Mobilalkalmazás segítségével találhatunk alkatrészeket az AUTODOC-nál

Kütyü Magazin - 2021. augusztus 6.

Az autóalkatrészek beszerzése kényes kérdés, nem is mindig tudjuk, hol érdemes nézelődni. A német AUTODOC vállalat saját mobilalkalmazása kiemelkedő funkcionalitásával és megbízható szakértőivel segíthet minket eligazodni az autóalkatrészek dzsungelében.

A pandémia beköszöntével rohamosan nőtt az online böngészések és beszerzések száma. Szinte nincs is olyan termék, amihez ne lehetne hozzájutni webes úton. Nincs ez másképp az autóalkatrészek é a hozzájuk kapcsolódó kiegészítők piacán sem.

Az AUTODOC régóta jelen van az autóalkatrészek piacán, erősíti ezt a szegmenst, és vadonatúj alkatrészeket kínál a felhasználók számára. A vállalat néhány éve fejlesztette mobilalkalmazását is, ami még inkább megkönnyíti a böngészét, egyszerűsíti a kiválasztási folyamatot. Az appot folyamatosan frissítik, és több, mint 10 millióan töltötték le csak Android rendszerű eszközökre. Az alkalmazás természetesen iOS-re is elérhető, valamint több nyelven áll a felhasználók rendelkezésére.

Autóalkatrészek egy érintésre

Nézzük meg közelebbről, mit is tud az AUTODOC mobilalkalmazása, miért érdemes letöltenie azoknak, akik autóalkatrészeket keresnek. Elöljáróban a jó hír az, hogy kevés helyet foglal a telefonon, annak ellenére, hogy egy egész webshop költözik a mobilra.

Az AUTODOC mobilalkalmazás lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy gyorsan, kényelmesen megtalálják a keresett alkatrészt. Több mint 2,5 millió kiváló minőségű autóalkatrész található meg a kínálatban, 45 autógyár 5914 modelljéhez kapcsolódóan. Egy illusztrált, autóalkatrész katalógus várja a látogatókat a legnépszerűbb európai, amerikai, japán és koreai autókhoz.

 

 

A keresést pedig megkönnyíti az innovatív keresőfelület, a tétel, illetve a termékkód szerinti keresési lehetőség, és a könnyen kezelhető felhasználói felület, melynek révén mindössze egy kattintással beszerezhető a kívánt termék.

Külön plusz pont jár az app fejlesztőinek, hiszen nem csak adott terméket kereshetünk, hanem az autónk típusának megadásával rákereshetünk a járműbe szánt alkatrészekre is. Ez különösen hasznosnak bizonyul, ha nem tudjuk, pontosan milyen típusú alkatrészre lesz szükségünk, a kereső ebben is segítségünkre lesz.

Nem csupán fizikai alkatrészekre korlátozódik az elérhető termékpaletta. A teljes körűség jegyében különféle olajok és folyadékok is beszerezhetők, valamint számos autóápolási termék is elérhető a kínálatban. Ha pedig úgy gondoljuk, valami tetszik, de egyelőre csak nézelődünk, készíthetünk egyedi kívánságlistát, melyet később könnyebben visszakereshetünk.

Amikor végigvittük a folyamatot és ki is fizettük a terméket, státusz értesítéseket kapunk, ezáltal nyomon követhető az állapota. A későbbiekben pedig könnyen visszakereshetjük a korábban rendelt tételeket is. Így ha egy korábban vásárolt terméket szeretnénk visszakeresni, a megfelelő menüpont használatával ezt is megtehetjük.

Ha pedig elbizonytalanodtunk, műszaki segítségnyújtást is igénybe vehetünk: az AUTODOC munkatársai segítenek egy-egy termék kiválasztásában. A segítkérés online, chat üzenetben vagy telefonon is igényelhetjük. Ehhez a lehetőséghez pedig nem kell elnavigálni az oldalról. Az applikációba beépítették a fejlesztők ennek lehetőségét. A közvetlen kapcsolat ikonra a böngészés közben bármikor navigálhatunk.

Az applikáción belül számos akció és kedvezmény várja a felhasználókat, és aki nem szeretne lemaradni az újdonságokról, feliratkozhat a hírlevélre, ahol minden ilyenről időben értesülhet, és különféle egyedi kuponkódok is várják az érdeklődőket.

Jó hír továbbá, hogy számos fizetési mód közül választhatunk: összesen 15-féle lehetőség áll rendelkezésünkre. Ezen felül pedig fontos kiemelni, hogy ingyen és mindenhová eljuttatják a csomagot.

Az alkalmazás első indításakor kezdésként ki kell választanunk az országot, ahol élünk, hogy a rendszer a megfelelő pénznemben tudja nekünk mutatni az árakat. Ezután pedig indulhat is a böngészés a katalóguson vagy egyedi keresésen keresztül.

Az alkalmazáson belül prémium szolgáltatáscsomag is elérhető, mely az AUTODOC PLUS nevet viseli. A szolgáltatás előnyei közé tartozik, hogy az egyes megvásárolt alkatrészeket szakértői ellenőrzés alá vetik, mely azt jelenti, hogy az AUTODOC technikusai ellenőrzik, hogy az alkatrész valóban kompatibilis-e a járművel.

A szolgáltatás aktiválásával elsőbbségi státuszt is kapunk, mely azt jelenti, hogy prioritást élvezünk, és ezáltal gyorsabban juthatunk hozzá csomagunkhoz. Ezen felül pedig spórolhatnak is, hiszen bármilyen tranzakció esetén engedményt kapnak. A felhasználók továbbá kihasználhatják a további személyes kedvezményeket és a prémium szolgáltatás nyújtotta további előnyöket, mint például az előfizetőknek járó személyes kedvezményt.
 


Ha pedig valaki meghívja egy barátját, ő elfogadja a felkérést, és el is kezdi használni az appot, a meghívót küldő automatikusan jutalmat kap az új felhasználó után.

iOS-en és az Android-on azonos szolgáltatás kínálattal rendelkezik az applikáció: nincsenek különbségek. Ez jó hír, mert sok alkalmazásnál ugyanez nem mondható el, a felhasználói élményt rontva ezáltal. Szóval bármilyen eszközzel is vágunk neki, teljeskörű funkcionalitással vár az applikáció.

 

Vissza