes gyorsan lefuttatni következtetési algoritmusokat nagy adathalmazokon, a VR-kompatibilis lehetőségek pedig magukkal ragadó munkafolyamatokat tesznek lehetővé, hogy az alkotó a lehető legtöbb időt tölthesse a kreatív „zónában”. Az új funkciók, mint a nagy sebességű (20 Gbps) USB 3.2-portok és az opcionális Thunderbolt 4-portok felgyorsítják az adatátvitelt a munkaállomás és a külső eszközök vagy meghajtók között. Néhány hónapon belül a rendszer a következő generációs NVIDIA Ampere architektúrára épülő, NVIDIA RTX technológiával ellátott videokártyákkal is elérhető lesz.

 

Esettanulmányok

A Precision 3000-es sorozat megbízható, nagy teljesítményű munkaállomásokat kínál, amelyek szinte bármilyen feladatra konfigurálhatók. Íme néhány példa arra, hogy milyen kreatív munkafolyamatok megvalósulását tették már lehetővé:

•  A Theory Studios egy grafikai szakértőkből álló csapat, amely világszerte számos vidámpark és gyermekeknek szóló tévéműsor videóit és animációit alkotta már meg. Alapítója, David Andrade az AMD Radeon PRO W5700 grafikus vezérlővel ellátott Dell Precision 3630-nak tulajdonítja, hogy az utóbbi időben javult az általa tapasztalt felhasználói élmény a nagy grafikus teljesítményt igénylő renderelés és a speciális effektek feldolgozása közben, az Adobe After Effects és Blender használatakor. „Egy fájl exportálása, amely egy másik számítógépen hat órába tellett, a Precision 3630 munkaállomáson csak három órát vesz igénybe” – mondta David Andrade.

•  Az AniMill 3D animációs művészeket foglal magában, akik különféle méretű vállalkozásoknak segítenek a vizuális történetmesélésben. Az alapító, Curtis Sponsler nemrég a Dell Precision 3630-at és a DaVinci Resolve szoftvert használta egy 6K felbontású filmanyag szerkesztéséhez, amelyet egy helyi előadóművészekből álló csoportnak készített. Curtis rendkívül elégedett volt a gép teljesítményével, kialakításával és konfigurációs lehetőségeivel. „Mivel a Dell rendszere közvetlenül tudta kezelni a nagy méretű fájlokat, gyorsabban tudtunk dolgozni – mondta. – Ezáltal rengeteg időt lehet megspórolni kisebb projektek során, mert így többet foglalkozhatunk a kreatív munkával ahelyett, hogy várnunk kellene, amíg befejeződik a fájlok proxyformátumba konvertálása. A szerkesztés így csak két napot vett igénybe.”

•  A Fiveten Giant a csúcsminőségű animációkra, virtuális modellekre és interaktív szimulációkra specializálódott, és többek között az Adobe, a Creative Cloud, a HDR Light Studio, a Maxon Cinema 4D és az X-Particles alkalmazásokkal készít fotorealisztikus képeket még el nem készült termékekről. A tulajdonosa, Chris Priddy a Dell Precision 3630 toronyállomást használja a matematikai számításokat igénylő munkafolyamatok elvégzéséhez, például CAD-konvertálásokhoz és 3D animációkhoz. Chris nemrég egy összetett füst- és részecskeszimuláción dolgozott egy ügyfele megbízásából, és úgy találta, hogy a rendszernek köszönhetően jelentősen lerövidült a feldolgozási idő. „A legtöbb művész nem akar a technológián gondolkodni, csak az alkotással szeretne foglalkozni – mondta Chris. – A Dell Precision munkaállomás gyorsabban gyorsítótárazta ugyanazt a szimulációt, mint a másik gépem, ezáltal ugyanannyi idő alatt kétszer annyi munkát tudtam elvégezni.”

 

A Precision 3450 kis méretű és a Precision 3650 torony kivitelű munkaállomás már világszerte elérhető.

Vissza